Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sırt agrisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70381
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 15:59

Konu: Sırt agrisi
Mesajı Yazan: umayey
Konu: Sırt agrisi
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 14:39
Hocam merhaba
41 yaşındayım 48 kiloyum. 5 gün önce aşırı boğaz ağrısı ile basladi geceden beri ateşim de yüksek. Suan 39.3, muhtemelen covit oldum. Baş ağrısı hapşırık burun tıkanıklığı vücut ağrısına var. Benim sormak istediğim bir saattir sol arka tarafim ağrıyor kaburgamın altı. Ama nefes sayımda bi sıkıntı yok  nabzim sadece yüksek. O da ateşten diye düşünüyorum, Bu sırt ağrısı için doktora gitsem mi ciğerlerime indimi acaba nasıl ayırt edeceği. Daha önceden zaturre geçmişimde var o yüzden soruyorum. Arka tarafımda ki agri için film sonucuna göre mi değerlendirmek uygundur? O zaman da yatırılar diye korkuyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 18:47
Bazı Viruslar; Pleurodynia veya "Devil's Grip" (Yan ağrısı") denilen bir ağrı yaparlar. 
Novalgin tablet, günde: 3x1 (veya2) tane alın. 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 18:52
Hocam parol kullansam oluyormu?
Kan baktırdım şimdi hocam wbc 6.62 normal ama  Crp 10,27, doktor grip ilacı yazdı ama bakmadım ve almadim. Crp yuksekligi kalp ile ilgili olabilirmi gece de göğsüm agrimisti. Ateşim de yüksek.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 18:54
Hocam merhaba tekrardan, parola var evde kullanılabilir miyim? Ateşim düşmeyince kan verdim şimdi. Wbc 6.62 normal cikmis, ama Crp 10.27, ciğerlerimi dinledi bisey yok dedi inşallah anlamıştır? Crp yuksekligi kalp ile ilgilibolabilir mi? Gece de gogsum agrimisti. Hala ateşim tuksek Hocam.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 19:05
Parol, hafif gelebilir. Akciğerlerde bir şey olsa, solunum sıkıntısı olur ve sayısı artar.
Bu "Pleurodynia", Plevra denilen Akciğer zarında ağrı yapar. 
CRP; hiçbir şey ifade etmez. CRP sadece hücre yıkımını gösterir. Ahmak Türk doktorlarıda, sadece bakteriel
enfeksiyonlarda arttığını zannederler. Viral enfeksiyonlar da da artar, kalp krizlerinde de artar. 
CRP'nin iki çeşiti vardır.
1- Kalitatif CRP; Mikroskop camı üstünde tortulaşma yapıp yapmadıgına göre bakılır, enfeksiyonu bu tip gösterir. 
(+) veya (-) olarak sonuç verilir. 
AMA, ucuz olduğu için Türkiye'deki laboratuvarlarda uygulanmaz.
2- Kantitatif CRP; çok hassastır, bilhassa Kalp krizi takiplerinde kullanılır, daha pahalıdır. Enfeksiyonlarda
 bu şeklinin kullanılmaması gerekir ama, burası Türkiye! 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 19:11
Nabiz sayım parmakta baktılar 120 cikti. Ama sizin dediğiniz gibi nefes alişımi oluyorum dakikada 24 falan çıkıyor. 
Kalp olabilir mi hocam peki dün gece göğsümde ağrıdı. Alt taraftaki agri kalp ten de olabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 08:46
Bir Dahiliye doktoruna danışın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat