Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ani gelen kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70387
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 11:23

Konu: Ani gelen kusma
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Ani gelen kusma
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2021 Saat 23:40
Hocam merhaba 6 yaşındaki oğlum öğlen uyandıktan sonra midem bulanıyor demeye başladı ve akşam bir kere de ne var ne yok çıkardı rahatladı.ates yok.ondan bir kaç dk sonra 2bucuk yaşındaki oğlum birden ağlamaya ve kusmaya basladi . Çocuk iyiydi anlamadim bir anda ne oldu.o ara ara kusuyot simdi.ates ve başka bir araz yok şimdi. Zehirlenme boyle mi oluyor hocam ya da bi ne tam olarak asla hastanelere götürmek istemiyorum ama acil bir durum olur mu ondan tedirginim. Hocam 20 25 dk da bir midesi kalkıyor bir şey kalmadığında için safra çıkarıyor zor biraz suan saat 2 oldu 9 dan beri boyle

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 09:07
Yediği gıdalardan mikrop kapmış.. 
Bu aylarda sık görülen bir hastalık. 
Emedur100 fitil ile bulantılarını biraz geçirebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 11:14
Hocam kusma azaldi bir kaç saattir yok ama ishal basladi bagirsaklar boş olduğu için az az gidiyor. 

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 13:16
Hep bu şekilde olur. İlaç vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2021 Saat 14:22
Hocam evdeki herkes kustu ishal oldu ama ben kusamiyorum.  Midem çok kötü halsiz yatıyorum kusmak istiyorum taş kesilmiş gibiyim. Bir öneriniz var mı hocam acı cekiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2021 Saat 15:50
Bir şeyler yemeye çalışın.

Mesajı Yazan: EmineM
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2021 Saat 23:05
Hocam 8 aylık oğlumda da aniden kusma başladı 8 aydır belki 6 kkez hasta oldu ama hiç kusması olmamıştı. Genelde abisi hasta olur bikacgun sonra da o olurdu bu sefer abide bişey yok o sürekli kusuyor midesi boş olunca su gibi kusuyor. Normalde cok emen bir bebek hiç olmadı. İlk kustugunda midesinden çıkanları görünce inanamadim gerçekten 1 dk da midelerini dolduruyorlarmis. Hocam ateş yok ama çok halsiz ne yapmak gerekir. Bir de hocam 1 ay önce eşim ben ve çocuklar covid gecirdik bebek ve abisi 2 güne atlattı çok şükür. Karantina dönemimiz bittikten 2 gün sonra bebegin kol bacak ve yüzünde su kabarcıkları oldu bir anda sadece sırt ve karninda yoktu. O sıralar 37 derecelerde bı ateşi oldu sağlık ocağı el ayak hastalığı dedi ama abisinde bişey yoktu bide daha önce de böyle bir hastalık geçirmemişti abi. Hocam demek istediğim abi hasta olmadan bebek nasıl hasta oluyor çünkü bebek genelde evde ve birebir insan teması da olmuyor 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 08:28
El,Ayak ve Ağız hastalığı, kol ve bacaklarda OLMAZ.. Avuç ve taban yüzeylerinde ve ağız içinde Aftlarla olur. 
Abi; taşıyıcı olabilir ve hasta olmadan küçük kardeşine bulaştırabilir. 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 09:16
Hocam ben de rahatsizken çocuğumu emzirdim bugun yine kustu ve hiç hali yok. Acaba hasta olduğum için mi sütumden alarak hastalığı geriledi. 

-------------

Mesajı Yazan: EmineM
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 09:49
Çok teşekkür ederim hocam peki benim bebekteki kusma için ne yapmam lazım gece emzirdikten bir iki dk sonra uyurken kustu. Emzirmeyince de ağlıyor. Emzirmeye korkuyorum yine kusucak diye. Dünden beri hiç çiş yapmamis hastaneye gitmeye çekiniyorum sizden başkasına guvenemiyorum

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 12:12
Emine hanım rica etsem ayrı post açar mısınız. Benim soru akisim devam ediyor doktor beye de zor olur böyle. 

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 12:15
Hocam merhaba cocuklarin rahatsızlığı sadece ishale dönmüştü ama bugün ikisi de birer kere tekrar kustu.  Ateş olmadi hiç. Rota mi oldular acaba. Ya da biz mikroplu gıdaya mi farkında olmadan devem ediyoruz. Küçük emdiği için sütumden mi etkilendi dedin ama büyük de kustu. Ben de düne göre iyiyim kustum rahatladım sadece vücudm halsiz ve sızlıyor 

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 14:32
-kzykzy: İshalden sonra kusmanın devam etmesi, Viral ishali gösterir. Su kaybına dikkat edin, Emedur100
 fitil ile (12 saatte bir defa) kusmaları azaltabilirsiniz. Anne sütünden hastalık geçmez!!

-EmineM: Kussa bile emzirin. Gerekirse, Emedur100 fitil kullanın.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2021 Saat 14:20
Hocam merhaba. Bu süreçte oğlumun hiç atesi çıkmadı. Lakin hala kusma ve ishal birlikte gidiyor. Ama günde 1 ya da 2 kere kusuyor günde 1 ya da 2kere kaka yapıyor. Buna rağmen çok az yiyor ve cok kotu gorunuyor cok zayıfladı zaten cok zayıftı.30 aylık 10.900kg. Simdi kac oldu bakmak istemiyorum.halsiz ve keyifsiz yatıyor çoğunlukla ters giden bir şey mi var acaba. Ne yapmaliyim

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2021 Saat 16:54
1 hafta sürecek. Tedavisi yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat