Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70388
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 01:51

Konu: Alerji mi?
Mesajı Yazan: MRTECVT
Konu: Alerji mi?
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 00:55
Hocam Mete 9 yaşında toza küfe alerjisi var 3 ay deniz kenarında tatil yaptık çok rahattı. 2 gündür evimizdeyiz Mete de kuru öksürük başladı sürekli boğazını temizlemeye çalışıyor burnunun teki kapalı bu belirtiler alerji mi?? Yoksa grip mi?? Evin yatak odaları alt katta eve geldiğimizde rutubet kokusu vardı uzun süre kapalı olduğu için bu alerjisini tetiklemiş olabilir mi?? Şimdiden çok teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 09:08
Denemek için; günde 1 defa 1 ölçek Zyrtec şurup içirin.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 11:06
Alerji doktoru gece yatmadan zespira çiğneme tableti  risonel burun spreyi zytrec şurup yazmıştı kullanmadık.haziranda doktora gitmiştik tatilde de sıkıntısı olmayınca ilaçları kullanmadık. 
Sabah kuru öksürüğü arttı zytrec şurup başlayacağım gece çiğneme tabletini de vereyim mi?? İyi ki varsınız hocam. 

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 11:38
hocam boğuk öksürüyor,boğazının acıdığını söylüyor ateşi yok.dili bu şekilde.

https://www.hizliresim.com/qlhsuxf" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 13:18
Sadece Zyrtec yeter. Dili paslı ama ateş yok ise, ishalden dir. 

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2021 Saat 13:37
Zytrec başlıyorum hocam şuan ishali yok. 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2021 Saat 10:12
Hocam Mete'yi haziran ayında getirdiğim alerji doktoru tozlar akciğerde tıkanmalara sebep oluyor demişti. Dün gece sırtından ses geliyor astım gibi ses alışverişi var. Ventolin puf yaptım rahatladı uyudu. Sabah yine aynı sırtında ses var içeride bişey ler tıkanmış gibi.
1_ Zytrec ve ventolin puf bir arada kullanılır mı??
2_ Gece zespira çiğneme tableti başlıyayım mı??
3_ Burnunun teki kapalı risonel burun spreyi i kullanayım mı??
Ventolin puf tek kullanıyorum içine başka ilaç katmıyorum. Ventolin çok kullanmanın bir sakıncası var mı?? Bu aylarda ve kışın çok sık bu durumu yaşıyoruz. 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2021 Saat 13:23
Denemek için; günde 1 defa 1 ölçek Zyrtec şurup içirin
Burun için İliadin damla kullanın.
Lütfen bu konu ile ilgili yazıları okuyun. 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2021 Saat 20:14
Hocam sizin yazılarınızı her gün okuyorum. Geçen sene doktora bu rahatsızlıktan dolayı gittiğimizde  bronşit teşhisi,alerjik astım teşhisi koydular sayenizde ventolin puf ile geçen kışı geçirdik. Her sene aynı durum oluyor. Bana sıkıştığında ventolin verebilirsiniz demiştiniz bazen de bricanly 5 gün kullanın demiştiniz. Mete nin alerjisi akciğerleri etkiliyor doktora gitsem yine kortizonlu bir sürü ilaç yazacaklar. Bana bu konuda yol gösterin çocuğun rahatlaması için. 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 08:25
Ventolin ve Bricanyl kullanın. Kortizonlar çözüm değil.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 12:26
Hocam şikayetleri devam ediyor öksürük sırtından ses geliyor öksürünce ağzına balgam geliyormuş. bricanly 2×1 başladım 5 gün mü kullanayım?? Ventolin puf devam ediyorum.
Zytrec vermeye devam edeyim mi? 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 14:36
Edin.

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2021 Saat 02:14
Hocam Mete'nin  ateşi yok, öksürünce balgam çıkarıyor, sırtından ses geliyor çabuk yoruluyor merdiven çıkıyor yoruldum diyor. Mete nin rahatsızlığı için alerjik bronşit diyebilirmiyiz??

Eğer alerjik bronşitse ventolin puf ve bricanly yeterli mi?? 

Evin durumu Mete yi etkiliyor hava temizleme cihazı alsam fayda görür müyüm?? Zemin katta yerden hafif rutubet çekiyor. 

Bu durum kaç yaşına kadar sürer??
İmkan olsa da siz muayene etseniz. 

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2021 Saat 09:20
Ben 30 Eylül de Arizona ya dönüyorum. 
Gelmek isterseniz o sabah arayın: O(216)385 6353

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2021 Saat 10:05
Çok teşekkür ederim Hocam inşallah yanınıza gelebiliriz. 

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2021 Saat 17:10
Hocam Mete nin şikayetleri geçti zytrec bricanly ve arada ventolin puf kullandım. Balgam çıkartmıyor artık sırtından da ses gelmiyor. Zytrec kullanmaya devam edelim mi?? 

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2021 Saat 19:10
Hocam zytrec 2gün vermedim gece uyku sırasında öksürüğü başladı. Zytrec sürekli kullanacakmıyız. Bu durumda alerjik bronşit diyebilirmiyiz. Çiğneme tableti zespira ve sıngulair kullansam işe yarar mı?? 

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2021 Saat 21:36
Zyrtec kullanın.. Diğerleri; Astım ilaçları. Gereksiz yere bromşların genişlemesi, enfeksiyonun Akciğerlere 
inmesınine sebep olabilir. 

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2021 Saat 00:28
Hocam bizim durumumuzda  olan kişilere (alerjik bronşit) hava temizleme cihazları işe yarar mı??
Öksürüğü başladığında camın önüne getirdiğimde öksürüğü azalıyor. Dün gece yatmadan önce zytrec verdim sabah 6 gibi gıcık şeklinde öksürüğü oldu camı açtım sonra geçti uykuya daldı. Burnunun teki kapalı oluyor genelde. Bugün de yatmadan önce burnuna iladin damla koydum.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2021 Saat 09:19
Soğuk hava iyi gelir. Para verip cihaz almanız gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat