Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Krup hk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70406
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 05:10

Konu: Krup hk
Mesajı Yazan: cngzla
Konu: Krup hk
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 04:00
Değerli hocam merhaba,
Oğlum 02.10.2020 doğumlu 10 kilo, dün gece ateş başladı en fazla 38,5 idi. Sadece bugün bakıcı ablamız bir ölçek calpolvermiş şu an ateş yok ancak boğazı havlar tarzda öksürük ve sıkışır gibi nefes aldığı için acile gittik. 2 doz adrenalin verir 2,5 ml decort verdiler solunum rahatladı ancak 3 günlük azitro antibiyotik yazmışlar neden olduğunu sorduğumda gerekli krupta demişler. Bir daha böyle sıkışırsa ne yapalım antibiyotik vermek istemiyorum. 1 yaş altı olduğu için bal limon yapmaya çekindim. Öneriniz ne olurdu saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 08:46
Tipik Türk doktor cahilliği!! 
Krup; sadece ve sadece Viral sebeple olur, Antibiyotik gerekmez. 
(Eskiden HiB aşıları yok iken, Hemofilus İnfluenza TipB aşıları da yapabiliyordu, artık görülmüyor)
Tipik Türk doktor davranışı olan; Adrenalın ve Dekort ampulü, ağızdan vermenin hiçbir yararı yoktur.
Bir daha olursa SADECE: Dekort ampul'ün yarısı İĞNE olarak yaptırmanız yeterlidir. 
Bal-Limon, her yaşta verilebilir. Bebeklerde Limonata şeklinde verilir. 
Türkiye'de bal yiyip de; Botulismus olan bebek YOK! Türk doktor uydurmalarına kanmayın.

Mesajı Yazan: cngzla
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2021 Saat 09:37
Hocam, aslında başıma geleceği biliyordum ama öyle sıkışık olunca cesaret edemedim abisinde bir kaç kez yaşamıştık ama bu düzeyde olmamıştı sizin önerilerinizle hallediyordum. Allah size sağlıklı uzun ömürler versin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat