Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz eti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70519
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 00:16

Konu: geniz eti
Mesajı Yazan: esşi
Konu: geniz eti
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2021 Saat 11:06
hocam merhaba,

5 yaşındaki oğlum 2 yaşından beri sürekli burun tıkanıklığı yaşıyor sadece yazları çok sıcak havalarda biraz normale dönüyor onun dışında neredeyse 10 ay boyunca biz bu sorunla sizin de tavsiyeniz üzerine serum fizyolojik coldmix ve iliadin damla vererek mücadele ediyoruz ancak şimdiye kadar bir çözüm olmadı özellikle grip olduğu zamanlarda bir kaç gece uyuyamıyor ve gün içinde de sürekli burun akıntısından dolayı istemsizce garip sesler çıkarıyor.
Bu gün bir kbb doktoruna götürdük geniz eti büyüklüğüne baktılar yanındaki asistanı 4mm ya da 4cm gibi birşey söyledi, doktor da bize çok büyük bir geniz eti bu şekilde beklemeye devam ederseniz çocuğun çene yapısından tutun psikolojisine kadar ciddi olumsuz etkileri olur bir an önce ameliyat ettirmelisiniz dedi. Ben de sıcağı sıcağına size yazayım dedim çünkü daha önce 5 yaşına kadar sürüp geçer demiştiniz ancak 5 yaşına geldi ve özellikle belirli zamanlarda çok şiddetli tıkanmalar oluyor. 

Ne önerirsiniz hocam, sizce ameliyat gerekir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2021 Saat 14:25
"Geniz eti" KBB doktorlarının zannettikleri gibi "fuzuli bir et parçası" değildir. Bir Lenf bezidir ve bu yaşlarda
 geçirilen her enfeksiyonda, aktif hale gelerek büyür.
EĞER, gereksiz yere Antibiyotikler kullanılmazsa ve Steril bakılmazsa, oluşan antikorlar mikroplarla mücadele eder 
ve Lenf bezlerine az iş düştüğü için de, gerek geniz eti, gerek bademcikler küçülürler. 
O palavracı KBB doktorunun söylediği her şey YALAN! 
EĞER, çocuğun yüz yapısı zaten bozuk ise, geniz eti daha fazla problem yaratır. Çene-yüz yapısı sonuç 
değil, sebepdir.

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2021 Saat 09:31
cevabınız için çok teşekkür ederim hocam, sizin önerileriniz bizim için çok değerli, hangi doktor ne derse desin yine gelip size danışıp ona göre hareket ediyoruz.
Peki hocam şimdi biz bu durumda geniz etini küçültmek için bir şey yapacak mıyız? Çünkü en ufak bir soğuk algınlığı yaşadığında geni eti kaynaklı tıkanmalar yaşıyoruz sürekli uykusu bölünüyor bazen de ben neden böyleyim diye ağlamalar oluyor bizler de üzülüyoruz o yüzden çözüm ararken böyle doktorların eline düşüyoruz.

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2021 Saat 11:35
"geniz etini küçültmek" diye bir şey yok!! Zamanı gelince kendiliğinden küçülecek. 
Rahatsız olduğunda, sırt üstü yatar durumda İliadin DAMLA  kullanın.  5 gün, günde:2x2'şer damla. 

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2021 Saat 23:51
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın , bu tıkanma aylarca sürebiliyor bu durumda İliadin damlayı bir gün ara vererek söylediğiniz gibi kullanmaya sürekli  devam mı edelim? Bir de geniz eti küçülmeyeceğine göre iliadinin nasıl bir etkisi olacak çünkü geniz eti neredyese küçük dilin üst duvarının arkasına denk geliyor ?

Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2021 Saat 09:54
İliadin, ödem çözme etkisi ile geniz eti, bademcikler ve bütün diğer lenf bezlerinde nisbi küçülme yapar. 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2021 Saat 01:28
Hocam tekrar merhaba rahatsız ediyoruz ama zor durumdayız İliadin damlayı dediğiniz gibi 3 gündür kullanıyoruz ama bana mısın demiyor tıkanmalar yüzünden ağlayarak uyanıyor ne o uyuyabiliyor ne de biz. Acaba diyorum buhar makinesi temin etsek içine cold mix damlatsak bir faydası olabilir mi? Siz ıslak havlu koyun diyorsunuz onu her gece yapıyoruz belki buhar makinesinin olayı farklıdır diye aklımıza geldi o yüzden sormak istedik.

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2021 Saat 19:41
Hocam tekrar merhaba rahatsız ediyoruz ama zor durumdayız İliadin damlayı dediğiniz gibi 3 gündür kullanıyoruz ama bana mısın demiyor tıkanmalar yüzünden ağlayarak uyanıyor ne o uyuyabiliyor ne de biz. Acaba diyorum buhar makinesi temin etsek içine cold mix damlatsak bir faydası olabilir mi? Siz ıslak havlu koyun diyorsunuz onu her gece yapıyoruz belki buhar makinesinin olayı farklıdır diye aklımıza geldi o yüzden sormak istedik.

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2021 Saat 20:41
Buhar makinasi?? Sicak su buhari icin makina gerekmez, tencerede su kaynatin. Soguk buhar?? Sadece
Astim da ise yarar. Turk doktorlara inanmayin. 
Yastigini yukseltin. 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2021 Saat 22:21
Hocam her gece tıkanmalar olmaya devam ediyor bazen şiddeti artıyor ama gece bir kaç kere uyanıyoruz ;

İliadin damlayı 1-2 gün ara vererek kullanmaya devam ediyoruz
Her gece yatarken ve yattıktan takribi 5 saat sonra ve de sabaha yakın bir vakitte yani 5 saatte bir yastığına coldmix damlatıyoruz.

Uygulamayı böyle yapıyoruz benim size müsadenizle iki sorum olacaktı;

*Coldmix in prespektusünde bir kaç günden fazla kullanmayın yazıyor ama biz istisnasız her gece kullanıyoruz yanlış mı yapiyoruz ?

*Geniz eti lenf bezidir yararsız bir parça değildir ameliyat olmaz diyorsunuz peki bu büyümüş olan geniz etini ameliyatla küçültüp normal insanların seviyesine getirilse yararlı bir iş yapilmis olmaz mı çünkü o bölgede geniz eti disinda da lenf bezleri var diye okumuştum.

İkinci soruyu çaresizlikten soruyorum hocam çünkü oğlumuz bu tıkanmalardan çok yoruluyor biz de gece 2-3 kere uykumuzu bölüyoruz istisnasız her gece oluyor bu. Çocuğumuz buyudugunde bunlar geride kalacak diye inanıyoruz ancak büyüme süreci çok sancılı geçiyor bir de 12 yaşında bile geniz et ameliyati olanları duyuyoruz çocuk büyüse de geniz eti sorun olmaktan çıkmayabilir mi? Hocam illa ameliyat olmaya sebep arıyoruz diye anlaşılmasın tatmin ve kararlı olmak için soruyoruz kusura bakmayın değerli vaktinizi alıyorum teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2021 Saat 23:16
Gunde 1 defa, 2 damla kullanmakla bir sey olmaz. 
Ameliyat gerekmez. Basiniza is almayin! 

Mesaj Tarihi: 22 May 2022 Saat 00:05
Hocam merhaba tekrar aynı konuyla ilgili sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın sizin fikirleriniz bizim için çok önemli.
Yaklaşık bir yıl oldu işitme konusunda özellikle son 1 aydır daha da agirlastigini gözlemliyoruz . Oğlumuz 6 yaşında bu yıl okula başlayacak şu anda kreşe gidiyor ve kreş öğretmeni de bu konuda bize isitmesinin ağır olduğunu söyledi. Kulaklarında kir gördüğümüz için belki ondandır diye dün KBB doktoruna götürdük kulaklarinda kir var on gün 3×3 olmak üzere  oksibor damla kullanın 10 gün sonra kontrole gelin dedi dün basladık kullanmaya.

Hocam bu işitme kaybıyla ilgili yorumunuz nedir damla asidik birşey olduğu için damlatinca köpürme oluyor damlayı kullanmaya devam edelim mi? 

Başka bir konu altında İstanbul'da bir KBB profesörü önermiştiniz konuyla ilgili ona gitsek nasıl olur önerir misiniz ?

Teşekkür ederiz.

Mesaj Tarihi: 22 May 2022 Saat 07:15
ÖNCE o "kir" çıksın, ondan sonra bakarız..

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2022 Saat 22:25
Hocam tekrar merhaba, oksibor damlayı yaklaşık bir ay kullandık kirler çıktı duyması daha iyi ancak bu gün son kontrole gittiğimiz doktor basınç-işitme testi uyguladı sonuç olarak kulakta sıvı birikmesi var dedi ve bize şunları söyledi;

bir an önce ameliyat olması gerekir eğer olmazsa,

• kulak sıvısı kulak zarına basınç yapar ve kulak zarı delinir
  • zar delinirse tekrar zar diktirmek zorunda kalırsınız bu daha zahmetli bir şeydir
  • ağzı sürekli açık uyuduğu için dişleri çürür ve dökülen dişlerin yerine yamuk diş çıkar tel taktırmak zorunda kalırsınız.
bunları 6,5 yaşındaki oğlumun yanında onun da duyacağı şekilde söyledi ben de dayanamayıp hocam ne yapıyorsunuz çocuk korktu dedim, doktor da bir şey olmaz bilmesi gerekir deyince ben bile velisi olarak tedirgin oluyorum anlattıklarınızdan çocuk ne düşünür deyince geri adım attı basit bir ameliyat çok önemli değil filan diye daha yumuşak konuşmaya başladı.

Hocam ameliyat düşünmüyoruz ancak size sormak istediğim şey, bu kulak ağır işitmesi ne zaman geçer ve geniz eti belli bir yaştan sonra aldırılabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam bu arada doktorun önünde emlak web sitesi açıktı bizimle biraz geç ilgilendiSmile

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2022 Saat 15:11
Geniz eti;bir Lenf bezidir ve en gec 7 yaşından sonra küçülür. 
"kulağında sıvı var" zırvalarına inanmayın. 
Yazarlar kısmında bu soytarılığı anlatıyorum, onu iyi okuyun. 
"ağır işitme"???  Cep telefonunu her iki kulak ile kullanabiliyorsa, bir problem yoktur. 
Her söylenene inanmayın. 
Hele dişlerle ilgili söyledikleri külliyen yalan! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat