Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70581
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 01:02

Konu: Grip
Mesajı Yazan: kardelenk
Konu: Grip
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2021 Saat 22:06
Hocam merhabalar,
Oglum 11 yaşında, pazartesi sabah kulaktan 38,5 derece ates ve grip hali olunca okula gondermedim. Atesi 3 gun sonunda düştü, su an arada öksürük dışında durumu gayet iyi. Ateşli evre geçtiği için bu pazartesi okula gitmesinde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum size de danışmak istedim. Bu arada bende de ara ara ates ve grip hali var 1 2 gundur, cok nadir öksürük, bir sırt ağrısı arada .. ayaktayim, yatırmadı.. test yaptirmadik  hocam. Tek derdim su an oğlum 1 hafta derslerinden kaldı, okula baslasa başkalarına bulaştırma riski varmıdır hala bu durumda?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2021 Saat 09:38
38 üstü ateş olmadığı sürece okula gönderin. 
Bu konuda HER KIŞ BAŞI yazdığım yazıları okuyun. 

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2021 Saat 09:54
Hocam 2 yaşından beri sizin yazılarınızla buyuttum zaten, sag olun var olun.. okul soz konusu olunca ne yapacagimi bilemiyorum, oksuruk olunca okuldan geri gonderecekler muhtemelen, bu sabah koku duyusu da gitti.. mecburen test yaptirip negatif sonuçla gondermem gerekecek sanırım,  

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2022 Saat 18:17
İyi aksamlar hocam, 
Eylul sonu covid geçirdik, ondan sonra da bir kac kere grip benzeri hasta oldum. Hiç birinde test vs yaptirmadim, ilac kullanmadım. Ara ara sırt ağrım cok rahatsiz etmeyecek derecede oluyor. Bir iki gündür de sabahları, ozellikle bu sabah aşırı öksürük oluyor balgamli, gün içerisinde öksürük yok. Sormak istediğim akciğer tutulumu olmus olabilir mi, film cektirmeli baktirmali miyim acaba.. akciger tutulumu varsa kendiliginden gecer mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2022 Saat 19:42
LUTFEN!!! Yazdiklarimi okuyun..
Akciger tutulumu olsa: solunum sayisi, dakikada 60'in ustune cikar. 
Turk doktorlara inanmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat