Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70627
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 19:00

Konu: Kulak ağrısı
Mesajı Yazan: aeha
Konu: Kulak ağrısı
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2021 Saat 20:14
Hocam merhaba,
7 yaşında kızım 1 hafta önce burun tıkanıklığıyla başlayan bir grip geçirdi. Krup şeklinde öksürük oldu 1 gecesi çok şiddetli olmak üzere 3 gün sürdü. Hala ara ara öksürüyor. Ateşi hiç olmadı. Bugün kulağım ağrıyor demeye başladı. Serum fiz kullanıyorduk normalde. Hemen illiadin damlatıp göz pınarlarını ovdum. Hiç geçmiyor diyor, sürekli eliyle kulağına bastırıyor böyle yapınca geçiyor diyor. Daha önce bir kez kulağı dolu görünüyor demişti doktor, yine o durum olabilir mi? Kulağın dolması ağrı yapar mı? Nasıl tedavi etmek gerekir?
Teşekkürler Hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2021 Saat 03:27
Tek caresi; Iliadin dir. Bir de; buyuk cocuklarda, sakiz/ciklet cignetmektir. KBB palavralarina kanmayin, size
 cok pahaliya malolur.

Mesajı Yazan: aeha
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2021 Saat 12:36
Ateş olmadığı için doktora gitmeyi düşünmedik Hocam, sizin yazılarınızı okuyup kulağının arkasına bastırınca bağırmayınca da orta kulak iltihabı değildir diye düşündük. İlliadin 2 gün kullandı. Kulak ağrısı geçti ama öksürük devam ediyor. Uzun sürdüğü için sabah nebulizatöre sadece serum fiz koyup 10 dk hava verdik. Buna ne kadar devam edebiliriz, bir zararı olur mu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2021 Saat 18:52
En az 2-3 hafta surebilir. 1 ay da surebilir. Anlattiklarimi uygulayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat