Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenf bezi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70687
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 18:03

Konu: Lenf bezi
Mesajı Yazan: MRTECVT
Konu: Lenf bezi
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2021 Saat 20:01
Hocam oğlum 11 yaşında 60 kg kulağının alt tarafı boynunun yanı şiş elle dokunduğunda çok ağrıdığını söylüyor  doktora getirdim boğazı enfeksiyon olmuş lenf bezi şişmiş klamoks 600mg verdi 2 ölçek sabah akşam 2 kutu bitirmemizi söyledi. 10 gün içmesi gerekiyormuş. Lenf bezi daha önce hiç şişmemişti neden böyle olmuş olabilir hocam. Bugün de başağrısı ve kuru öksürüğü var. Boğaz enfeksiyonu başağrısı yapar mı?? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2021 Saat 01:59
Bogaz enfeksiyonu olabilir. Evet, basagrisi da yapar.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2021 Saat 18:31
Hocam klamoks ilacın1şisesi bitmek üzere kullandığımızın 5.günü bugün koku ve tat kaybı var boğaz ağrısı hariç hiç belirti vermedi 1 kutu daha ilacı var ilacı vermelimiyim.

1.ilk boğaz ağrısı cumartesi oldu pzt doktora gidip antibiyotik başlamıştık. Bugün tat koku kaybı var gidip pcr testi yaptırmadım yaptırmalımıyım okula göndermedim boğaz ağrısı olduğunda bir hafta okula gitmedi yine göndermeyeceğim.gıcık şeklinde öksürüğü var antibiyotik için ne yapalım hocam. 

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2021 Saat 19:50
Ates dustu ise, Antibiyotigi kesebilirsiniz. 
Bogaz agrisi icin: Strepsil Pastil (Honey&Lemon) seker gibi, gunde 4 kere verin. 

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2021 Saat 19:55
Ateş hiç olmadı hocam 37 oldu sadece lenf bezi ağrıdığı için antibiyotik verdi şimdi boğazım ağrıyor diyor antibiyotik içmesi covit ise bir zararı olur mu? 

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2021 Saat 23:09
Ellediginizde, o "lenf bezi" hassas degil ise, Antibiyotik gerekmez. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat