Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Troid ağrı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70701
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 07:14

Konu: Troid ağrı
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Troid ağrı
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2021 Saat 08:58
İyi günler hocam, 34 yaşında, 55 kilo bayanım. Bel fıtığı dışında kronik bir hastalığım yok.

İki hafta önce grip gibiydim. Ailecek 1  buçuk aydır sıra ile birbirimize bulaştırarak grip gibi bir şey geçirdik. Coronaysa da test yaptırmadık,eşim ve ben aşılıyız,  herkes iyileşti. Benim hastalık sürecinde 3- 4 gün akşamalrı ateşim çıktı, yorulunca da kalbim hızlı atıyordu, yatıyordum. Burun akıntısı, balgam vs oldu. İlaç kullanmadım o şekilde atlattım. Kulağım ağrıyordu, iliadin damla kullanıyorum. Dün fark ettim, Troid bezelerinin olduğu yere elimle bastırınca ağrıyor. Bir şey yapmam gerekir mi?

Böyle bastırınca ağrıyor hocam. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2021 Saat 18:46
Enfeksiyona bagli. Zamanla kendiliginden gecer. Bir sey yapmayin. Sicak icecekler (Ihlamur, Cay, Salep gibi)
iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2021 Saat 15:18
İyi günler hocam, yukardaki mesajlarımın devamı şeklinde yazıyorum.

Hocam kulak ağrım geçti ama boğazımdaki bastırınca oluşan ağrı geçmedi, akşam saat 8 gibi kendimi yorgun hissediyorum, akşamları ateşim çıkıyor, içim üşüyor,  dün ilk defa ölçtüm 38.5 tu. Yatıyorum sabaha ateş olmuyor. Biraz da zayıfladım gibi ama tartılmadım hocam. Yeme içmem normal.
Boğazımda dışardan bakınca şiş görünüyor. İlk ateşlendiğim grip halimden beridir 3 hafta geçti.  Boğazımdaki durum ne kadar sürede geçer? 

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2021 Saat 19:15
Tiroid Hipertrofisi olabilir. 
Bir Endokrin doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2021 Saat 13:04
Hocam bulunduğum yerde bir tane endokrin doktoru var, o da devlette. Şimdilik sıra bulamadım. Özelde bir dahiliye uzmanına gittim. Bazı tetkikler için, sıra bulabilirsem endokrine gitmemi söyledi,  reçete verdi, 3 ay kullanmamı söyledi, bi de iyotlu tuz kullanma dedi. Sonuçları ekliyorum hocam.

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2021 Saat 18:52
Siz, Endokrin doktorunu bekleyin!!  

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2021 Saat 20:03
Evet hocam takip ediyorum ama sıra almam ileri tarihler olabilir. O vakte kadar ilaçları kullanayım mı? 

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2021 Saat 18:44
Deneyin, daha kotu olursaniz kesersiniz. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2021 Saat 08:42
İyi günler hocam.
Yorulunca akşamalrı ateş devam edince geç kalmamak adına devlette endokrin uzmanın polikliniğine gittim, boştu da, durumu anlattım. Geçmiş olsun bakamam dedi.Kamu içi dahiliye yönlendirmesi gerekiyormuş. Dahiliye de randevusuz bakmıyor ve uzun tarihli sıra var.

Bir yakınımın tanıdığı endokrin (prof)varmış. Danışalım dedik.Kendisi uzak bize.Sağolsun sonuçları gönderin dedi.Şikayetleri dinledi.thyromazol ve etolu kullanma, dideral yarım kullan, prednol16 mg tb özel kullanım şeklini yazdı. Mide koruyucu sabahlari ac kullan dedi , prednol kullanırken sıfır tuz dedi.Prednolu azaltarak bırakacağız dedi. Çeyrek kullanimdayken T3 t4 tsh sedimantsyon crp cbc tahlil yaptırıp görüşelim dedi. Bi de Ankara'ya tahlil göndermişlerdi onunla birlikte bakalım dedi.kortizon deyince korktum hocam. Kortizon kullanmak sanattır Demiştiniz bir yerde. Gecer mi dedim. şişlik de rahatsızlığı da geçer dedi viral bir enfeksiyonun yaptigini soyledi ek bir tetkik istemedi.ama tekrarlayabilir bir durum olabilir dedi. Takip edilecek dedi.Umarim doğru yoldayız hocam umarım geçer. Tekrarlamamasi için yapabileceğim birşey var mı? Kıymetli görüşleriniz önemli hocam
Çok sağolun.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2021 Saat 18:54
Endokrin Prof'u olsa da gene Turk doktoru oldugu icin, her Turk doktoru gibi;konuyu TAM bilmiyor!! 
Prednol; "Methyprednisone" olup, izafi tuz tutucu tesiri: 0 (sifir) dir! 
Bu tuz tutucu etki:
Hidrokortizon'da: %100
Prednisone ve Prednisolone'da:%80 dir... 
Tuz kisitlamasi filan yapmayin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat