Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

danışma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70795
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 18:23

Konu: danışma
Mesajı Yazan: gul78
Konu: danışma
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2021 Saat 08:47
Kadir hocam merhaba öncelikle güzel bir gün dilerim. Pazartesi akşamı eşim ve ben 2.doz Sinovac aşılarımızı olduk. Aşı olduktan bir kaç saat sonra eşimde kol ağrısı ardından eklem ağrısı başladı. Dün dinlendi şimdi hafif burnu tıkanık ve kuru bir öksürük başladı. ökdürdüğünde genizinden balgam çıkarıyor. Ben de dün gece birden bire sıtmalanmaya başladım nasıl bir üşüme anlatamam ardından terledim. geniz akıntısı ve o boğazda kuru öksürük hafif hafif bende de başladı. Acaba aşının yan etkisini mi yaşıyoruz yoksa grip mi olduk. evde 13 yaşında henüz aşı olmamış oğlum var. Ama zaten bir şey varsa şimdiye ona da geçmiştir. Sizce test yaptıralım mı yoksa sizin her zaman önerdiğiniz uygulamalarla devam mı edelim. Çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2021 Saat 18:53
Asi ile ilgisi yok! 1 hafta once Grip almissiniz.
Kol agrisi asi ile ilgili. 
Test ile ugrasmayin. 
Keske BionTech asisi olsa idiniz. 

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2021 Saat 19:08
Evet hocam tam da dediğiniz gibi aşı ile ilgili değil çünkü oğlumda ateşlendi 38.7 ye kadar çıktı ateşi ben de aynı şekilde 38 i geçen ateş ve çok şiddetli baş ağrısı var şimdi su gibi burnum da akmaya başladı. İkimizin de ateşini düşürmedim sizin grip için dediklerinizi uyguluyorum sadece baş ağrım için bir ağrı kesici içsem sıkıntı olur mu? Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2021 Saat 19:17
Sikinti olmaz. Agri icin kullanin. 

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2021 Saat 17:46
Kadir hocam ağrı kesici içmedim, baş ağrım geçti. Bugün ateşim en fazla 37.8 e çıktı. Oğlumun en fazla 37.2 oldu. kuru bir öksürük ve burun akıntımız var arada da hapşırıyoruz. iştahımız pek yok. Bir de benim bugün sağ kulağım sancımaya başladı. Hocam Delta mutasyonunun belirtileri gribe benziyormuş biz sizin de dediğiniz gibi test yaptımadık. Ekstra dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? bir de oğluma en son mart ayında d vitamini baktırmıştım ve o zaman 23.1 çıkmıştı bir ampul içirmiştim.  yazın güneşe çıktı bir de sadece bir gün üç damla d vitamini vermiştim sonra devam ettirmedim.şimdi bir ampul içirsem erken olmaz değil mi? tekrar çok teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 21 Eki 2021 Saat 21:24
Ilac kullanmayin, sart olmadikca ates dusurmeyin. 
En az senede 1 defa Dvit3 ampul icin. 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2021 Saat 16:42
Kadir hocam biz ailecek kuru öksürük arada burun tıkanıklığı ve ek olarak koku hiç almıyoruz tad ta sadece tatlı tuzlu ayırt edebiliyoruz. Bu durum özellikle oğlumu çok etkiledi zaten iştahımız yok bir de tat koku olmadığı için hiçbir şey yemek istemiyor. öksürdüğümüzde çıkan balgam vs yok burnumuzda hiç akmıyor ama genizler dolu sesimiz genizden geliyor. Arada midesinin bulandığını karnının ağrıdığını söylüyor. Ama ishal ya da kusma hiç olmadı. o karın ağrısı bende de var ama bence açlık ve öksürmekten oluyor. Oğluma en son mart ayında d ampul içirmiştim. o zaman değeri 23 tü şimdi evde dvit damla var ondan günlük damla olarak mı versem yoksa ampul alıp öyle mi vereyim. Bunun dışında herhangi bir vitamin veya takviye kullanmıyoruz. iştahımızda hiç yok. Bir yerde balgam söktürmek için akşamları ayaklarınızız altına sarımsaklı yağ sürüp çorap giyin diye okudum onu yaptım sanki öyle yapınca öksürük arttı. Devam edeyim mi yoksa zararlı bir şey olur mu? En büyük korkum test yaptırmadık ya farkında olmadan bu hastalık covidse ciğerlere falan biz farketmeden inebilir mi? Ya da bir kan sulandırıcı kullanmıyoruz siz bunlar ancak hastane ortamında kullanılmalı diyorsunuz biliyorum. ama bir yandan da ya bir şey olursa daha kötüye gidersek diye çok korkuyorum. Genel durumumuz çok şükür iyi buhar, illiadin damla, tuzlu su, göğüse vicks şeklinde devam ediyoruz. Sizin tavsiye edeceğiniz ya da dikkat etmemiz gereken başka bir şey var mı acaba? çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2021 Saat 19:11
D vitamin seviyesi: 50-100 arasinda olmalidir. 150 ustunde, zehirlenme ihtimali baslar.
Siz; oksuruk ve Grip  ilaclari kullanmazsaniz, cigerlerine inmez. 
Aynen devam edin. 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2021 Saat 19:49
Kadir hocam Allah sizden razı olsun biz hiçbir ilaç içmiyoruz. Şimdi şöyle bir gelişme oldu eşimin alt katta oturan yengesi bizden bir gün sonra baş ağrısı yaşamaya başladı ardından kuru öksürük ve onda da bugün tat koku gitmiş o hemen teste gitmiş normalde iki doz biontech aşılıydı fakat covid pozitif çıkmış. Şimdi 14 gün karantina olacakmış ve eve ilaç getireceklermiş. Bize de siz de teste gidin deyip duruyorlar biz zaten 6 gündür herkesten izole bir şekilde evdeyiz haftaya da evde kalmaya devam edeceğiz. işe dönmeden önce test isterlerse önümüzdeki haftanın sonunda yaptırsak sizce yine de pozitif çıkar mı? bir de biz şimdi covid olduğumuzu bilmeden sinovac 2.dozu olduysak aşı boşa mı gitmiş oldu? ya da şöyle sorayım covid pozitif biri bilmeden aşı olursa bir sorun yaşar mı? iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2021 Saat 02:38
Covid (+) birisi, Asi olursa; zararli hicbir sey olmaz. 
Ates dusurmeyin, ilac KULLANMAYIN!! 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2021 Saat 17:11
Kadir hocam bizim bugün hasta olalı 6.günümüz bitiyor. Dün gece eşim arka arkaya 5-6 kez tüm üstü başı sırılsıklam olacak şekilde terledi. 13 yaşındaki oğlumda sabah terli uyandı ve hemen duşa girdi duşa girdikten beş dakika sonra anne diye seslendi bir gittim anne ben çok kötüyüm bayılacak gibiyim nefes alamadım sanki dedi. Yüzü bembeyaz dudakları mavi gibi olmuştu. Hocam inanılmaz koktum. Acaba tansiyonumu düştü. çünkü tat ve koku almadığı için neredeyse hiçbir şey yiyip içmiyor. Arada midem kötü oldu diyor hepimiz öyle iştah ağız tadı hiç yok yerken sanki fenalık bulantı geliyor zorla bir şeyler yemeye çalışıyoruz. hepimizin gıcık şeklinde kuru öksürüğü devam ediyor. hatta eşimin öksürmekten sesi kısıldı. ilaç almıyoruz ateşimiz iki gündür yok çok şükür hatta oğlumun vücut sıcaklığı 35 derecelerde. ben size söylediğim gibi en son mart ayında 23 çıkınca 1 ampul dvit vermiştim. şimdi ölçtürmeden bir ampul daha vereceğim herhalde aşırı bir yükselme falan yapmaz değil mi? Oğluma yakın zamanda vermedim ya şimdi korkuyorum ya düşükse ve hastalığı daha ağırlaşırsa diye. Evde de 50.000lik D3 damla var ondan da hiç kullanmadım ne kadar vermem gerek bilemedim.Bir de siz normalde önermiyorsunuz ama pek beslenmediğimiz için bu süreçte balık yağı, omega 3, çinko, cvit gibi bir şeyler içsek mi acaba en azından bu hastalık döneminde. Ne olur kusuruma bakmayın ama size sormadan hiçbirşey yapamıyorum. Allah size sağlık versin. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2021 Saat 18:28
Dus ta kotu olmasi, vucut isisi dustugu icin olabilir. 
Evdeki D3 damlayi, gunde 1000 unite olacak sekilde verin. Sonrasinda, HER sene, 1 ampul Dvit3 icirin.
  " balık yağı, omega 3, çinko, cvit gibi bir şeyler " hic gerekmez. Tamamen tuketim politikasi yaygaralaridir.
Etli gida, meyva veya salata yiyin. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2021 Saat 19:51
Hocam tat koku olmadığı için iştahta hiç yok resmen midemiz bulanarak zorla bir yudum bir şeyler yemeye çalışıyoruz. İştahımız hiç yok. Allah ım daha kötü olmadan böyle atlatmayı nasip etsin sizin destekleriniz için de Allah razı olsun. 50.000lik d3 günde 1000 ünite vermem için kaç damla vermem lazım ne olur kusura bakmayın kafam o kadar yerinde değil ki tekrar çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2021 Saat 21:04
Uzerini okuyun. 1 damlada kac unite oldugunu yazar. 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2021 Saat 17:01
Kadir hocam tekrar merhaba, hastalıkta eşimin 12. oğlum ve benim 10. günüm bitti. Pazartesi işe gideceğimiz için şirketimiz pcr testi istedi sabah test olmaya gittik. Eşimin testi negatif benimse pozitif çıktı. Bu durumda demek ki biz covid geçirmişiz. Sanırım eşim benden önce hastalandığı için onun testi negatif çıktı benim hala negatife dönmedi. Yani ben böyle düşündüm ama doğru mu düşündüm, yeni bir virüs almış olamam değil mi? Sadece iki gün önce annem grip olmuştu kapıdan maske ile onlara yiyecek bir şeyler bıraktım. Ben de maske vardı onlarda yoktu ama içeri girmedim iki dakika kapıdan bırakıp gittim o kadar sürede onlardan bana benden onlara bir şey geçmiş midir? Benim kendimi izole etmeme gerek yok değil mi sonuçta tüm aile iki haftadır evdeyiz ve hastalığımız artık çok şükür düzelmeye başladı. Sadece boğazıma dışarıdan ellediğimde gırtlağımda bir acı hissediyorum. İçerden bir acı değil ama dışarıdan elimle dokunduğumda olan bir acı? sanki orada bir şilik var gibi elimle bastırdığımda acıyor. Bunun bir anlamı var mıdır? Hala geniz akıntım boğazımda yapışıklık hissi devam ediyor. ara ara hafif öksürük oluyor.Sıcak su buharı uyguluyorum. Filyasyon ekibi gelip ilaç bırakacakmış. onları kullanmayacağım. zaten bu süreçte hiçbir ilaç kullanmadık çok şükür. 13 yaşındaki oğlum ilk gün koku kaybım var mı diye merak edip kolonya koklamıştı o zaman kokusunu genzine kadar almıştı, hatta kızdım neden öyle şeyler yapıyorsun diye sonraki günler  koku tat gitmişti. Şimdi hepimizin koku tat geri geldi ama hala ağzımda ve burnumda o kolonyanın kokusunu alıyorum az da olsa diyor. Böyle bir şey olabilir mi yoksa psiklojik mi acaba? Bunlardan başka dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? Başından beri desteğiniz için tekrar çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2021 Saat 19:29
Turkiye'de yapilan PCR Testlerine inanmayin. 
Baska yerde tekrar baktirin. 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2021 Saat 19:36
Hocam biz özel bir laboratuarda yaptırdık ama artık sisteme pozitif olarak girdiğim için malesef yapacak hiçbir şeyim yokmuş mecburen karantinaya giriyorum. Sadece delta varyantı çıkmamışım "artık nasıl anladılarsa", 10. gün test yaptırabilirmişim o negarif çıkarsa karantinam bitermiş. Eşime ise negatif çıktığı ve çift doz aşılı olduğu için karantina yokmuş. zaten bana da sadece bir kutu favira isimli bir ilaç bırakıp gittiler. Başka bir şey yok. 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2021 Saat 19:40
Sakin o ilaci kullanmayin. 
Yapilacak bir sey yok... 

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 19:45
Yok hocam zaten kullanmıyorum. Hocam13 yaşındaki oğlum ilk gün koku kaybım var mı diye merak edip kolonya koklamıştı o zaman kokusunu genzine kadar almıştı, hatta kızdım neden öyle şeyler yapıyorsun diye sonraki günler  koku tat gitmişti. Şimdi hepimizin koku tat geri geldi ama hala genzimde ve burnumda o kolonyanın kokusunu alıyorum az da olsa diyor. Birde arada midesinin bulandığını söylüyor.  Böyle bir şey olabilir mi yoksa psiklojik mi acaba? Bir de benim de dediğim gibi tam boğazımızda adem elması dediğimiz orta yer var ya oraya ellediğimde sanki bir sertlik ve acı hissediyorum bu neden olabilir acaba. Bir de geniz akıntım var. Hocam biz sonuçta hiçbir ilaç kullanmadık ya Allah korusun pıhtılaşma ile ilgili ileride bir sorun yaşama durumumuz olur mu? Daha doğrusu şöyle sorayım covid sonrası gidip kendimizi kontrol ettirmemiz gerekir mi? Her şey için tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 21:03
Kolonya "Koku testi icin" iyi bir madde degil.. Kahve deneyin! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat