Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalp krizi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70882
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 01:48

Konu: Kalp krizi
Mesajı Yazan: watcher54
Konu: Kalp krizi
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2021 Saat 21:39
Selamlar Hocam, annem 60 yaşında. Dün kalp krizi durumuyla acile kaldirdik. Troponin 175 daha sonra 321 cıktı. 
Crp 12.7 mg/L,  
wbc 10.84 cikti.
Ilk mudahaleden sonra kendine geldi. Bir şikâyeti kalmadi. Ancak gözlem altinda tutulmasi gerekiyor diye yoğun bakima aldilar. Tatile denk geldiği için de 4 gün yogun bakımda kalacak. Sonrasinda gerekirse anjiyo olabilir demiş doktor.
Annemin psikolojik sorunlari var. 4 günlük yogun bakim onun psikolojisin çok zorlar. Stresten dolayi yine bir kriz sorunu yaşamasindan korkuyorum.
Bu durumda yogun bakimdan çıkarılmasıni doktordan istesem hata etmiş olur muyum?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2021 Saat 03:12
Buyuk hata yapmis olursunuz. 

Mesajı Yazan: watcher54
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2021 Saat 17:28
Hocam selamlar, annem anjiyo olup bugun hastaneden cıktı, genel durumu iyi. Ancak sağ böbrek tarafinda çok agrisi oldugunu soyleyor. Idrar yolu iltihabi sikayetleri zaten vardi. Idrar tahlili yaptilar. Tahlilde S.G 1.025 seklinde yuksek çıktı. Iltihabina göre bir ilaç yazmadılar. Hasteneden cikarken sadece kalp ile ilgili ilaçları  verdiler.
Bobrekler ustunde agrisi ve idrar yaparken yanmasi var. Bactrim kullandirsam sorun olur mu? Ne yapabiliriz.?
Çok teşekkür ederim. Allah razi olsun

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2021 Saat 19:32
Idrar dansitesi(yogunlugu), az su icmekle olur. Bol su icirin.

Idrar tahlilinde; Nitrit:(-) ise, iltihap yoktur. SAKIN; idrarda 8-10 Lokosit goruldu diye IYE teshis eden cahil
 Turk doktorlarina inanmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat