Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dvit hakkinda

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70891
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 22:17

Konu: Dvit hakkinda
Mesajı Yazan: saliç
Konu: Dvit hakkinda
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2021 Saat 14:21
Kadir hocam merhaba, haziran 16 da oglumun bacak resimlerini gonderdim bariz x bacak var dediniz. Hemen dvit ampul icir ekimde dvit dyzeyine baktir dediniz. Ben haziranda dvit icirdim ancak suan d vitaminine baktirma imkanim yok ancak 15 gun sonrasi baktirabilirim bir sorun olurmu ? bu arada bacaklar yine ayni hicbi degisiklikte yok hocam. 3 yas 15.500 kg 100 cm boy bacaklari ve vucudu cok zayif duruyor hocam ek olarak.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2021 Saat 18:32
Bir sorun olmaz. Bacaklar; uzerine devamli YUK bindigi icin, duzelmeleri biraz zaman alir. 
Muhim olan, D vitamini zehirlenmesi yapmadan yeterli D vitamini vermektir. 
15 gun gec kalmanin bir onemi yok. 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 20:48
Hocam yukaridada bahsetmistim 3 yas 15.500 kg oglumun bacak resimlerini attigimda bariz x bacak var demistiniz,haziran ayinda dvit ampul  vermistim eylulde tekrar olcum yaptir dediniz simdi yaptirdik sonuc 29.62 cikmis hocam  simdi ne yapmamizi onerirsiniz?  Sonucu nasil buldunuz ? labraturdaki adam turkiye ortalamasina gore iyi sayilir demis sonucu

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 02:28
Laf mi yani!!!  "Turkiye ortalamasi" NE DEMEK??? 
Turk doktorlarinin salakligi ve cahilligi sonucu, Turk halkinin tamaminda D vitamini eksikligi vardir. 
Turk doktorlari; kafalari calismadigi icin; butun sut ve sut urunlerinde D vitamini takviyesi olan Amerika'da
verilen dozlarda D vitamini verirler. Halbuki Turkiye'deki gidalarin hicbirinde kayda deger D vitamini katkisi
 YOKTUR! 
Zaten yaptiklari butun pustluklarin altinda yatan sebep, uzun senelerdir uyguladiklari  bu ihmallerinin ve 
beceriksizliklerinin  ortaya cikmasini onlemek icindir. 
Ideal seviye; 50-100 arasidir. 
Bu ay 1 ampul icin, 1 ay sonra tekrar icin ve Subat ayinda tekrar olcum yaptirip bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 03:22
Hocam simdi ogluma dvit icirince 1 ay sonra tekrar icirince bu bacaklar duzelirmi acaba? duzelmeleri zaman alir demistiniz ama boyle kalmasindan cok korkuyorum mutlaka ise yararmi 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 07:25
En az 6-7 ay daha  alir.

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2021 Saat 18:51
Kadir hocam,dvit ampulu icirdim ama eczaci ne cahilligimi birakti ne anneligimi neredeyse cok yalns yapiyorsun bu dvit 3 yas icin uygun dgl damla kullanmalisin sen saglikcimisin birsuru sey ama ben daha oncede bu tarz konulara yazdiginiz cevaplari bildigim icim ogluma dvit ampulu icirdim. Tek sorum su 1 ay snra tkrar icirince geckten eczacinin dedigi gibi dvit zehrlenmesi vs olurmu ? bunu iciriyosun bari 1 ay snra icirme fln dedi olcum yptir dedi. 

Mesaj Tarihi: 23 Kas 2021 Saat 21:24
D vitamin seviyesi cok dusuk, zaten Mart ayindaki seviyeye gore; gerekiyorsa,  3. ampulu bile alabilir. 
Eczacinin isine gelmiyor!! 
Bir ampulun fiyatina bakin, bir de, damlanin fiyatina! 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2021 Saat 16:49
Hocam daha once yazmistim oglim 3 yas 2 aylik bariz x bacak var demistiniz, d vit ampul kullandik snra seviyeye baktik 29 cikti kasim 23 de tekrar ampul icirdik. Bir ay sonra tekrar icir subatta olcum yaptir dediniz. Dogru anlamisim degilmi yarin bir ampul daha dvit iciricem ogluma ve subatta size olcum sonucu yazacagim ?

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2021 Saat 20:32
Hocam sorum altlarda kalmis sanirim size tekrar danismadan ampulu vermek istemedim tekrar yaziyorum,  oglum 3 yas 2 aylik bariz x bacak var demistiniz, d vit ampul kullandik snra seviyeye baktik 29 cikti kasimin 23 unde tekrar ampul icirdik. Bir ay sonra tekrar icir subatta olcum yaptir dediniz. Dogru anlamisim degilmi  yarin bir ampul daha dvit iciricem ogluma ve subatta size olcum sonucu yazacagim ? 

Not: seviye 29 olmadan once dvit icirmistik 29 olan sonucu gorunce cok dusuk deyip bir ampul daha icsin dediniz onuda verdik,simdi 3.ampulu verirsem ideal seviyeyi aşmiş olurmuyum ? siz bu ay verin demistiniz subatta tkrar olcum yaptir dediniz

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 02:38
D vitamin seviyesi asiri dusuk. Simdi 3. ampulu icirin, Subat ayinda olcum yaptirin.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 10:42
Tamam hocam,birde oglum cok terliyor gece iki kere ustunu degisiyorum hep sirti buz gibi teri sogumus oluyor kalkincada, bu dusuk dvitamininden dolayi olabilirmi ? kucukken hep kafasi terlerdi yastigi islanirdi, simdi kiyafetleri ve yastigi islaniyor ozellikle yastigi.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 18:56
D vitamini eksikligi de olabilir, soya cekim de olabilir. 
Merak etmeyin, Turklerin  zannettikleri gibi, "terinin ustunde sogumasi ile hastalik" OLMAZ.. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 19:04
Anladim hocam tesekkurederim,birde size yazmayi unuttum sizin persantil hesaplama kismindan hesap yaptim, 3 yas 3 aylik oglum 15.300 kg ve 102 cm hesaplama yapildiginda boyuna gore kilosu alt sinirda cikiyor 10.25 arasi nediyorsunuz  bu konuda ztn goruntusude cok zayif kemikleri sayiliyor ama boyu uzun 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 20:04
Gunde en az:600ml sut/sutlu gida, 1 kuru kofte kadar etli gida, biraz meyva veya salata/sebze yedirin/

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 00:29
Tamam hocam cok tesekkurederim,kilosu kac kilo eksik peki ?

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 02:59
7cm boy fazlasi var.
300gram agirlik fazlasi var. 
Boy-Kilo cetvelinden takip edin. 

Mesaj Tarihi: 23 May 2022 Saat 23:09
Kadir hocam,en son 4 ay once oglum icin bariz x bacak var demistiniz. En sonki dvit olcumu 29 cikmisti,tekrar ampul icirdik gectigimiz subat ayinda tekrar olcum yaptir demistiniz ama ben olcum yaptirmamisim bugun bacaklarini fark ettim yine x bacak cokda belli oluyor. Simdi ben subatta olcum yaptirmadigim icin oglumun tedavisini aksatmismi oldum. Hemen yaptirip size yazsam degeri ona gore bi yol izlesek olurmu ? sortunu giydirince esimde bnde bariz fark ettik dizlerindeki ice donuklugu ayak bilekleri acik dizler ice donuk ileride bundan rahatsiz olcagini dusuyorum.16 haziran 2021 de ilk size yazmisim o gunden bugune hic duzelme olmamis 

Mesaj Tarihi: 24 May 2022 Saat 08:22
Şindi 1 ampul, 1 ay sonra tekrar 1 ampul daha içirin. Ekim ayında, sadece bacaklarının durumunu yazın.. 

Mesaj Tarihi: 24 May 2022 Saat 09:56
Hocam anladim ama bisi dha soriyim deger 29 iken 1 ampul dha vermistik en sonki degeri suan bilmiyorum simdi degere baktirsam ona gore versemmi? Fzlalik fln olmamasi icin

Mesaj Tarihi: 24 May 2022 Saat 17:26
Aradan çok zaman geçtiği için fazla gelmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat