Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karaciğer enzim yuksekligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70929
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 09:47

Konu: Karaciğer enzim yuksekligi
Mesajı Yazan: Pınar12345
Konu: Karaciğer enzim yuksekligi
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 10:41
Doktor bey merhaba belki hiç göremeyeceksiniz bu mesajı gorseniz de cevap yazmayacaksiniz belki ama ben artık delirmek üzereyim. Oğlumun dogdugundan beri sıkıntıları var ben hamileyken iki kere kovid geçirdim ve oğlum doğduğu ilk hafta kakasindan çok fazla miktarda kan geldi yoğun bakıma alındı on gün sonra besin alerjisi denip çıkarıldı herşey yoluna girdi sanıyordum fakat iki aylıkken ateşlendi ve gene acilden hastahanede yatırıldı ast 1300 alt 900 e kadar yükseldi ldh bilirubin gibi bazı sonuçları da yüksekti aynı zamanda ddimeri de yüksekti birçok tahlil yapıldı her gün sonunda hicbisey bulunamadı ve gönderdiler her ay tahlil yapıldı giderek düştü en son 100 e kadar düşmüştü fakat iki aydır gitmiyorduk geçen hafta gene baktırmak istedim 350 ye çıkmış alt si ast 120 civarı diğer sonuçları normal fakat ben artık ne yapacağımi şaşırdım elimden de birşey gelmiyor nolur bana bir şey söyleyin internette bakarken bu konuyla ilgili size danışıldigini duydum yardım etseniz de etmeseniz de şimdiden teşekkür ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 20:30
1- Tam kan sayimi
2- Hemoglobin Elektroforezi
3- alpha-1 Antitrypsin 
Tayini yaptirip, sonuclari bana yazin.

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 20:59
https://resimyukle.io/g/lV68bCgd4X" rel="nofollow - https://resimyukle.io/g/lV68bCgd4X

Çok teşekkür ederim dönüş yaptiginiz için eksik varsa söyleyin daha birçok değeri var birçok hastalık bakıldı birçok kan tahlili yapıldı 

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 21:08
Resimler acilmiyor.
Dedigim testlar yapildi ise, degerlerini yazin. 

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 21:08
Bu arada doktor bey genel gelişiminde hiçbir sıkıntı yok yani en yüksek halindeyken bile kendisi çok iyiydi karaciğer ix organları beyin ultrasonu yapıldı herşeyi normal çıktı gelişimi de normal bebekten daha ileride yani kilosu yedi aylık olmadı daha 9.5 kilo boyu da normalden uzun baş çevresi de 46 biraz fazla sanki onun haricinde kusması çok oluyor yani metsil düzenli kullanıyorum o bulantısını kesiyor yoksa saat başı az az kusuyor sürekli normal mi bilmiyorum ama alerjik bebek olduğundan olabilir belki bilmiyorum. Yemek yerken çok terliyor bu normal demişlerdi doktorlar ama baya terliyor

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 21:12
Alfa feta protein 97.23 
Alfa 1 antitispirin serum 1.15
Daha önce de yapılmış test 1.14 Muş

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2021 Saat 21:14
Çok fazla tahlil var resimleri atabilsem daha iyi olacak aslinda neden açılmadı ki 😔

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2021 Saat 03:27
Alfa-1 Antitripsin enzim eksikligi var. 
Bu konuyu takip eden doktor ile konusun.  

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2021 Saat 03:56
Ama referans aralığı 0.9 ve 2 görünüyor ve normal görünüyor bir de takip eden iki gastro profesörü de gördü o sonuçları fakat birşey demediler. Tekrar özellikle söyleyeyim mi düşük diye ? 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2021 Saat 18:28
Alfa-1 antitripsin degerleri cocukta ve eriskinde FARKLIDIR!! 
O ahmaklarin bundan haberleri yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat