Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Steves johnson mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70982
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 18:49

Konu: Steves johnson mu
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: Steves johnson mu
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2021 Saat 20:59
Hocam merhaba size daha önceden bir arkadaşımın durumu için yazmıştım 39 yaşında erkek hasta .El ayak ağız hastalığı demiştiniz.1.5 yıldır uğraşıyor hala tedavi olamadı.Adı steve johonson mış hastalığın enfeksiyona bağlı olduğunu ve tedavisi olmadığını söylemişler.Burada kaç ilde üniversite hastanesi,özel hastane tetkik her şey yapılmış artık dayanamıyorum ağrılara sabaha kadar ağlıyorum diyor.Amerikada tedavisi varsa oraya da giderim diyor.Bir yol gösterir misiniz ne yapalım çok çaresiz.Çok ağır ağrı kesiciler kullanıyor lirika kullanıyor kesmiyor bu ilacın da uzun süreli kullanımı da çok sıkıntılı sanırım.Yol gösterir misiniz lütfen 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2021 Saat 02:41
Stevens-Johnson Sndronu; Sulfonamidlar basta olmak uzere, uzun sureli kullanilan ilaclarla olur. 
Bunun icin de; BUTUN ilaclari bir muddet kesmesi gerekir. 
Bu Sendromu yapan yuzden fazla ilac vardir:
Parasetamol (Calpol, Tylenol,Aferin, Peditus ve benzerleri),Ibuprofen (Dolven, Advil, Ibufen, Brufen, Pedifen
 ve  benzerleri), Naproxen, Alloprinol , Oksuruk ve Grip ilaclari, Bactrim, Cipro....

Mesajı Yazan: zeynep82
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2021 Saat 09:33
Yok mudur çaresi hocam.Amerikaya gelmeyi düşünüyor.Gelse sonuç alabilir mi yoksa hiç uğraşmasın mı?Çünkü buralarda gidebileceği yerlere gitti kimse bilmiyor .Dün akşam çok şiddetli ağrısı olmuş acilde narkotik ağrı kesici yapmışlar bu nereye kadar böyle devam edecek

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2021 Saat 18:25
Agri kesicileri aldigi surece, gecmez. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat