Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70995
Tarih: 22 Ağu 2025 Saat 04:58

Konu: Geçmeyen grip
Mesajı Yazan: Evhamlianne
Konu: Geçmeyen grip
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2021 Saat 11:54
İyi günler Kadir Bey..benim 2 ay 20 günlük erkek bebeğim var 4 kilo olarak 39.haftamda sezaryan ile doğum yaptım taburcu olduktan bir gün sonra gece ateşi 38 i geçince gündüzüne dahada yükselince hastaneye geri döndük tabi yenidogan da ateş olunca yoğun bakım ünitesi ne aldılar enfeksiyon kapmış değerleri yüksekti 8 gün sonra iyileşti hersey normale döndü ama tabi antibiyotik aldığı için benden aldığı bagisiklik falan kalmadı..45 günlük iken salya sümük hasta olduk ateş yoktu çabuk atlattık. 2 aylık iken ablamız 8 yaşında sizinle büyüttüm onu okuldan grip getirdi tabiki bebeğim de grip oldu 20 gündür geçmiyor sadece serum fizyolojik kullanıyorum sık sık birde otri bebeyle temizliyorum ama geçmiyor bugün oksurmeye başladı tuhaf öksürüyor ciğerlerine inerse 20 iğne olur demişti doktoru korkuyorum ne yapmalıyım daha çok küçük bal limon veremem ne yapacağım yardım edin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2021 Saat 18:25
Bir bebekte, dogduktan 1 gun sonra olan ates, ASLA Enfeksiyona bagli degildir.... O goren doktorlar kerizin
onde gidenleri oldugu icin, yeni dogan bebeklerde: (ilk 3 gun icinde)
WBC:9.0-35.0 araliginda oldugunu bilmezler.. Veya biliyorsa da, islerine gelmez!! 
Ilk 3 gun olan atesler; daha ziyade, asiri sicak tutulmaya veya az su icmesine(beslenmesine) baglidir. 
Sizi baya IYI dolandirmislar! 
Niye bana sormadiniz veya yazilarimi okumadiniz? Neyse, en azindan bunu okuyan diger uyler icin ciddi 
bir uyari olur.

Gripler, oyle (bakteriel hastaliklar gibi) 3-5 gunde gecmezler.. En az 2-3 hafta surerler. 
Serum Fiz.'e devam, ara ara buharli sicak banyolar da iyi gelir. 
Allerji, Oksuruk veya Grip ilaclari kullanirsaniz, Akcigerlere iner! 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2021 Saat 19:29
Cevabınız için teşekkürler her zamanki gibi yine soruma cevap verdiniz çok çok teşekkür ederim.. bilmiyordum hep bana dediler ki yenidoğan ilk 3 ay ateş demek hastaneye yatış demektir diye bizde korktuk ne dedilerse yaptık boşu boşuna günlerce ağladım ayrı kaldım hastalandım ayağa kalkamadım yavrumun canı çok yandı benden ayrı kaldı.. balgamli öksürüyor boğazında ve burnunda şimdi ciğerine inmesinden çok korkuyorum hiçbir ilaç vermiyorum doktora kötürmeye korkuyorum hangi ilaç firmasının aferimini alacaklar hastaneye yaranacaklar diye.. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2021 Saat 19:47
Ohooooo,
Hastaneden; performans veya komisyon.
Ilac firmalarindan; Avantalar.
Labratuvarlardan; komisyon.
Ilk defa "Tip Ahlaki" Kenan Evren zamaninda bozulmaya baslamisti, son 10 seneden beri de sacma- sapan
 Saglik reformlari ile  "Tuy diktiler"!!! Sonuc ortada. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2021 Saat 20:44
İlk defa özel bir hastanede iyi bir çocuk doktoru bulmuştum seviniyordum durduk yere ilaç yazmiyordu 8 yaşında kızımı 10 gündür karin karın ağrısı ve kurmasını ilaç yazmadan tahlil yapmadan yatış yaptırmadan ve en önemlisi muhteşem serumla şov yapmadan sadece probiyotik yazarak iyilestirmisti ve beskenmesini düzenlemişti hepsi bu biz şok olmuştuk tabi sonuç hastane işine son vermiş şaşırmadık 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2021 Saat 14:05
Merhabalar Kadir Bey ayın 17 sinde 3 aylık olacak oğlum 1 aydır yeniden yeniden tekrarlayan griple uğraşıyor evet 1 aydır grip serum fizyolojik buhar otri bebe ile burun temizliği yapıyorum sık sık emdirmeye çalışıyorum oğlum meme artı mama olarak besleniyor sütüm yetersiz kalıyor gündüzleri gece mama yok sadece anne sütü sorum şu 20 gündür kaka rengi yeşil bazen sümüksu bazen normal ama rengi yeşil gribe mi bağlı neden geçmiyor ben süt arttırıcı diye solgar kullanıyordum günde 6 kez arttırmıştıda ama renk değişikliğinin sebebidir diye yuksek B 12 var çünkü bıraktım iki haftadır ama yine aynı sebebi nedir ne yapmalıyım bilemedim birde kan ilacı başladı doktor LipoFix damla ve 2 aydır BiGaia 3 aydır da coledan D3 kullanıyorum cevabınızı bekliyorum lütfen sizin yazacağınız her kelime benim için çok değerli 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2021 Saat 14:28
Bir diğer sorum ise sünnet ile ilgili ayın 17 sinde 3 aylık olacak bizde erken sünnet ettirmek istiyoruz çünkü pipi ucu çok dar küçükken daha çabuk iyileşir diye  sorum su bebeğim doğduğunda kalbinde 2 delik  vardı ve kapanmamış 1.delik 1.ayin sonunda kapandı 2.delik ise 2. Ay kontrolünde kapanmamış ama küçülmüş 2 ay sonraya randevu verdi kardiyolog  bu sorun sünnet için engelmi sizce 
Oğlumun boyu 2 ay 8 günlük iken 59 kilosu ise 6 kg di 3. Ay kontrolü yaklaşıyor o zaman ölçümleri tekrar yazarım size cevabınızı bekliyorum sizden başka çocuk doktoruna güvenmiyorum 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2021 Saat 18:33
1- Yesil kaka: Cok yedigi icin oluyor, beslenme aralarini ACIN! 
2- Anne karnindaki bebeklerde, kalp farkli calisir! Akciger dolasimi olmadigi icin, iki ayri "delik" sayesinde, 
dolasim olur. Dogduktan sonra; Bu iki "shunt";(Foramen Ovale ve Ductus Botalli) zamanla kapanir.
YANI, bebeginizde, bir hastalik yapan "delik" YOK! Sadece sizi dolandirmak icin, bu mekanizmayi suistimal
 eden assagilik bir dolandirici var! Ayrica da, bir hastaliga bagli "delik" olsa, bebek kilo ALAMAZ!! 
Bu assagilik sahtekara daha fazla para kaptirmayin. 
3- Sunnet, ilk 2 hafta icinde yaptirsa idiniz, iyi olurdu. 3 aylikda, sunneti tavsiye etmiyorum. 
Unutmayin, ERKEK COCUKLARDA IYE OLMAZ!! Sakin sahtekar doktorlarin tuzagina dusmeyin. Sunneti,
7-9 yaslar arasinda ISTERSENIZ yaptirin. Sart degil! Sunnet, islamin sartlarindan biri degildir! 
4- Bu yasta bir bebege, B12 vermek neyin kafasi!! Bunlar ne iciyorlar? 
B12 bakmak bile sacmalik! Tamamen "duygusal".. Pust, sirf Laboratuvardan "komisyon" almak icin sizi 
dolandirmis. 
Cocuklarda B12 baktiran doktorlarin tamami SAHTEKARDIR! 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2021 Saat 19:01
Yanlış yazmışım B12 solgar in içinde var kullandığım takviyenin süt için kullandığım o yapıyor zandettim bebekte bakilmadi B12 ye ..peki solgar süt için kendim kulllanabilirmiyim  gerçekten arttırıyor sütü çünkü birde oğlumda çok az dil bağı var o nedenle emerken tak tak ses çıkarıyor verimli emmiyor o yüzden mama da veriyorum çünkü ilk ay çok az450 kg aldı mamayla 1000 kilo almaya başladı dil bağı ne olacak ne yapmalıyız kaşıkla mama veriyorum onun içinde benim içinde eziyet biberon verdimmi memeyi Red ediyor o yüzden me önerirsiniz 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2021 Saat 02:33
1- Dil altina bakin. Kagit gibi ince bir bag varsa, normaldir. Esas o bag oldugunda meme verimli emilir. 
SAKIN o bagi kestirmeye filan kalkmayin. Suphede iseniz, dilinin altinin resmini gonderin. 
2- Sutu arttiran bir ilac olsa, "Sut ineklerine" verilirdi.. Bu gibi "mumbo-jumbo" ilaclara para kaptirmayin.
 Bol su icin, sutunuz gelir. 
3- Ilk ayda bebekler, 300-400 gram kilo kaybederler.! Bunu da hesaba kattiniz mi? 
4- Oncelikle meme verin, ALIRSA ustuna Biberon verin.
5- Kaka rengine bakin. Yetrli besleniyorsa, kaka: Altin sarisi renktedir.
Cok yerse, kaka rengi yesil olur. Ac kalirsa, sert, top-top kakalar yapar. 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2021 Saat 04:33
Çok teşekkür ederim cevaplarınız Çok kıymetli 💐💐💐 ben bu kadar sualle burada bir doktora gitseydim sadece bebeğimi değil benide yatırırlardi günü  belli değil en az 1 ay falan(Allah korusun) dil altında kağıt gibi ince değil de kısa size yüklemeyi becerebilirsem resim göndereceğim.. birde hep önce emzirdim sonra biberon verdim sonu hep facia meme reddi 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2021 Saat 05:13
Kisa olmasi ZATEN bu aylarda olan bir durum. EGER; o dil alti bagi eriskinlerdeki gibi daha uzun olsa idi,
bebek icin meme emmek cok zor olurdu, agiz icinde etkili bir vakum olusturamazdi.
SAKIN Turk doktorlarinin gazina gelip, o bagi kestirmeyin. Basiniza buyuk isler acilir.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2021 Saat 09:44
Yok siz onermeden asla kestirmem kimseye güvenmiyorum siz ne derseniz onu yaparım  ..neden verimli ememiyor ilk gelen sütü tak tak sesleriyle içiyor geri kalan asıl içmesi gereken kısmı içemiyor yorulup uyuyor sonuç mama ve benim sütümun yeterince artamamasi.. ama geceleri 2 veya 1 saatte bir uyanıp emiyor ve çok güzel emiyor ve geceleri benim de sütüm iyi oluyor tak tak sesini gece yapmıyor anlayamadim bir türlü sizce nedendir..o kadar çok soru sordum ki beni afedin lütfen 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2021 Saat 18:36
Kaygilariniz, COK YERSIZ!! 
Sizi kilo alip-almamasi ilgilendirir.. Kilo aliyor mu?
 Aliyor! Gerisi hic onemli degil. Isterse emerken "cak-cak" ses cikarsin, ister "cuk-cuk" ses cikarsin! Hic bir
onemi yok.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2021 Saat 19:28
Allah razı olsun sizden cevaplarınız harika tartışma götürmez sağlıklı mutlu çoooookkkk yaşayın inşaAllah 🤗💐💐💐

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2021 Saat 15:12
Kadir Bey bu defa kendim için soracağım çok sık bademciklerim şişiyor yada iltihaplıyor bu kendimi bildim bileli böyle ateş yok sadece ağız yarası oluyor bu da yememi içmemi etkiliyor yutkunmak bile zorlaşıyor şu içmek bile istemiyorum sizin bir danışaniniza strepsils pastil (holey limon) tavsiye ettiğinizi okudum bende kullanabilirmiyim ama benim 3 aylık bebeğim var onu emziroyorum bir sakıncası varmı ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2021 Saat 18:48
Kullanabilirsiniz..
Bir daha bu sekilde bogaz agrilari oldugunda bana bir resim gonderin. 

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2021 Saat 19:08
Tamam çok teşekkür ederim..çekip yükleyeceğim fotosunu boğazımın..

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2021 Saat 19:07
Merhabalar Kadir Bey bugün oğlumu 3 aylık oldu rotarix için sağlık ocağına götürdüm ölçümleri de yapıldı kilo 7000 kg boy ise 63,5 cm ..benim sorum ayrı tabiki biogaia 5ml ile BiGaia 10 ml aynımı biz BiGaia 10 kullanıyorum ama eşim çalışanını göndermiş damlanın resmi ile ama eczacı Biogaia 5 ml vermiş kullanmadım size danışmak istedim 

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2021 Saat 20:04
"biogia10ml" veya "Biogaia5ml" hepsi Probiotiktir ve bu yasta HICBIR faydasi YOKTUR. 
Veren doktor, pustun teki! Oyle, vitamin verir gibi verilecek bir ilac degildir.
3 aylikta, asiri gaza sebep olabilir ve daha sik doktorlara gitmenizi gerektirebilir. Hemen kesin! 

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2021 Saat 20:10
Boşa paramı harcamışız( az değil 100 tl)bense guveniyordum damlaya bebeğim rahat ediyor diye  😞 ... çok teşekkür ederim 💐

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat