Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kendim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71085
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 22:33

Konu: kendim için
Mesajı Yazan: leyli
Konu: kendim için
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2021 Saat 18:33
hocam iyi akşamlar.. hocam dişlerim çok berbat...covid dolayısı ile iyice de aksadı.. 2 ciddi kistim var...5 iltihaplı çekilecek dişim var...yaşım 46. bayanım ve 47 kiloyum... çoğu antibiyotiğe alerjim var...GÜÇSÜZ BİR VÜCUDA SAHİBİM.. bugün doktor flagy 500 mg. *2  verdi.... 10 kullan dedi... hocam bu antibiyotik olur mu ..kimseye güvenim kalmadı..doktorların bana yanlış ilaç kullandırrtığı çok olmuştur...  yanına da dex fort 50 mg ağrı kesici verdi ve ikisini birlikde KULLANMA dedi... 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2021 Saat 19:52
Baska bir Dis hekimine danisin. 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 19:21
hocam söylediğiniz üzere başka bir diş doktoruna danıştım.. Öncelikle antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi.. agumenin verdi..2*1..diğerleri işe yaramaz dedi..hocam inanın özellikle buradaki diş doktorları burnlarından kıl aldırmıyor. bir şey sormaya gelmiyor. zaten dinlemiyorlar da. derdimizi doğru düzgün anlatamıyoruz.. gerçi diğer branşlar da çok farklı değil.. kimse hastaları ciddiye almıyor.. kendisine bu antibiyotik çok büyük, nasıl içeceğim dedim.. aynı ayarda başka ve daha küçük bir antibiyotik var mı dedim..dinlemedi bile. bir şekilde iç dedi... bir de özel e gittik. devletteki diş doktorları daha da beter... hocam ben küçüklüümden bu yana ilaç içemiyorum nerdeyse.. çok eskiden guatr ilaçları kullandım. mercimek tanesi kadar. onu bile zorlanıyordum. inanın elimde değil. ne yapabilirim.. dişlerimde de 2 kist ve  7 tane de iltihaplı diş varmış..hepsi çekilecek dedi..

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 19:35
Augmentin 1000mg, tablet seklindedir. Ezip, suda eriterek alabilirsiniz.
Bunu hastaya anlatmak bu kadarmi zor? 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 19:45
sağ olun hocam. siz tabi bilirsiniz.. hocam havanda ezip suya karıştırmak zararlı değil değil mi.. yani siz söylediğinize göre bir şey olmaz... burda babaların tanıdığı bir kaç doktor var .. onlar dedi, bazı ilaçlar midede, bazıları bağırsakda vs çözülür. sen direkt çözdürüp vücuda alıyorsun..ilaçları farklı alırsanız tehlikeli olur, sakın denemeyin bile demişti..bol su ile içmeye çalış dediler..o sebeple danışmak istedim size...

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 20:11
  "  bazı ilaçlar midede, bazıları bağırsakda vs çözülür. "
Cehaletin aktif hale gelmis sekli!  Tipik Turk kafasi! 
 O ahmaklara soyleyin, midede erimemesi gereken ilaclar: KAPSUL SEKLINDE, midede eriyebilenler, tablet
 seklindedir.
Benim kitabimda; "DUSUNME" ile ilgili bir makalem var onu okusunlar!!! Dusunmenin sagliga bir zarari 
yoktur. O yaziyi laf olsun diye yazmadim! Turkler icin yazdim! 
Turk doktorlari artik; Farmakoloji, Fizyoloji ve Fizyopatoloji bilmiyorlar! 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 16:56
hocam bir de son olarak agumentin 1000 mg a denk gelen şurup şekli var mı? doktorlar burda pek bilmiyor...eczacıya sordum..var dedi....o şekilde alsam aynı etkiyi görür müyüm hocam?

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 19:30
Augmentin600 surup, gunde:2x2olcek alin. 

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2021 Saat 17:05
hocam agumentin hap aldığım için şurup vermediler eczaneden... ben de agumentini 2 ye bölüp,  bir lokma ekmek ile bir yarısını, bir lokma ekmek ile de diğer yarısını içiyorum... hocam yine etki eder apseli dişlere ve kistlerde değil mi...bundan 7-8 sene evvel bir doktor ikiye bölüp alma, faydası olmaz demişti..

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2021 Saat 19:58
Turk doktorlarini adam yerine koymayin. Isteseniz ezerek, isterseniz kirarak alin, ayni etkiyi gosterirler.
Sadece; kapsulleri acmayin. 
Kirilmayan BAZI tabletler vardir. Onlarin da icinde zaten UYARI vardir. 
Kirilmamasi gereken ilaclar:
Uzun etkili aspirinler.
Atazanavir.
Atomoxetine.
Bosentan 
Brivaracetam

Bunlarin haricindekiler kirilabilir. Kimsenin de cahilliklerine kanmayin. Etrafinizdakiler NE BILECEKLER KI?
BUNLARI DUYDUKLARI DOKTORLAR BILE CAHILIN ONDE GIDENI.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2021 Saat 23:01
hocam bugün antibiyotikde 3. günüm bitti..zaten agumentin 5 günlük biliyorsunuz..hocam 3. gün bitti fakat apseli dişimde zerre kadar ağrı kesilmedi..2 güne rahatlarsın demişti doktor..ama 3. gün bitti ağrı kesilmedi hiç...diş doktorumu arıyorum durumdan haberdar etmek için , malesef  bilgi verme zahmetine bile katlanmadı..hocam kaldı 2 gün.. ağrının hiç kesilmemesi ilginç değil mi, bu durumda antibiyotik işe yaramadı mı ki... inanın ne gece ne gündüz uyku var..perişan oldum günlerdir

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2021 Saat 03:11
Abse olsa, agri OLMAZ!! 5gun kullanip, hemen gidin. 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2021 Saat 06:54
hocam röntgen çekilmişti..kökler iltihaplı.. ağrı kesici olarak apranax fort almama rağmen ağrı kesilmiyor.. iltihaplı dişe ağrı kesici fayda etmez demişti doktor.. antibiyotik şart dedi..antibiyotikte 3. gün bitti.. ağrıda hiç değişiklik yok..

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2021 Saat 18:54
Agri kesici (Novalgin) kullanin.. Gerisini Dis Hekimi ile halledin. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2021 Saat 17:46
Hocam dün 5 günlük antibiyotik tedavim bitti..bugün diş hekimine gittim.  Ağrı hala kesilmediği için yine antibiyotik reçete etti..bu kez 7 günlük verdi...agumentin 1000 mg 2*1...hocam sadece bir günlük ara bwrsikden sonra tekrar agumentin başlamak zararlı olur mu...ben hayatımda hatırladığım 3 kez antibiyotik kullandım..46 yaşındayım..
1- arka arkaya  kullanılması zararlı olur mu hocam
2-  yedi  gün değil de 6 gün kullanırsam bir sakınca yaratır mı

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2021 Saat 19:45
Ishal olursunuz.. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2021 Saat 20:32
ishal olursam kullanmayayım mı hocam? siz ne dersiniz onu yapıyoruz...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2021 Saat 03:41
Baska bir disciye gidin. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2021 Saat 08:27
hocam o dişte eskisi kadar olmasa da yine beni uykudan uyandıracak ağrısı olduğu için tekrar antibiyotik yazdı..bu şekilde müdahale edemem dedi.. iğne yaparım, o bölge uyuşur , dişin uyuşmaz dedi..iltihapdan..çok derin bir iltihap dedi..hocam 5 gün kullandım... aslında 4. günde hafiflemişti ağrı.. bence 5 günlük antibiyotik tedavisi yetersiz geldi.. dün öğrendim ki, agumentinin 7 günlük  dozu da varmış...  dün ile bugün kullanmadım.. ağrılar başa döndü.. antibiyotiğin 4. günü hafiflemişti oysa... hocam sanırım başka da çare yok.. o iltihap biraz olsun kurumadan müdahale etmeyecekler... zaten çok da beter bir ağrım var...ağrı kesici kar etmiyor..

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2021 Saat 19:42
Augmentin'i kisa sure kullandiginiz icin, direnc gelismis olabilir. 
Ben olsam; Sefalosporin grubu bir antibiyotik verirdim. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2021 Saat 20:45
hocam ben hayatımda ilk kez agumentin kullandım...sadece dün içmedim.. şimdi yine başlayacağım..aslında doktor farklı bir antibiyotik yazmak istedi ama benim bazı grup antibiyotiklere alerjim olduğundan , doktor da o halde riske girmeyelim dedi...hocam sadece 1 gün ara verdim.... hemen direnç geliştirmiş midir..bir de ilk kez agumentin kullanıyorum.. hayatımda en fazla toplam kullandığım antibiyotik kutu olarak 3 dür hocam... en son sanırım 7 sene önce antibiyotik kullanmıştım...7 seneden sonra ilk kez agumentin kullandım hayatımda ilk kez...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2021 Saat 20:50
Dogru, 1 gunde gelismez, devam edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat