Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebekte geçmeyen hırıltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71109
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:48

Konu: bebekte geçmeyen hırıltı
Mesajı Yazan: yorgunbiranne
Konu: bebekte geçmeyen hırıltı
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 17:53
merhaba Hocam
oğlum 9 aylık. 9.5kg.  
renksiz burun akıntısı akabinde öksürük hafif ateş ve arkasından hırıltılı nefes alma başladı. solunum sayısı 55/dk olunca doktora gittik. asist, antibiyotik, ventolin ve budacort verildi. 4 gün kullandım kestim sizin yazılarınız ile karşılaşınca. genel durumu iyiydi ateş 38 olunca ve hırıltı artınca eşim acile götürdü. kan sayımı yapıldı wbc 8, cpr 9, rsv negatif çıktı.ciğer filmi çekildi doluluk var dendi hastanede iğne yapıldı(bronşları açıcı dendi) hava verildi. hırıltı tamamen geçti. dr zaturreye doğru ilerliyor dedi antibiyotik verdi 10 gün antibiyotik + ventolin kullandık. ancak 10. günün sonunda şiddetli öksürük geniz akıntısı ve burun akıntısı (şeffaf) başladı. akşama doğru ateeş de eşlik etti. ertesi gün dr antibiyotik tedavisine devam edeceğiz dedi başka bir antibiyotik yazdı. şuncacık çocuga daha fazla antibiyotik vermek istemiyorum hocam. ama bu hırıltı , solunum sayısında artış, tıkanır gibi öksürük ve ateş de eşlik edince korkutuyo. bu arada sf sürekli yapıyorum. coldmix + limonata şeklinde ballı limon veriyorum ara ara. bu saatten sonra nasıl bir yol izlemeliyim? zaturreye çevirir mi ? akciğer tahribatı olur mu?

not: 5 yaşında ablası var öksürdüğü anda ballı limon, sf ile iki günde olayı çözüyoruz. hastalık tekrarlıyor ancak hiç ilaç kullanmadı. hırıltı ve nefes sıkıntısı olmadığı için endişelenmedim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 18:56
Sahtekarligin 3 safhasi yazimi okuyun. Size ilk 2 safha uygulanmis!! 
Benim anlattiklarimi uygulayin, yoksa sonunda acilen hastaneye gitmeniz gerekecek. 

Mesajı Yazan: yorgunbiranne
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 19:17
hocam vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim, dediğiniz yazılarınızı okudum, forumu sürekli takip ediyorum, okuyorum. Hocam nefes verirken bir hışırtı oluyor, nefes verişi sıkıntılı, hastalık geçtikçe bu durum düzelir mi? bir de sıcak buhar bu durumda nefesi rahatlatır mı? 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2021 Saat 19:28
Sicak buhar, ColdMix ise yarar. 
Solunum sayisi, dakikada:60'in ustune cikmadikca endise etmeyin. 

Mesajı Yazan: Tamina
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2021 Saat 18:44
Solunum sayısı 60dan çıkarsa ne yapılır ?

-------------
Emine

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2021 Saat 00:38
Hastaneye yatmasi gerekebilir.
Bu durum genellikle; Astim, Allerji, Grip ve Oksuruk surubu verilenlerde olur. (Sahtekarligin 3. Safhasi)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat