Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Balgamı öksürük nefes darligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71264
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 05:47


Konu: Balgamı öksürük nefes darligi
Mesajı Yazan: ZeynepReyyan
Konu: Balgamı öksürük nefes darligi
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2021 Saat 11:10
Kadir Hocam Merhabalar
Hocam 8 yaşındaki kızım kuru öksürükle başlayan sonrasında nefes darlığına kadar giden bir rahatsızlığı oldu.nefes sıkıntısı yaşayınca dr a gittik ciğerleri dinledi dr ciğerlerde pek bisey yok ama nefes çok darlasmis rahatlatmak için hava ve iğne yapıldı macrol 250 verdi.Hocam bu çocuk son iki üç rahatsızlığında sürekli nefes darlığı yaşıyor ve bu yüzündende belli oluyor anne nefes alamıyorum diye çırpınıyor. Evde buhar makinasıyla ventolinde veriyorum.Biliyorum yazılarınızdan ventolin bronşları genişleterek mikropların ciğerlere inmesini sağlıyor.ama hocam hava vermeden kızım asla rahatlamıyor.birazcik hareket etse aşırı yoruluyor.atesi hiç olmadı hocam.alerjik bi durumu olabilir mi allerjik bronşit gibi.cunku son iki üç rahatsızlığında hiç ateş olmadı öksürük balgam ve nefes darlığı var hep .Astım olma ihtimali olabilir mi.8 yaşına kadar ateş düşürücü hariç hiç bi ilaç kullanmadım sizin yazılarınızı okuyarak .ama artık çok yorulduk kızımda bende antibiyotiğe başladık  çok daralınca ventolini hava olarakta veriyorum.Nasil devam etmeliyim hocam?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: ZeynepReyyan
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2021 Saat 11:19
Hocam ayrıca kesik kesik nefes aliyor.o nefes alıp verirken benim nefesim daralıyor.burnunu kapatıp nefes aldirdigimda hırıltısı çok fazla.nefes darlığının çok olduğu bi anda dudakları morardı kısa bir süre ventolin buhar verince ancak rahatladi


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2021 Saat 19:06
Boyle bir durumda, ONCE; Bricanyl surup, gunde:3x1 olcek baslayin, iyilesme baslayinca, azaltarak kesin.
Hadise cok hizli gelisirse; ilaveten Ventolin Puf kullanin. Gerektikce kullanin.  


Mesajı Yazan: ZeynepReyyan
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2021 Saat 20:57
Hocam allerjik olabileceğini mi düşündünüz?bricanili bronşit için öneriyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.alerji testi yaptirmami onerirmisiniz?korkmaya başladım bu nefes darlığından.Astım olma ihtimali var mı:(


Mesajı Yazan: ZeynepReyyan
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2021 Saat 21:00
Hocam bide ventolini püf olarak günde kaç kez kullanabilirim en fazla doktor 2.5 millik flokanin yarısını kullan dedi tek seferde.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2021 Saat 02:47
Test filan gerekmez. 
Sualleriniz varsa, eski cevaplari okuyun. 
Ventolin, gerek olunca kullanin. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat