Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hırıltılı öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71414
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 15:12

Konu: Hırıltılı öksürük
Mesajı Yazan: mmeryemakkaya
Konu: Hırıltılı öksürük
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 12:09
Kadir bey merhabalar,kızım 4 yaşında kreşe gidiyor. 3 hafta önce geniz  akıntısı ve öksürük başladı,burnunu temizlediğimde akıntı gelmiyordu ama özellikle gece yoğun öksürük vardı balgamlı. Biraz rahatlaması için aferin plus verdim,biraz azaldı öksürüğü ama sık sık tekrar eden bu öksürük alerji mi yoksa hastalık mı diye emin olamadım bugün doktora götürdüm. Kulakları ve boğazı temizmiş ama ciğerlerinden hışırtılı bir ses geliyor astım olabilir buhar verelim sonra yine kontrol edelim dedi,buhar verildi ve doktor kontrol etti ses hala geliyor ama buhar rahatlatmış bugüne kadar buhar kullanmanızı gerektirecek birşey olmadıysa astım değil ama bu çocuk kovid geçirmiş olabilir ve bu hışırtı kovid nedeniyle olabilir dedi. Macron antibiyotik,bricanly şurup ve peditus verdi. Kullanın ve 10 gün sonra kontrole gelin dedi. Eğer ateş ve kusma olursa sürüntü verip test yaptırın dedi. Ben anlamadım birşey kafam çok karıştı. Desteğinizi rica ederim. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 19:22
Tam bir; laf ebesi bir sahtekar! 
Illaki ;hava veya buhar verecek... Hakikaten gerek olsa, iyilesme suresince gerek olur. Bir kerelik degil!! 
Sakin bu sahtekara inanmayin, verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Bu PUSTLAR, asla  Grip teshis etmezler. Bu Turkiye'de cok yaygin uygulanan bir sahtekarliktir. 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 4 yasinda; Aferin (+) VERILMEZ!!! 
HATTA HIC KULLANMAYIN. 
Aferin ile Peditus'un ustunu okuyun.. Ikisi AYNI ilac! ikisini beraber verirseniz, Parasetamol zehirlenmesi olur.
SAKIN Turkiye'nin ahmak doktorlarina inanmayin. 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Ne diye bu sahtekarlara gidersiniz ki!!! 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 19:32
Tamam Kadir bey bugünden itibaren aferin plus kullanmayı bırakıyorum. İlaçları almadım zaten. Peki neden göğsünden ses geliyordur? Öksürüğü balgamlı oluyor. 1 hafta önce 1,5 gün süren kusma ve peşinden yarım gün ishal oldu. O gün kusarken hep balgamda çıkardı. Bazı geceler öksürük olmuyor bazı geceler yoğun öksürük oluyor. Alerjiden olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 20:05
Balgamin koyulasmasi sonucu ses gelir, sicak buhar uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 20:13
Kadir bey sürekli soru soruyorum kusura bakmayın ama daha önce siz ne dediyseniz yaptım ve olumlu sonuç aldım. Sanırım kızıma aferin plus kullandığım için hırıltı geliyor olmalı daha önceki yazılarınızı okudum bunu anladım. Bir de kızımın yazın isiliği olur atomik ciltli bir çocuk 4 yaşında ama hala bazen pişik olur poposu,mevsim geçişlerinde akıntıları olur. Bu sene KBB doktoruna götürdük alerjik bir çocuk dedi alerji spreyi verdi ve alerji şurubu verdi alerji spreyi rinoclenil şurupta zyrtec. Akıntı ve öksürük alerjik demişti ve geçene kadar kullan demişti biz 1 ay kullandık bunları. Aradan bir süre geçti kızım hasta oldu doktora götürdük burnunu temizle ve alerji şurubu ve spreyi yine kullanmaya başla dedi,her hasta olduğunda bu alerji spreyi ve şurubu kullanacak mıyım dedim evet çünkü alerjik çocuklarda hastalıkla birlikte akıntı daha fazla olur geniz daha çok akar o yüzden kullanmalısın dedi. Bu defa hasta olduğunda alerji şurubu vermedim ama rinoclenil kullandım sadece bir süre sonra öksürük başladı ve aferin verdim. Aferini kullanmakla hata etmişim onu anladım. Peki diğer doktorun dediği gibi bu çocuk her hasta olduğunda alerji spreyi ve şurubu kullanmalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 20:25
O kullandiginiz spreyler, bagisikligi baskiladi ve cocuk viruslara acik hale geldi. 
Yani, sizi: Tip tepmis! 
Siz bu doktora gittiginiz surece ve verdigi ilaclari kullandiginiz surece, bunlar basiniza gelecektir.
Forum Ilk saydasinda: '"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi mutlaka okuyun. 
Sadece grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Bu sahtekar Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2021 Saat 21:47
Peki hocam İstanbul Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir doktor var mı? Ben kızımı İstanbul’un en iyi hastanelerinden birine götürüyorum doğduğundan beri,doktorumuz da çok iyiydi ama o hastaneden ayrılınca biz ortada kaldık kim hangi doktoru önerirse oraya götürmeye başladık. Bize bir doktor önerirseniz çok sevinirim

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2021 Saat 12:52
Kadir bey tekrar merhabalar, dün çocuk doktoru ciğerlerden ses geliyor dediği için bugün kızımı çocuk göğüs doktoruna götürdük,film çekildi ve ciğerler temiz sadece birkaç karattı var o da öksürükten kaynaklıdır dedi. Öksürüğü 3 haftayı geçtiği için antibiyotik yazdı eğer kullanmazsan da öksürük geçer evet ama ciğerlerde bir dokuya zarar verebilir o yüzden kullanmalısın dedi. Bunun dışında da bize Aerochamber diye birşey verdi bunun içine sıkmamız için de ventolin inhaler 200 doz ve flixotide inhaler 125 doz verdi. Sabah öğle ve akşam çocuğa solutmamızı söyledi içinde kortizon olduğunu ama çok az olduğunu bu ilaçların da solunumu rahatlatarak balgamı kolay attıracağını söyledi. Yorumlarınızı rica ederim

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2021 Saat 21:15
SAKIN inanmayin. 
Tam bir sahtekar.. Size Astim tedavisi vermis!! 
Pust size; "Sahtekarligin 3 Safhasini" uyguluyor. Bu yazimi Forum ilk sayfasindan bulup okuyun. 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Pustlar bu sekilde hastalari birbirlerine sutlayarak, sizi dolandirirlar. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2021 Saat 21:42
Peki hocam şuan sadece burnunu temizliyorum iliadin kullanıyorum ve Sambucol vitamin veriyorum. Ancak çok balgamı var ve atamıyor gece öksürükten sık sık uyanıyor yada çok öksürdüpü için boğazı acıyor. En azından balgamı kolay çıkarsın diye Bricanly şurup versem birşey olur mu? 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2021 Saat 22:31
Bricanyl, Bronslari genisletir, "balgam cikartmaz!"  
Vitaminlerde gereksiz, paraniza yazik. 
Sicak buhar, Limonlu bal, Srum Fiz. ve ColdMix kullanin. 
Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2021 Saat 23:08
Peki hocam iliadini ne kadar süre ile kullanayım? Okulda herkes hasta çocuk iyileşiyor 3 gün sonra tekrar hasta oluyor bu kadar sık iliadin kullanmak zarar verir mi? Bir de geçmiş konularda başka bir hastada benzer bir durum yaşamış şiddetli öksürük ve balgam olduğundan bahsetmiş pedifen ve bricanly kullanmasını önermişsiniz. Kızım da uzun zamandır hasta iyileşiyor sonra tekrar hasta oluyor en azından budefa rahat atlatması için pedifen ve bricanly kullansam nasıl olur?

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2021 Saat 03:17
NIYE yazilarimi okumuyorsunuz???
Iliadin damlayi, kulak agrisi olursa kullanin. 
Burnunu acmaya mecbur degilsiniz, agizdan nefes alir.. 
Pedifen, ates dusurucu. Ancak kulak agrisi olursa, agri ksici olarak kullanilir.

Bricanyl, brons spasmi olursa verilir. 
YAZILARIMI OKUYUN. 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 11:06
Kadir bey tekrar merhabalar,bugün kızımı kontrole götürdük doktor hala ciğerlerinde ıslık sesine benzer ses olduğunu söyledi ve antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi,kan tahlili yapıldı WBC 9,93 -PLT(Trombosit) 458H ve birde IgE,total 205,90. Doktor ciddi alerjik bir çocuk olduğunu bu yüzden hastalık durumunda alerjiye de bağlı geniz eti büyümesinin fazla olduğunu söyledi ve çiğneme tableti verdi. Sizce antibiyotik kullanmalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 19:19
Tam bir sahtekar. 
Ya size ne demeli?? Hala "Sahtekarligin 3 Safhasini" anlayamadiniz mi?? 
Kan tablosu, sadece VIRAL enfeksiyonu (Grip) gosterir ve sonuclar bu hastalikla uyumludur. 
SAKIN, verdigi hicbir ilaci kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 22:54
Ben doktorun verdiği ilaçları kullanmadım antibiyotiğe başlamadım hocam bu konuda sizi dinliyorum ama kontrol günümüz geldiği için götürdüm bir de kan tahlili sonuçlarını kontrol gününde konuşuruz demişti doktor. Bu arada kan tahlilinde alerji değerine baktı IgE total 205,90 çıktı normalde 60 olması gerekiyormuş bu nedenle kızınızın alerji değeri baya yüksek alerji şurubu kullanmanız gerekiyor çünkü bu yaşlarda yapılan alerji testleri gerçek sonuç vermez dedi. Her nezle yada grip durumunda da alerji şurubu ve spreyi kullanmalısınız dedi. Alerji için burun spreyi bir de levmont çiğneme tableti verdi. Şuan akıntısı hem viral hem alerjik o yüzden çok yoğun en azından alerjik olan akıntıya engel olalım dedi. Hocam bu durumda 1.Ige değerine göre kızımın alerjisi yüksek midir? 2. Bazı günler ağız çevresi kabarıyor yediği birşey dokunduğu için olabilir mi? 3. Geceleri uykuya dalarken çok terliyor o kadar çok terliyor ki üstünü değiştirmek zorunda kalıyorum doktor da alerjik çocuklarda uykuya dalarken terleme olur dedi doğru mudur?

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2021 Saat 02:35
Daha IgE'nin degerlerini bile bilmeyen bir CAHIL... 
IgE: 
Erkeklerde:0-230kIU/L 
Kadinlarda : 0-170kIU/L dir..  Resmen k.c.ndan uydurmus. Allerji ile en ufak alakasi yok. 

" Her nezle yada grip durumunda da alerji şurubu ve spreyi kullanmalısınız dedi."
Goruyorsunuz degil mi, bu assagilik sarlatanlarin  uyguladiklari sahtekarlik artik "rutin" hale gelmis! 
Boyle sacma-sapan doktorlari dikkate almayin. 
Sadece, benim  Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2021 Saat 15:18
Kadir bey tekrar merhabalar,sizi sürekli böyle rahatsız ediyorum özür dilerim ama güvenebildiğim tek doktor sizsiniz. Kızım bugün okuldan geldi ve sol kulağını göstererek acıyor dedi ateşi yoktu hemen en yakın doktora götürdük farklı bir doktordu. 2 kulağı da kızarmış sol kulaktaki kızarıklık biraz fazla dedi. Calpol yazdı ve antibiyotik yazdı ancak antibiyotiğe hemen başlama 3 gün bekleyelim eğer kulak ağrısı artarsa ateş başlarsa o zaman antibiyotiğe başla dedi. Bu süre içinde burnunu açık tut bol bol sakız çiğnesin ve ağrısı olursa calpol ver dedi. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Siz iliadin tavsiye ediyorsunuz biliyorum

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2021 Saat 19:22
SAKIN o sahtekara inanmayin, verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin. Sadece; Iliadin damla kullanin..
5gun, gunde:2x2'ser damla, sirt ustu yatar durumda damlatin. Her bir tarafa damlattiktan sonra, ayni tarafa
 basini cevirip, 1-2 dakika bekletin. 
Damla bulamazsaniz, Iliadin Pediatrik spreyi, baska bir damlalikli sisiye bosaltip kullanin. 
Bugunku yazilardan baslayip, geriye dogru yazdiklarimi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat