Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cocuklar hasta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71487
Tarih: 29 Ara 2025 Saat 18:37

Konu: Cocuklar hasta
Mesajı Yazan: ceynrose
Konu: Cocuklar hasta
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 19:29
Hocam iki oglum var 14 ve 10 yasinda ikiside bogaz agrisi basladi bu sabah halsizlestiler kucuk olanda elinizi dokununca cocuk ates icinde yaniyor dersiniz yanaklar filan kipkirmizi oldu ama ates olunca usumesi gerekmezmi hocam bu tam tersi disi gibi icide yaniyo kisa kollu giydi yaniyom diyo ve birde cok basi agriyor parol verdim kesmedi bas agrisini ama ateside distan baya yuksek.bu ne hocam sasirdim.diger oglumda burnu akiyo nezle.gibi.ikisinede asi vurudurmadim cirina asisi acaba coronami oldular

-------------
batuhanım herşeyim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2021 Saat 20:32
Ilk sayfada; Yazarlar kisminda, makale listesinin en altinda, ates ile ilgili makalemi okuyun.
Atesin safhalari vardir.
Insanlarda; bir ic isi, birde dis isi vardir. Bu iki isinin belli bir araligi vardir. Bu aralik acildiginda usume 
hissedersiniz. Bu durum da iki sekilde olur.
1- Dis isi DUSER: usume hissi duyarsiniz.
2- Ic si yukselir: gene usume hissi duyarsiniz.

Ates once, beyin ve ic organlarda cikar. Ic isinin yukselmesi sonucu, bu ara acildigi icin usume duyulur.
O yuzden de; eski insanlar, "Usudum, sonra atesim cikti" derlerdi.
Ic isinin yukselmesi ile, zamanla dis isi da yukselir, usume hissi gecer. 
Ates vazifesini yaptiktan sonra, yuksek isiya gerek olmayinca, vucut TER salar ve bu terin buharlasmasi
 ile vucut isiyi kaybeder ve vucudun ates dengesi eski halini alir 
Turkiye'de, doktorlar ATES ile halki KORKUTARAK  dolandirirlar. O yuzden bu konuda hicbir sey ogrenmek
 istemezler islerine gelmez!
Ates ve Havalenin hicbir zarari yoktur. Turk doktor palavralarina kanmayin. 

Mesajı Yazan: merveasya
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 11:38
Hocam merhaba benim kızım pazar sabahı kusarak uyandı. Ateş yoktu ama çıkacak gibi bir hali vardı. Salı günü ateşi 38,5 a çıktı ama banyo yaptırdıktan sonra kendiliğinden yavaş yavaş düştü. Ama karın ağrısı , mide bulantısı, iştahsızlık ,halsizlik devam etti. Bu arada kusmaları da devam ediyor ama yoğun değil çok az. Bol sıvı vermeye çalışıyoruz. Ancak hiçbir şey yemiyor. Dün 4. Gündü ve doktora götürdük, elle karnını, bağırsaklarını muayene etti bişey olmadıgını, ateşi olmadıgını artık iyileşmeye döndüğü için serum veya ilaç vermeyeceğini, mide bulantısı devam ederse medpamid vermemizi söyledi. Eve geldikten sonra karın  ağrısı devam etti. 5.günün sabahı ateşi birden 39,2 ye çıktı calpol verdik ve düştü hemen. Şimdi inanın nereye götürsem, ne yapsam bilemiyorum. Kolsy hastalanan bir çocuk değildir, şuan sınıflarının yarısı bu şikayetlerle evde. 8 yaş 8 aylık, boy 131 kilo 27, 3. sınıf öğrencisi

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 11:45
5. gün bugün bu arada hocam. Serum taktırmalı mıyız ya da influenza testi veya covid testi. Enfluvir diye bir ilaçtan bahsediyor herkes doktor veriyor iyi geliyor diye. 5 gündür bişey yapmıyoruz ama iyi mi ediyoruz bilemiyorum. Hiç güvenim olmadıgından hangi doktora gideceğimi de bilemiyorum inanın. Sabah 39,2 idi calpol verdik şuan saat 12 ,37,3 ateşi. Salı günü çıkıp hemen inmişti ateşi neden böyle oldu ki hocam 5. Gün birden yüksek ateş oldu. Uzun zamandır yüksek ateşi olmuyordu. Çok karnı ağrıyor hiç hali yok yatıyor hep.

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 17:26
Hocam çok parça parça oldu özür dilerim. Ayrıca başlıkta açamadım. Dünden beri öksürükte başladı ama sıkıntılı öksürmüyor. Bugün dün gittiğimiz doktora tekrar gittik. Hemogram ve crp aldı ve serum taktı gelince de biraz çorba içirdim daha iyi gibi görünüyor. Covit veya influenza testine gerek görmedi tedavi şekli aynı oluyor zaten gerek yok dedi. Karın ve bağırsağını elle muayene etti bi sıkıntısı yok dedi, sırtını dinledi sorun görmedi. Yarın çıkacak sonuçlar hocam, vaktinizi aldım teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 19:43
Bu seneki Grip bu sekilde seyir ediyor.
Muhtemelen de; Grip asilarini olmadiniz. 
Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 

Yazilarimi okuyun. Goreceksiniz, herkes ayni soruyu soruyor.
Bir de; lutfen, baskasinin sorularina yama yapmayin. 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2021 Saat 23:21
Teşekkür ederim hocam. Başlık bile açamadım hastaneye gidiyorduk. Hasta çocuklar başlığı görünce yazayım dedim kusura bakmayın. Cevapladıgınız için tekrar teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat