Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Okulda salgın

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71543
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 13:59

Konu: Okulda salgın
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Okulda salgın
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2022 Saat 16:09
Hocam iyi günler kızım 7.5 yaşında okula gidiyor. Geçen hafta 1 gün boyunca hapşırma ile hastalık başladı. Tüm gün hapşırık, gecesine burun tamamen tıkandı. Ertesi gün akmaya başladı. Sonrasında şiddetli balgam ve öksürük geldi. Okula gitmedi, evde buhar uyguladım. Bal limon ve ılık şeyler içirdim. Ateş, boğaz ağrısı olmadı, genel durumu iyi. 

1. Öksürük tablosunu incelediğimde alerji sonucuna varıyorum. Ben mi yanlış değerlendiriyorum? Her seferinde hapşırık ve aşırı geniz akıntısı+ balgam olması bana bunu düşündürüyor.

2. Sınıfın yarısı ateşli ve öksürüklü hastalık geçiriyor aynı anda. Ben öksürük devam etse de okula gönderdim ama sınıfın içinde dolaşımda olan virüs varken göndermek risk yaratır mı? Çünkü kızımda ateş olmamıştı, daha kötü olmasından korkuyorum hocam, teşekkürler şimdiden.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2022 Saat 18:51
Grip geciriyor. 
Solunum allerjileri: Ilkbahar ve Sonbaharda olur.. Kisin ortasinda olmaz. 
Yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2022 Saat 07:50
Hocam size yazdıktan sonra kızım genel olarak toparlanmıştı fakat balgam geçmemişti. Her sabah ilk 5 dakika öksürük ve koyu renkli balgam çıkardı. Şimdi yine başa sardık. Hapşırık ile başlayan burun akıntısı, devamında geniz akıntısı ve inanılmaz yoğun balgam. Çocuk öksürmekten ve burun tıkanıklığından uyuyamıyor.. Dediklerinizi uyguluyorum, iyileşmeyip tekrar hasta olduğu için eşim doktora götürmek istiyor. Bir dünya ilaç verir diye götürmedim ama kan tahlili yaptırmaya gerek olur mu bu durumda?

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2022 Saat 19:12
SAKIN HA!! 
Evde, benim yazdiklarimi uygulayarak gecirin. 
Her mikrop bulastiginda bunlari yasayacaksiniz.
SAKIN, Turk Cocuk dokrorlarinin verdigi(verecegi) Astim ilaclarini kullanmayin. 
Kan Tahliline bile gerek yok! 
Antibiyotik gerekir ise: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur.
Degilse, grip dir.. 
NOT: Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler, onlari ciddiye almayin. 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2022 Saat 22:05
Peki hocam anaokulu ve ilkokul olarak 4 senedir okula gidiyor ve sürekli hastalanıyor. Üstelik kızım maskesini düzgün takıyor sınıfta eminim, diğer çocuklar bu kadar sık hastalanmazken benim kızım sürekli aynı şekilde hastalanıyor. Hiç bağışıklık kazanmıyor mu? İlaç vermiyorum, hep grip için dediklerinizi yapıyorum..

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2022 Saat 23:07
Cocukluk doneminde, asiri temiz (hatta steril) bakilan cocuklar boyle uzun sure hasta olurlar. 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2022 Saat 00:08
Yok hocam öyle steril ortamda bakmıyorum sadece temas ettiğimiz kişi sayısı az, özellikle covid yüzünden kimseyle temas etmeden yaşıyoruz diyebilirim. Kardeşi falan da yok, tek okula gidip geliyor bundan dolayı olabilir mi? 

Şuan öksürükten uyuyamıyor ikinci gecemiz, buhar yaptım. Bal limon verdim sıcak şeyler içirdim. Hiç azalmadı aksine boğazı öksürmekten tahriş oldu..

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2022 Saat 18:44
Olabilir, mikrop kolleksiyonunu tamamlayana kadar boyle gider. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2022 Saat 19:21
Dediklerinizi yaptım kızım iyileşti sayılır sadece balgamı kaldı hocam teşekkürler..

Şimdi bana bulaştı. Çok şiddetli burun akıntısı, hapşırık ve baş ağrısı var. 10 gün önce aşı oldum, Eylül'de covid geçirdim. Şuan Omicron geçiriyor olabilir miyiz? Baş ağrısı ve burun akıntısı sinüzit gibi bir ağrısı var hocam ilaç kullanılabilir mi?

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 02:30
Zor... Daha ziyade mevsimsel grip gibi.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2022 Saat 16:32
Hocam iyi günler 7 yaşındaki kızımda balgam geçmedi. Alta indi çok yoğun ve koyu yeşil balgamı var öksürerek atıyor. Özellikle sabah uyandığında balgamla dolu oluyor, gün boyu 10 15 kez balgam çıkarıyor. Tabi aynısı bende de mevcut. 4 gün sonra yüzme kursuna başlayacak, bu şekilde balgam devam ederse götürmenin sakıncası olur mu? 

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2022 Saat 19:05
Iyilesmeye baslamis. 
Kendini iyi hisseder ise, ve kardan yollariniz kapali degil ise gidebilir. 

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2022 Saat 20:33
Teşekkür ederim Kadir hocam sayenizde iyileşiyoruz :)

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2022 Saat 01:54
Merhaba hocam kızım size yazdıktan sonra üçüncü kez aynı durumda. Ocak ayında, Şubat ayında ve şimdi de Nisan başı olmak üzere burun akıntısı, öksürük ve ağız dolusu sarı/yeşil balgam çıkarıyor. Her hastalığında bu denli balgam çıkarması beni endişelendiriyor. Özellikle sabah uyandığında ilk 10 dakika öksüre öksüre avuç büyüklüğünde balgamlar çıkıyor. Tabi gribal dönem geçince bu şekilde olmuyor. Son günlerde bronşektazi soruluyor size, bizim durumumuzda da düşünülür mü? Hiç doktora götürmedim aylardır sadece sizin dediklerinizi yapıyorum..

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2022 Saat 02:44
1- Bronsektazi, bu zamanda gorulen bir sey degil.. Gene sahtekarin biri "gecim yolu" bulmus anlasilan!
2- Bronsektaziler, asiri oksuruk ve Grip ilaclari kullanimi sonucu Akcigerlerde  olusan, bosluklardir. Ozelligi,
bilhassa sabahlari oksuruk ile birlikte avuc dolusu balgam cikartmaktir.
3- Akciger filmi ile hemen anlasilir. 
Goreceksiniz; bu soytarilik da, kisa sureli olacak zira olmadiginin ispati cok kolay!  
Supheniz varsa, bir akciger Rontgeni cektirin. 

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2022 Saat 03:51
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

2- Bronsektaziler, asiri oksuruk ve Grip ilaclari kullanimi sonucu Akcigerlerde  olusan, bosluklardir. Ozelligi,
bilhassa sabahlari oksuruk ile birlikte avuc dolusu balgam cikartmaktir.

Bahsettiğiniz hadise sürekli mi olmalı?? Sadece gribal dönemde 10 gün kadar bir süre öksürükle avuç dolusu yeşil sarı balgam çıkarıyor. Ve bu neredeyse kışın her ay tekrarlıyor. Yine de akciğer filmi çektirelim mi? Bu arada ateş yok ve çok fazla hapşırık var.  

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2022 Saat 18:20
Surekli olur. 

Mesaj Tarihi: 30 May 2022 Saat 21:40
Merhaba hocam en son Nisan ayında yazmıştım grip ve balgam hadisesinden. O günden beri balgam çıkarmaya devam ediyor kızım. Her sabah uyandığında ve gün içinde dolu dolu beyaz balgam atıyor öksürükle. Yeşil-sarıdan beyaza döndü ve 1buçuk aydır geçmedi bu balgam. Ara sıra da öksürük var ama beyaz balgam için birşey yapmalı mıyız?

Mesaj Tarihi: 31 May 2022 Saat 07:57
Sıcak su buharı, Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat