Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kendim için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71587
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 05:22

Konu: kendim için
Mesajı Yazan: leyli
Konu: kendim için
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 18:09
hocam yaklaşık 12 gündür her yerim ağrıyor.. dirseklerime ağrı giriyor.. alt bacaklarıma ağrılar giriyor... gün içerisinde 2-3 kez oluyor ve her seferinde 1 saat kadar sürüyor ve geçiyor... şey gibi..hani çok ağır şeyler taşırsınız da kollarınız ağrır ya, aynen öyle bir ağrı.. hem kollarımda, hem bacaklarımda ve omuzlarımda.. onun dışında herhangi bir şey hissetmiyorum... her şey normal....  hocam 16 gündür sabah akşam demir ilaçları kullanıyorum... ferro sanol duodenal.... hocam bu ilacın yan etkisi olmuş olabilir mi?bu ilaç böyle bir yan etkiye sebep vermiş olabilir mi

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 18:29
hocam 2 gün önce de d vit ampul içtim.. 1 ay sonra tekrar içeceğim...24 çıkmıştı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 19:04
SAKIN hasta iken Demir ilaci kullanmayin!!  Demir, mikroplar icin "Buyume hormonu" gibi etki eder. Hastaligi
daha agir gecirirsiniz. 
HEMEN kesin! D vit3'un bir zarari yok, bilakis faydasi olur. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 19:14
hocam hasta hissetmiyorum kendimi.. herhangi bir halsizlik ya da ateş iştahsızlık vs.. yani grip gibi bir şeyim yok... sadece bacaklarım kollarım ağrıyor çok... gripdeki gibi değil ama.. çocukken de aynı bu şekilde bacaklarım çok ağrırdı..kendim ovalardım.. kimse dr a götürmedi o zaman... aynı o ağrı hocam... o zamnki büyümeden kaynaklı kemik ağrıları muydı bilmiyorum...tahliller vs yok çocukluğumun hiç.. ama şimdiki ağrılar da aynı ağrılar.. bıçak saplanır gibi ..romatizmal bir şey mi acaba? hocam hasta değilim... ya da öyle hissetmiyorum.. yine de keseyim mi demir ilacını?

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 19:25
Turkiye'de KIM, "buyume agrisi" yapan, hizli buyumeyi saglayacak kadar sut iciyor ki?? 
"Buyume agrilari" gunde ortalama 1 litre sut icen gelismis ulke cocuklarinda olur. Geciniz!! 
Bu gibi eklem ve kemik agrilarini:
1- Viral enfeksiyonlar da yapabiliyor. Novalgin tablet alin. 
2- Asiri yorgunluklar yapabilir. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 19:33
hocam şimdi akşam ilacımın saati geldi... ne yapayım.. ilacımı alayım mı almayayım mı... grip değilim ama, yani gribe dair bir belirtim yok... sadece ağrılarım var

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 19:36
Demir ilaci ALMAYIN. 
Hgb: 12g/dl'den dusukse, en azindan ates yokken kullanin. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2022 Saat 19:40
hocam ateşim falan yok...hgb 7...ferritin 1... kendimi grip hissetmiyorum..gribe dair hiç bir bulgum yok.. sadece büyürken duyduğum ağrıların aynısını yaşıyorum..
bir de hocam 9 eylülde covid olmuştum.. onunla da ilgili olabilir mi...ama 9 eylülden bu yana ilk kez böyle bir şey yaşıyorum... covidken de eklem ağrılarım olmuştu ama böyle ağrılar değildi...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2022 Saat 03:15
Covid'de, boyle arazlar, nadiren olabiliyor. 
Agri kesicilerden ve sicak kompresden baska pek bir sey yapilamaz. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2022 Saat 17:29
hocam her yerim ağrımaya devam ediyor.. dün öğlen başlayan sürekli ağrılar bu sabah kalktığımda devam ettiği için, sabah hemen covid testi yaptırdım... sonuç biraz önce geldi.. negatif. ( tabi sonuç doğru ise... bazan yanlış sonuç veriyor...) covid i miyim değil miyim merak ettiğimden değil, sorunun kaynağını öğrenmeye çalışıyorum..
 hocam demir ilaçları kullanıyorum sabah akşam... ben bu her yerim ağrıyor olayını ondan mı oluyor acaba diye biraz araştırdım internetten.. hocam, benim demir 19, ferritin 1 hgb ise 7....çok derin aneminiz var demiştiniz... ben şu bilgiye ulaştım.. bazı derin anemisi olanların ilaç kullanması doğru değilmiş..kullanırsa ne olur hocam.. zehirler mi?  onlara sanırım demir serum veriyorlar, bilmiyorum... hocam acaba benim de öyle bir durumum var da ilaçlar benim her yerimi kaslarımı bu şekilde ağrıttı mı...ilaç beni mahvediyor mu yoksa?  dövülmüş gibiyim hocam.. zaten demir ilacını kestim şimdi...

elektroforezi sanırım bu tahlili istemiştiniz..yanlış mı hatırlıyorum...ben diğer tahilliri yaptırmıştım daha önce..bunu söylemeyi unuttum.. hastaneler çok fena hocam .. doktor da bir şey demedi..

hocam candida mantarı  olabilir mi acaba bende.. onda da grip gibi belirtiler ve eklem ağrıları varmış.. ben de 2 defa üst üste agumentin antibiyptik kullanmıştım diş için... kasım sonu arka arkaya 5 gün ve onun arkasından 7 gün antibiyotik agumentin kullanmıştım.... acaba mantar mı yaptı... 

ya da ilaçlar kan yapmaya başladı da, eklem ağrılarına mı yol açıyor..böyle bir etkisi olur mu ilaçların bilemiyorum

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2022 Saat 21:51
hocam yazım biraz geride kalmış..bakar mısınız hocam

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 00:20
Demir elementi, mikroplar icin; "buyume hormonu" gibi etki eder. 
SAKIN atesli donemlerde Demir ilaci kullanmayin. 
Istirahat edin, alabilidiginiz kadar, bol proteinli gida alin. 
Agri oldugunda; 2 tablet Novalgin alin. Gunde en fazla; 3x2 alabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 08:11
hocam demir ilacını dün kestim. ama ateşim yok... hiç olmadı ateşim. sadece her yerim ağrıyor... hocam demir ilacı kullanamıyacak mıyım peki artık...zaten demir ilacına başlayalı 15 gün olmuştu..  hgb 7, demir deposu 1... hocam değerler çok düşük...ilaçsız nasıl olacak ? ne yapmalıyım ? ağrıların geçmesini mi bekleyeceğiz?

büyüme hormonu  gibi etki etmek ne demek :( geçmez mi...hocam neden bu kadar soruyorum. çünkü buradaki doktorların hiç bunlardan haberleri olduğunu zannetmiyorum...ben ağrıların kan ilaçları olduğunu düşündüm. o sebeple size sordum.. çünkü demir ilacı kullandıkdan 1 hafta sonra ufak ufak vucut ağrılarım başladı.. bugün 3. gün ve 3 gündür sürekli dinmeyen ağrılarım var... şimdi doktora gitsem ne yapacaklar Allah bilir... tabi bilemirum sebep belki başkadır..ne yapmalıyım hocam? bir yandan demirim yok vücutta ve demir ilacı kullanmam gerek, diğer yandan ağrılarım.. ne yapayım?  ateş ve başka bir şey yok

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 18:37
SAKIN atesli donemlerde Demir ilaci kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2022 Saat 20:08
hocam demir kullanmıyorum perşembeden bu yana.. fakat ağrılarda hiç bir değişiklik olmadı... hocam epey araştırdım.. sanırım benim rahatsızlığım fibromiyalji.. hocam araştırdığım kadarı ile tahlilleri vs yokmuş ve teşhis etmekde zorlanılan bir rahatsızlık imiş... gün içerisinde ağrılar orta şiddette fakat bazan grip gibi belirtiler gösteriyor.. psikolojimi de çok fazla etkiledi... neden bu kadar sizinle paylaşıyorum, çünkü burada zaten bulunduğum ilçede romatoloji bölümü yok.. hangi bölüme gdeceğim bilmiyorum ve teşhis koyaycaklarını düşünmüyorum.. zaman zaman nefes almakda zorlanıyorum.. özellikle başım beton gibi... el bileklerime bıçak gibi acılar da saplanıyor... hocam benim koyduğum teşhis doğru mu, yoksa dediğiniz gibi demir ilaçları böyle şeyler yapar mı.. ve devam etmeli miyim demir ilacına..  ATEŞİM YOK.. hiç omadı..

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2022 Saat 22:53
Cosamine kapsul: (Glukoz amine: 1,500mg, Chondroitin sulfat);1,200mg; guned:3x1 alin, hafifleyince 2x1
 alin, agri kesilince gunde 1'e inin. 

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2022 Saat 07:05
1-hocam bu drumda kan ilaçlarımı tekrar almaya başlayayım mı
2-biontek 2. aşıı zamanım geldi..ilkini 7 aralıkda yaptırmıştım... şimdi 10 ocak... bu kas ve tüm vücut ağrıları varken yaptırayım mı aşımı

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2022 Saat 19:18
1- Atesli devrede; demir ilaci almayin.Ates yoksa, alin.
2- Asinizi olun. 

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2022 Saat 23:12
https://www.hizliresim.com/koh6m7s%5d%3cimg%20src=" rel="nofollow">[/url]" title="https://www.hizliresim.com/koh6m7s][/url]" rel="noopener noreferrer" class="i0jNr selectable-text copyable-text">https://www.hizliresim.com/koh6m7s][/url]

hocam vücut ağrılarım devam ediyor. bu sabah kan verdim.. hocam 17 gündür kan ilaçları kullanıyorum... önceki sonuç HGB 7 idi...17 günde HGB 11 olmuş.. demir de yükselmiş... hocam 17 günde bu kadar birden ve çabuk  HGB ve demirin yükselmesi  tuhaf değil mi doktor da çok şaşırdı.. vucüt ağrılarına SEBEP OLMUŞ OLABİLİR Mİ bu kadar kısa zamanda çabuk yükselmesi ? dr romatizmadan şüphelenmişti ama tahlillerden sonra romatizma yok dedi..ağrıların devam ederse fizik tedaviye git dedi.. ağrıların kesildiğinde kan ilaçlarına devam et dedi... siz ne dersiniz hocam?  tahlilimi değerlendirir misiniz. çok teşekkürler

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2022 Saat 03:51
Demekki, ilk yapilan tahlilde, "KALEM OYNAMIS!!!" 
Sakin demir ilaci kullanmayin. 
Turkiye'de ASLA, hastane laboratuvarlarina itimat etmeyin.
Ciddi durumlarda, Ozel laboratuvarlara guvenin. Hos..Onlarda dahi yamukluklar olabiliyor ama bu kadar da
 degil. 

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2022 Saat 07:23
hocam ağustosda aydının didim ilçesinde yaptırmıştım  devlet hast. 11-15,5 referans aralığı..sonuç  7,5
28 eylülde manisa akhiar devlet hast.. yaptırdım sonra... 12-18 referans aralığı...sonuç  7,3
hep bu sevilerde idi... demir ilacı 17 gün kllandım..yine tahlilimi akhisar devlet hast. yaptırdım..referans aralığı 12-18..sonuç 11,1

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2022 Saat 19:44
En azindan, artik demir ilaci almayin. 

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2022 Saat 19:50
hocam bu konu ile alakalı çok soru sordum farkındayım ama sizden başka soracağımız kimse yok... sizi sıkmışsam özür dilerim.. hocam hala kanım yetersiz.. demir ilacı kullanmayın diyorsunuz.. ne yapmalıyım şu durumda.. kan hala eksik.. başka yerde bir kan tahlili yaptırsam mı yine?

Mesaj Tarihi: 12 Oca 2022 Saat 21:01
1-2 ay, etli gidanizi arttirip, ondan sonra tekrar Hgb baktirin. Hgb:12g/dL'den az cikarsa, o zaman Demir
 ilaci kullanin.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat