Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Inflenza

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71590
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 00:38

Konu: Inflenza
Mesajı Yazan: Can Ege
Konu: Inflenza
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2022 Saat 12:04
Iyi gunler  hocam. Biliyorum bu tarz sorular soruliyor bu gunlerde. Ama  size sormadan, siizden cevap almadan rahat hissedemiyorum.5 yasinda oglum 3 gun ates 3.gunde kuru oksuruk  olmak uzere bugun 4.   gunune girdi hastaligi. Sizin sayenizde atese hicbir müdahile yapmadim. Fakat dunden beri cok fazla oksurunce ve her defasinda oksurugun arkasindan kusunca doktora goturdum bu sabah.bogazi a bakti, goğsünü dinledi bizden film ve inflenza testi istedi. Biz filme gerek varmi dinlediğinizde birşeylermi duydunuz diye üsteleyince hırıltı geliyo o yuzden istedim dedi . Bizde mecburen cektirdik. Cigerler temiz , inflenza  A pozitif çıkmış. Bizede Enflivur ilacıni verdi. 5 gun kullanın diye. Acaba bu ilaci kullanalimmi?Biz şehir degistirdigimiz icin Ankarada ki   önceki çocuk    doktorumuzuda aradım, oda sizden iyi olmasın  gereksiz ilac kullanmaz  Bu sefer bu ilacı kullanın dedi. O yüzden sizin ne dediğiniz benim icin onemli.
Sağlıklı günler dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2022 Saat 20:18
Kullanin.. Hastalik suresini; 5 gun kadar kisaltir. 

Mesajı Yazan: Esrazeynep
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 17:14
Acaba Ankara'daki doktorunuz kimdi rica etsem paylaşır mısınız

-------------
Esserzey

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 21:37
Tabikide Muserref Erkan Kendi yeri var ozel Dikmen'de. Buyuk oglumu onunla buyuttum  hic ilac icirmeden. 3 yil oncede sehir degistirdik ama hala telefonla durumumuzu bildirir , o da bize Kadir Bey gibi yapmamiz gerekeni anlatir. Cocuktan once biz anneleri sakinlestirip  daha sonra  yapilmasi gereken ne varsa yapiyor. Tabikide yaninda yardimcisi Derya hanimida unutmamak gerekirAnkarada isenin  mutlaka gitmelisiniz.  

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 21:50
Hocam iyi gunler. Oğlum çok öksürunce  esim dayanamadi bu seferde bize daha yakin olan Kayseride ozel bir hastaneye gittik. Doktor bey öksuruğunden belli inflenzami dedi. Daha sonra muayene edip, turkfleks %0,9 izotonik sodyum klorur cozeltisi  nebilazatorle 2 saatte bir 2 ml hava verin rahatlar dedi. Birde oksurugu icin Bisaldo diye  dogal icerikli oksuruk surubu verdi. Sizin dediginiz gibi 2 hafta surer dedi  oksuruk.  

Evde serum fizyolojiği verdim  bi doz. Hic istemeyerekte oksuruk şurubu dan 2,5 ml verdim .Sizce  bu tedavi doğrumu? Birde  enfluvir basladim dun sizden cevap alınca. 
Sağlikli gunler dilerim hocam. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2022 Saat 23:42
Ne icerikli olursa olsun, oksurugu baskilayacak hicbir ilaci kullanmayin. Unutmayin, Afyon, Esrar da bitki!! 
Nebulazotor ile "tuzlu su" vermek kadar SALAKCA baska bir sey olamaz!! 
NIYE pahali Serum fiz koyuyorsunuz da, dogrudan 3 kurus bile tutmayacak sofra tuzu koymuyorsunuz??
Bakin, bu tip doktorlar, boyle mumbo-jumbo karisik islerle kafanizi karistirmayi ve sanki cok marifet bir 
ismis gibi boyle sahtekarliklari size soylerler! Sakin bunlara kanmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat