Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İdrarda inatçı hematüri ( Kadir tuğcu)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71697
Tarih: 11 Oca 2026 Saat 12:09

Konu: İdrarda inatçı hematüri ( Kadir tuğcu)
Mesajı Yazan: Evrim1234
Konu: İdrarda inatçı hematüri ( Kadir tuğcu)
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2022 Saat 21:34
Hocam merhabalar. Size yazabilmek için üye oldum. Umarım size ulaşabilirim. 6 yaşında bir kızım var. Bundan iki buçuk sene önce kreşe başladıktan sonra bir gün çok ateşlendi. Üç gün sürdü ateşi. Öncesinde hiç ateşi olmamıştı doğduğundan beri. Sonra ard arda ateşlenmeye başladı. İdrar testinde eritrosit görünüyordu. Protein negatifti. Ateşi çıktığında 35 eritrosit falan oluyordu. Eritrosit hiç negatif olmadı. Ama iki sene boyunca iki ayda bir ateşlendi neredeyse. En son geçen Mart ayında ateşlendi. Sonra bir daha olmadı. Taki şimdiye kadar. Bu arada ilk ateşlenme olduğunda bir profa gittik 24 saatlik idrar tahlili yapıp  taşa yatkınlığı olduğunu söyledi. Şimdi başka bir doktora gittik. Hematürinin böbrek kaynaklı olduğunu ve biyopsi yapması gerektiğini söyledi. Bu hafta tekrar gideceğiz. Hocam ne yapalım ? Biyopsi konusunda. Sizin görüşünüze güveniyorum. En son 24 saatlik idrar testini de ekleyebilirsen göndereceğim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2022 Saat 03:25
Bu tetkilerin yapilmasi gerektirecek kadar olan kanamalarda, idrarda mutlaka Protein, (+) veya (++) olur.
Hatta gozle gorunecek kadar olur. 
Baska bir laboratuvarda, tekrar "Idrar Tahlili" yaptirin. AMA mutlaka ilk idrari disari atip, ara idrari ornek
olarak verin. Sonucu yazin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat