Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71741
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 10:41

Konu: İshal
Mesajı Yazan: maydanoz
Konu: İshal
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 17:08
Hocam merhaba. 6 yasindaki kizim pazartesi aksamindan beri ishal. Kakasi sari yesil arasi ve su gibi. Karin agrisi var bir de. Bisey yiyip ictigi anda karni agriyor bu yuzden de cani biseyler cekmesine ragmen  korkudan bisey yiyemiyor, su bile icmeye cekiniyor. Ben de cok ustelemiyorum. Karin agrisi ve ishal disinda baska problemi yok. Nedir bu hocam, bu da bahsettiginiz grip salginiyla ilgili olabilir mi? Siniftaki arkadaslarinda da iki gundur hasta olanlar var ama onlarinki grip tarzi hastaliklar; ates oksuruk bogaz sismesi gibi. Kiziminki de bi grip turu mu yoksa baska bisey olabilir mi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2022 Saat 20:29
Grip de olabilir,  barsak iltihabi da olabilir. Yapilacaklar AYNIDIR.. 
Hicbir ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2022 Saat 00:51
Hocam tesekkur ederim cevabiniz icin. Barsak iltihabi olabilir dediginiz icin eklemek istedim. Bir ay kadar once de ayni sekilde ishal olmustu, yine ishal ve karin agrisi disinda problemi yoktu, 2 3 gunde iyilesti. Baglantili olabilir mi? Bir de kizim kucuklugunden beri ara ara hic bi sey yokken karninin agridigini soyluyor, ama hepsinde ya gaz cikariyor ya da kakasi geliyor o yuzden ben de onemsemiyorum ama baglantisi olabilir mi ki?

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2022 Saat 02:27
Mikrobik olabilir, sakin ilac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2022 Saat 12:13
Vermiyorum hocam hic bisey, sayenizde ogrendik🙂 peki en ufak bisey yerken de karninin agridigini soyluyor. 4 gundur zar zor bisey yiyip iciyor. Rahatlatmak adina ne yapabiliriz, okula gondermiyorum zaten evde dinleniyor. Bir de kac gun surer hocam bu ishal?

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2022 Saat 18:41
Hastalik gectikten sonra; barsak cidarinin tamirat safhasi vardir. Bu donemde de AYNEN boyle olur, hazmi 
kolay basit gidalar verin. Tatli, et suyu gibi. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2022 Saat 23:19
Cok tesekkur ederiz hocam verdiginiz bilgiler icin🌼

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat