Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan tahlilleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71757
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 08:26

Konu: Kan tahlilleri
Mesajı Yazan: Vildan_93
Konu: Kan tahlilleri
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 18:20

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 18:22
Merhaba degerli Kadir hocam
14 aylik kizimin HGB ve FE degerleri dusuk, demir ilaci vermem gerekir mi ?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 19:14
Kullanilan "Referans araliklari" cok farkli.. 
Hgb:7.45 ve en dusuk normal doz: 7.7 Aradaki fark; .25 Bu kadar AZ fark ile Demir ilaci baslanmaz.
Ayrica; WBC:7,3 ve LYM:%51.9 olmasi VIRAL enfeksiyonu gosterir. Enfeksiyonlarda da, vucut demiri 
depolara ceker ve HGb ve Demir oranlari DUSER.
Sakin Demir ilaci vermeyin. 
Antibiyotik vermeyin. 
Kan Hastaligi:Yok
Losemi:Yok.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 19:25
ALLAH razi olsun hocam çok teşekkür ederim. Kızıma bronşit dediler günde 3 kez ventolin 2 defa cortair, 7 gün prednol 15mg iğne yapıldı ve 2 defa PANCEF antibiotik içti , bende sizi buldum forumda ki bütün konuları okudum ve sahtekarlığın safhasına uğradığımı anladım.
Şimdi kızıma hiçbir şey vermiyorum sizin grip için söylediklerinizi uyguluyorum.
Nefes verişi hırıltılı, ses akciğerlerden geliyor öksürüğü de balgamlı
4 gündür tüm ilaçları kestik.
Sizce doğru yoldamıyım hocam
Eğer gerçekten bronşit ise nasıl bir tedavi uygulamalıyım ?

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 21:40
Ilaclari kesmeniz bile yeterlidir. 
Evet, dogru yoldasiniz.   Okumaya devam edin. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2022 Saat 22:14
ALLAH razı olsun hocam çok teşekkür ederim.
Peki bu ciğerlerde ki hırıltı sesi çok kortizon aldığı için bi 2-3 hafta sürer dimi hocam ? 
Sizin yanıtları okuduğuma göre korkulacak bi durum değil 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2022 Saat 02:02
Sicak buhar uygulamalari azaltir.
Hirilti onemli degildir! Solunum guclugu onemlidir. 

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2022 Saat 02:27
Peki solunum guclugunu nasil anlariz hocam ? Degerli vaktinizi bize ayirip cevap yazdiginiz icin ALLAH sizden razi olsun

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2022 Saat 03:55
Dakikadaki solunum sayisi, 60'in ustune cikar. Nefes alip-vermesi zorlasir. 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2022 Saat 15:06
https://imgyukle.com/i/RH1uQH" rel="nofollow - https://imgyukle.com/i/RH1uQH

Merhaba hocam kizimin kan tahlilerini degerlendirebilirmisiniz ? 
17 aylik kizimin yine akcigerlerden ses gelmeye basladi,nefesini verirken islik sesi geliyor akcigerleerden, solunumu da dakikada 40 defa korktum ve dayanamayip doktora gonderdim. Iştahı da azaldı. Süt ve meyve suları sorunsuz içiyor. Doktor yine bronsit dedi, ventolin hava ve cortair hava verdi ayrıca da prednol iğne yaptırmak istedi izin vermedim. Benim korktuğum şey her grip oluşunda niye akciğerlerinden ıslık sesi ve hırıltı geliyor. Acaba aylar önce aldığı kortizon ilaçlarından hala onların etkisi varmıdır bu hırıltı ve ıslık sesinden? Oysa geçen sefer böyle olduğunda sizin sayenizde tüm ilaçları çöpe attım ve kızım 3 hafta içinde ilaçsız iyileşti ALLAH sizden razı olsun

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2022 Saat 18:48
Viral enfeksiyon.
Kesinlikle Antibiyotik gerekmiyor.
Anemi:Yok.
Losemi veya Kan hastaligi:Yok. 
SAKIN o doktorun verdigi hicbir ilaci kullanmayin.. 
Hic sordunuz mu o sahtekara.... Niye hic Grip teshis etmiyor? 
Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2022 Saat 19:05
ALLAH sizden razı olsun değerli hocam sağolun varolun.
Peki eğer gerçekten bronşit olsa ilaç kulanmadığım için astım veya zatüreye çevirebilir mi?
Ayrıca kitabınızı sipariş ettim sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum MAKEDONYAYA. Sağolun varolun değerli hocamız 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2022 Saat 22:18
Hicbir zaman; Bronsit, Astim veya Zaturreye cevirmez.. Bunu dunyada bir tek Turk doktorlari uydururlar.
Kitabimda; Oksuruklu Hastaliklarin Tasnifi diye bir sema var, onu iyi inceleyin. 

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2022 Saat 23:13
Hocam bir çocuk neden her grip geçirdiğinde üst solunum yolu enfeksiyonu olur? Yani herzaman akciğerlerden ses geliyor, araştırılması gereken bir sorun mudur ?

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2022 Saat 07:49
"Her Grip geçirdiğinde ÜSYE olur mu?" 
Olmaz. AMA, necip Türk doktorları, asla Grip teşhis etmedikleri için ve bilhassa verdikleri ilaçlarla bu tabloyu
 yaratırlar. Tabloyu yaratmasalar bile, Grip dememek için, Astım(Artık diyemiyorlar, millet yemiyor!),Bronşit
Bronşiolit veya Zatürre başlangıcı gibi salakca teşhisler koyuyorlar. 
ZİRA, Astım da deseler, Bronşit de deseler, AYNI ilaç firmasının Astım ilaçlarını ve Kortizonlu spreylerıni 
yazarak, birincil vazifelerini yerine getirip, aldıkları "güzelliklerin" karşılığını ödüyorlar. Tabii bu "güzelliklerin"
tamamının parasal karşılığı sizlerden çıkyor. Dikkat ederseniz, bu soygun düzenine ne Sağlık bakanlığı, 
ne de Üniversiteler gıklarını bile çıkaramıyorlar, zira "güzellikler" listesinin başında onlar var! 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2022 Saat 16:57
Hocam ben sizi 4 ay önce buldum, ALLAH sizden razı olsun. Ve kızımın tüm ilaçlarını çöpe attım ve sonrasında artık hiç doktora götürmedim. Kızım şimdi 18 aylık ve sizinle konuştuktan sonra 3 defa daha grip geçirdi hiç doktora götürmedim ve ilaç kullanmadım fakat niye yine akciğerlerinden ses geliyor her grip geçirdiğinde bunu anlamıyorum çünkü artık o ilaçların hiçbirini kulanmıyorum hatta doktora bile göndermiyorum ama bu 3 defadır ilaçsız ve doktorsuz tekrar akciğerlerden gelen ses beni korkutuyor 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2022 Saat 17:32
O duyduğunuz "ses", her Grip geçirdiğinde, Akciğerlerden salgılanan ifrazatın sesi. Hiçbir önemi yoktur.
Hala "kabus gibi" eski doktorların etkisi altındasınız. 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2022 Saat 20:29
Sağolun varolun değerli hocamız ALLAH sizi başımızdan eksik etmesin 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat