Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Titreme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71825
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 19:41

Konu: Titreme
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: Titreme
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2022 Saat 17:43
Hocam bir şey öğrenmek istiyorum.Eşimde her yıl kışın 2-3 kere sıtma şeklinde titreme olur ama sabaha kadar geçmez ertesi 2 gün de vücut çok sıktığından sanırım vücut ağrısı oluyor ve çok can sıkıcı oluyor.Titreme olduğunda bir türlü ısınamıyor sonra birden soğuk terleme ve tekrar tireme şeklinde sabahı zor ediyor.Tahlilleri temiz çıktı hiç bir sorun yok ama böyle bir durum neden yaşanıyor nasıl önlem alınabilir?Diğer sorum ise eylül başında covit olmuştuk hiç ilaç kullanmadan tavsiyelerinizle çok şükür atlattık.Ama bende ilk hastalık başlamadan önce titreme olacak gibi his geliyor üşüyorum gibi ama titremiyorum bu his beni çok rahatsız etmişti.Kaç ay olduk covit geçireli hala zaman zaman aynı şekilde oluyor ve korkuyorum acaba tekrar mı covit olacağım diye.Bu hal hastalık sonrası belli bir süre devam etmesi normal mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2022 Saat 18:37
Ates semasini iyi inceleyin. 
Beyine gelen uyarilar sonucu ates cikacak ise, vucut ic isi ve dis isiyi dengelemek icin, "titreme" olusturur. 
Bir ates dusurucu kullanmasi bu titremeleri giderir. Semanin sag ust kosesindeki; "Recruitmen Fenomeni" 
bunu anlatir. 
Atesin seyri:
- Ic ates yukselir, vucut;  titremelerle dista isinin artmasini saglanmaya calisir. 
- Ic isi ve dis isi dengelenir, ates yuksek oldugu halde sahis bunu hissetmez, rahattir.
- Atesin vazifesi bittiginde, terleme olur, dis isi duser ve vucut eski derecesine iner. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat