Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeğenim icin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71857
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:07

Konu: Yeğenim icin
Mesajı Yazan: nevin53
Konu: Yeğenim icin
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2022 Saat 09:01
Merhaba Kadir hocam,yegenimle ilgili sizi sık sık rahatsız ediyorum. Hakkinizi helal edin hocam

Yegenime en son d vit icin kan tahlili yaptirdik 25 ciktigi icin dvitamin verdik.
Hocam kizimiz gecen haftalarda domuz gribi gecirdi.Zayifladi,tam toparlandi derken geniz akintisi oksurukle mucadele etti bu arada balgamdan dolayi kustu gene zayıf düştü. Bu arada sacinin belirli bi yerinde kepeklenme ve sac dokulmesi var  ve saclari cok cansizlasti.
Sut ve sut tozu icin toz kullaniyorduk.Tozu kullaninca bayagi toparlanmıştı. 

Annesi kakasi normale dondu diye pankloreflat tozu kesti.Ama ne kadar yemek yerse yesin kilo aldiramiyoruz gerci cok hastalandi.Cocuk iki haftada bir hastalaniyor.

Hocam sormak istediğim saclari neden dokulur ve cansizlasir.
Tekrar dün itibariyle toza tekrar basladik. Baska yapabilecegimiz birsey varmi hocam

Saygilarimla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2022 Saat 18:21
Pankreoflat'i kesmeyin. 
Her gun banyo yapsin ve sac diplerini kendi sac diplerini kazidiginiz gibi kaziyin. 

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2022 Saat 09:38
Merhaba Kadir hocam,toza 1 haftadir tekrar basladik.1 hafta hiç kusmadi dun gece kusmuş  yegenim,sanki balgam vardi diyor annesi,bir de dun kotu kokulu gaz cikarmis.Ama karin agrisi falan yokmus.
Bunlari niye anlatıyorum hocam,tozdan baska birsey yapmamiz gerekir mi.
Tozu da hafta ici bir kere hafta sonu sabah aksam kullaniyorlar.

Sanki hocam cocugun gelisimi durdu. Istahi cok iyi, ama kilo da almiyor boyu da uzamiyor.
5 yas 5 aylik 15 65 gr boyuda 102 cm .Saçları dokuldu cansizlasti.

Tozu ictikten sonra sanki hafif kilo almaya başladı gibi.Ama her hafta kusarsa nasil kilo alacak bilmiyorum.
Sut ve sut urunu veremiyoruz  ,yogurt peynir veriyoruz. 

Bir de hocam festalin farkli bir etkisi oldugunu söylemişsiniz bir uyeye festal daha mi etkili onu mu kullanalim hocam.

Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2022 Saat 18:14
Toza devam etsinler. 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 16:35
Merhaba hocam,eczanelerde pankleroflat toz bulamıyoruz. Hocam toz yerine festal mi kullanacagiz,festali kullanmaya baslarsak ne kadar süre kullanabiliriz.
Ya da tozun muadili var mıdır hocam

Saygilarimla

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 19:15
Isterseniz, hayat boyu kullanin.. Dozunu siz ayarlayin. 

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2022 Saat 14:15
[/QUOTE]

Merhaba Kadir hocam ozur dileyerek birsey sormak istiyorum.Dediginiz gibi kafasini annesi yıkıyor ama birşey dikkatimizi cekti hocam oraya elimiz hafif değince bile hemen  kızarıyor.Baska birsey yapmak gerekir mi

Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2022 Saat 18:27
Tahris olmus olabilir, gunde:2x1 Hipokort merhem surun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat