Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dekort

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71890
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 01:28

Konu: Dekort
Mesajı Yazan: mervezehrayağmur
Konu: Dekort
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2022 Saat 17:54
Hocam kızım tam 6 yaşında. Yoğun bir öksürüğü var ayrıca gece ateşi 39.4tü sabaha 37ye düştü balgam kusuyor ve krup şeklinde öksürüyor. Geceleri uyuyamıyoruz.Doktor dekort iğne verdi içecek dedi eczacı bu içilmez dedi tekrar gidip sordum yine içilecek dedi ben doktorum o eczacı ben bilirim dedi. Ventosal verdi bir de katarin. Kullanmadım hiçbirini. Hocam nebülizatöre soğuk serum koysam sadece o şekilde solusa iyi gelir mi? Soğuk buhar makinem yok. Biraz olsun rahatlasın istiyorum..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2022 Saat 19:30
O doktor, SALAGIN TEKI!!! 
O  salaga soyleyin, bari kutusunun ustunu okusun.. 
Agizdan alinan Dexamethasone tablet, farkli isimlerde satilir. 
SAKIN o salagin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin. Geri zekali; Astim tedavisi vermis.
Soguk buhar makinasina NE GEREK VAR.. Hava soguk, guzelce sarip sarmalayin, soguk havaya (balkon,
 pencere onu) cikarin yeterli olur. Zaten sikinti 3 gecedir. Ondan sonra siradan Grip seklini alacak. 

Mesajı Yazan: mervezehrayağmur
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2022 Saat 17:23
Teşekkür ederim hocam peki kızım kreşe gidiyor diğer çocukları da olumsuz etkilememek, bulaştırmamak adına hastalığın başladığı günden itibaren kaçıncı günde göndersem sorun olmaz..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2022 Saat 18:48
Ates dustukten sonra, bulastirmaz. Ayrica da, Covid, Grip gibi tasiyiciligi olan hastaliklarda boyle kisitlama
 veya  karantina tedbirleri hicbir ise yaramazlar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat