Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 aylik bebek Ses kisikligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71927
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 00:42

Konu: 2 aylik bebek Ses kisikligi
Mesajı Yazan: eliferdemli
Konu: 2 aylik bebek Ses kisikligi
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2022 Saat 21:12
Hocam merhabalar 
Kizim  2 buçuk aylik
1 aralik  2021 tarihinde 32 haftalik 2010 gram dogdu
Erken doğumun yaninda özefagus atrezisi ve anal atrezi ile dogdu
2 günlükken ameliyat yemek borusu ameliyati oldu.
Kolostomi yapilarak popo ameliyati icin 10 kg olmasi bekleniyor
Tüm bunlari yaşamak zordu. Ama cok şükür en azindan suan memeyi rahatlikla emiyor. Sizden ilk isteğim bu durumu yasayan cocuklarla ilgili tecrübeleriniz neler oldu? Neler yapmam gerekir. 
Hem yutma hem popo sorunu zamanla duzelir mi

Hocam birde ikinci sikintimiz geçtiğimiz pazartesi aksami ses kisikligi ve hafif öksürük basladi . Öksürük cok az ama aglarken sesi cikmiyor
Ben burnunu otribebe ile cekerek gunde iki kere sümük temizligi yapıyorum
Nefes almasini rahatlatti. Yatagina yakasina coldmix damlattim. Solunum sayisida normal. Burun deliklerini kapatip akcogeri dinledim ses gelmiyor.
Uyanirken hafif öksürük oluyor onun disinda öksürük yok ama balgam cikartmaya çalıştığını kusma isteginden anliyorum. Bunlarin disinda ne  yapabilirim. Hastanye gitmek istemiyorum. Ama cok küçük olduğu  ve belli problemleri olduğu  icin icime sinmiyor. Ya hastaneye tekrar yatirilarssa diye korkuyorum. 

Guncel kilosu 3300 gram 72 günlük  kiz bebek.
Teşekkürler hocam 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 02:07
Her sey zaman icine duzelecek, merak etmeyin. Allaha sukurler olsun, henuz Cerrahi branslarda "sahtekar"
 YOK! 
Doktorlariniza guvenin. 2.5 aydan beri gayet iyi goturmussunuz, aynen devam edin. 
Yazilarimi okuyun. Zaten anladigim kadari ile baya bilgi sahibi olmussunuz. Devam edin. 

Mesajı Yazan: eliferdemli
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 11:10
Hocam kitabiniz başucu kaynağım, yazılarınızı dikkatle okumaya çalışıyorum  sayenizde oğlumu hastanelere girmeden gereksiz ilac kullanmadan büyüttüm. 

Küçük kizim sanirim  grip geçiriyor çünkü bende de öksürük var. Bu yaptıklarımla devam edeceğim. Bu gidişle bir iki haftayi bulacak öksürüğün geçmesi.   Sesinin kisik cikmasi konusunda Serum fizyolojik kullanimi biraz abartmiş olabikir miyim hocam ? 
Enjektöre 5 ml cekiyorum her iki burnuna sikiyorum. Belki fazla gelmis olabilir. Serum fizyolojik miktari ne kadar olmalidir? 

Size cok teşekkür ederim. Iyi ki varsiniz. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 18:47
Sakin tazyikli sekilde kullanmayin. 10'ar damla, Damlatin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat