Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İliadin damla hk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71929
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 00:52

Konu: İliadin damla hk
Mesajı Yazan: Deryad
Konu: İliadin damla hk
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2022 Saat 23:33
Merhaba Kadir bey, 
İlliadin damlayı sadece kulak ağrısı olursa kullanmamız gerwktiğini söylersiniz bizde hep öyle yapıyoruz. Fakat ilaç prospektüsünde burun tıkanıklığının giderilmesi ve  Paranazal sinüs (yüz sinüsleri; alın, burnun arka kısmı ve burnun her iki tarafında bulunan kemik boşluklar) hastalıklarında salgı boşaltılmasına yardımcı olarak, kullanılabileceği yazıyor. Çocuklarda geniz akıntısının fazla olduğu dönemde kullanılabilir mi sormak istedim. Özellikle uyku halinde geniz akıntısına bağlı öksürüğün fazla olduğu zamanlarda kullanmak yarar sağlar mı?
Saygılar,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 02:21
Dogrudur, ama "onu" ben soyledigimde, yanlis anlasilip, butun Grip suresince kullanilir diye cekindigim icin,
tedbirli oluyorum. Ayrica Sinuzit agrilarinda da, kullaniyorum. 
Siz genede, once Serum Fiz damlatin, ancak cok sikinti oldugunda, Iliadin kullanin. 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 10:27
Geniz akıntısına bağlı öksürük akşam uykuda fazlalaşıyor damlayı sadece akşam yatarken mi damlatmak gerek peki kaç gün yapılmalı? Yoksa Kulak ağrısında olduğu gibi günde 2 kez 2şer damla 5 gün mü yapmalı? Şimdiden teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2022 Saat 18:46
Sadece aksamlari yapin, bu durumda da, en fazla 5 gun kullanin. 

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2022 Saat 00:03
Kadir bey, 
5 gün geniz akıntısına bağlı gece öksürüğü için sadece geceleri illiadin damlayı kullandık. Gece uzun süreli öksürük olmadı. Hafif öksürük ve burun akıntısı devam ediyor. Pazartesi 5.gündü İlliadin damlayı yaptık. Fakat bgn Çarşamba ve sağ kulağım ağrıyor diyerek uyandı. Ağrısı rhtlasın diye damlayı yine yaptım ama sadece sağ burun deliğine yapabildim, izin vermedi. Sorum şu 1 gün ara verip tekrar vermiş olduk sorun olur mu? Tek burun deliğine yaptık işe yarar mı? 1 gün ara sonrası Yrn damlayı uygulamaya devam edelim mi? Kaç gün? Şimdiden sonsuz teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2022 Saat 02:05
1-2 gun ara vermeniz yeterlidir. 

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2022 Saat 02:41
Gerçi şöyle bir durum yaşadık tam yatmadan önce bir yersen geçeyim derken bacağını attı vajinasını demir çubuğa vurdu. Uzunca süre ağladı ama çiş ettirip yatırdım uyurken geçti acısı demişti. Şimdi yine ağlayarak uyandı neyin var dedim yok birşeyim diyor ama ağlıyor çişe oturttum etti sonra hafif ağlayıp yine daldı uykuya. Sanırım vajinası da ağrıyor çünkü bacakları ile sıkıltırıyor uyku esnasında ne yapmalıyız bu ağrı için? pedifen versem ağrısını alır mı?
Hocam pedifen verdin ama birden ateş 40,3 oldu ve kustu 2 kere sayıklamada car

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2022 Saat 04:38
Takip edin. Merak etmeyin, vaginasina bir sey olmadi. 
Sikintisi olursa; Pedifen verebilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2022 Saat 08:26
Kadir bey kulak ağrısı devam birde karın ağrısı başladı. Sarı safra kustu kalkınca. Kakasını katı yaptı.  Ateş 38lere  düştü. İlliadin damla yaptım. Ama öğlen oldu hala ağrıdığını söylüyor. Kar tatile çıkmıştık bgn 3.günümüz. 2 gün daha kardayız. Soğuğa çıkarmamak mı lazım? Karın ağrısı ilk defa yaşıyoruz ekstra birşey yapmak gerekli mi ağrıyı gidermek için?
2 dilim elma harici birşey yemedi zorlamadım. İyi ki varsınız sonsuz teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 17 Şub 2022 Saat 18:04
Soguga cikmasin, ilac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2022 Saat 22:46
Kadir Bey merhaba,
Tekrar illiadin damlaya başlayalı bugün 4.gün
Kulak ağrısı sağ ile başlamıştı bgn akşam sol tarafında ağrıdığını söylemeye başladı. Ateşi 39,3. Üstünü soydum çok üşüdüğünü söylüyor. Uzun yolculuktan geldik, basınç benimde kulaklarımı yolda çok tıkadı. Ondan mıdır bilemiyorum ama ateşte var ne yazık ki.
Kulak ağrısı geçmezse nasıl bir yol izlemeliyiz? İlliadine zaten 1 gün ara verip tekrar başlamıştık ne yapmalı? Sonsuz teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2022 Saat 02:44
Kulak agrisi yaninda, ates olursa; ilaveten Bactrim surup, gunde:2x1 olcek verin. 
Cift porsiyon Sakiz cignetin.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2022 Saat 03:57
Kaç gün bactrime devam edeceğiz? İlliadine damla yrn 5. Gün olacak bırakacak mıyız yoksa 1 gün ara verip 3. Kez kullanmak doğru mu?

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2022 Saat 19:16
Evet 5 gun verilecek.
Lutfen eski cevaplari okuyun ve
 1- Her gun gazete okur gibi bir goz atin.
2- Bugunden geriye dogru giderek, eski cevaplari da okuyun. Belli olmaz bugun size, luzumsuz gibi gorunen
bir konu yarin, bir gun gerekli olabilir.  

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2022 Saat 21:35
Kesinlikle doğrusunuz hergün göz atıyorum ne zmn ne olacağı belli olmaz....İyi ki varsınız Allah sizden razı olsun...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat