Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72177
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 19:33

Konu: Bronşit
Mesajı Yazan: Esenn
Konu: Bronşit
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2022 Saat 16:09
 Bronşit bakteriyel midir değilse neden ateşi oluyor bronşit nasıl tedavi edilmelidir 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2022 Saat 19:03
Bronsit veya Bronsiolit, daima Viral enfeksiyonlara baglidirlar.
ASLA, antibiyotik gerekmez.
Ayrica da, Antibiyotik gereken Akciger enfeksiyonlarina, "Zaturre" denir ve boyle durumlarda, WBC degeri:
 20'lerin ustune cikar.  
Kizamik da VIRAL enfeksiyon!!! Kizamik da ATES olmuyormu??? 
Turk doktorlari yeminli olduklari icin, ASLA Grip teshis etmezler.. Bu gibi doktorlar tabii ki, Griplere de, ve
her turlu Bronsit/Bronsit'e de "ates var" diyerek, antibiyotik verirler.
Turk doktorlari; daha "enfeksiyon" ile "Bakteriel enfeksiyon" farkini bile bilmezler, CRP "enfeksiyonlarda
 yukselir" diye, her CRP yuksekligine Antibiyotik verecek kadar cahildirler. CRP, Viral enfeksiyonlarda da
 yukselir! 
Ayrica: Turk doktorlar, "Bakteriel enfeksiyon" ile "Sepsis" arasindaki farki bile bilmezler. 
WBC'si yuksek her hastaya; "kaninda mikrop var" diyecek kadar ahmaktirlar! Halbuki, kanda mikrop 
olmasi durumuna;"Sepsis" denir. Bu duruma teshis de ancak; "Kan kulturu" ile konur!
Tedaviye gelince, Solunum sikintisi VARSA; Brons genisletici ilaclar ve "Soguk buhar" ise yarar. ASLA
Kortizonlu sprey ve ilaclar kullanilamamalidir. Allahtan, agizdan icirdikleri kortizonlu ilaclar HICBIR ise 
yaramadiklari icin, "Iki yanlis, bir dogru" ediyor ve kortizon etkisi gorulmuyor. 
Turk doktorlarinin kendi icatlari olan, salakliklar ve sahtekarliklari on seneyi geckin suredir yaziyorum, 
hala bitmedi! 
En son makalem olan;  "Dusuk Lokosit ve Notrofil Sahtekarligi" makalemi yazarlar kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2022 Saat 21:24
Hocam bilginiz için çok teşekkür ederim, ateşi oluyor sık sık ateş düşürücü vermeden nasıl düşer ateşi epilepsi hastası oğlum havale geçirir diye korkuyorum bir de soğuk buhar işe yarar dediniz nedir o ventolin ve pulmicort dışında buhar bilmiyorum

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2022 Saat 21:40
Yasi kac? 
Kac yasinda Epilepsi tanisi kondu? 
NIYE Astim ilaclari veriyorsunuz? 
Hic cocugunuza Grip teshisi konuldu mu? 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2022 Saat 21:46
Şu an 6 buçuk yaşında ilk 2 buçuk yaşında ateşli havale geçirdi sonrasında ateşsiz geçirmeye başladı eppix ve clobium kullanıyoruz. Prematüre doğdu ve 3 ay entübe kaldı akciğerler kalıcı hasar görmüş ayda iki kez bronşit oluyor ateş ve hırıltısı artıyor her defasında da antibiyotik iğne ve şurup kullanıyoruz yani anlayacağınız ayda en az 15 günümüz hasta ve antibiyotik ile geçiyor 
Grip pek olmuyor sanki burnu çok fazla akmıyor zaten sürekli akciğerleri enfeksiyon kapıyor solunumundan belli oluyor bazen bir kaç gün bekliyoruz ama iyileşme olmuyor ateşlenmesi ağır geçiyor el ve ayaklar buz gibi oluyor ve titriyor geceler hep uykusuz geçiyor çok yorulduk

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 03:11
Her hastalandiginda, Kortizonlu sprey kullaniyor iseniz, bu durumda olmasi normal.
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi sabit Forum kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 07:02
Peki nasıl tedavi edecem bir dahaki hastalandığında hırıltı ateş öksürük bronşit nasıl geçecek antibiyotik ve ateş düşürücü olmadan bir de epilepsi için kullandığımız ilaçlar doğru mu sizce daha önce epix ile depakin kullandık nöbetler durmadı kestik tegretol kullandık tekrar nöbet geçirdi 6 aydır clobium kullanıyoruz nöbet geçirmedi ama eeg temiz çıkmıyor

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 17:55
Tek bir Norolog fikri ile hareket etmeyin. Ikinci bir Norolog'a daha danisin. 
Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 18:33
Öyle yaptık zaten ikinci doktora da gittik umarım doğru yoldayız.
Şu an için akciğerleri en büyük problemimiz ateşi olacak hasta olacak diye ödüm kopuyor zaten ayda iki tekrarlıyor tekrarlanmaması için ne önerirsiniz hocam ne kullanalım korunması için ne yapalım lütfen yardım edin içi dışı ilaç oldu

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 20:01
"Ates ve Havale Tedavisi" makalemi YAZARLAR kismindan okuyun. Listenin en altinda.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2022 Saat 20:09
Yazarlar kısmını bulamadım hocam

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2022 Saat 03:36
SITENIN ilk sayfasinda, solda sutunda altta. 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2022 Saat 12:11
Hocam bronş genişletici ilaçlar hangileridir ve soğuk buhar nedir nasıl yapılır bir dahaki hastalandığında sizin tavsiyenize uymak isterim

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2022 Saat 18:38
Astim ilaclari bronslari genisletir. Soguk buhar icin ozel cihaz alinmasi gerekir. Bu yuzden Turk doktorlari 
her oksuren hastaya bu cihazlari kakalamaya calisirlar. 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2022 Saat 23:04
Hocam siz bronş genişletici ilaçlar ve soğuk buhar işe yarar dediniz o yüzden sordum bunları kullanmalı mıyız yoksa kullanmamalı mıyız

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 04:15
Hakikaten gerekiyorsa, tabiiki kullanacaksiniz. 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 12:32
Peki içine ventolin ve pulmicort mu koyup kullanacaz bildiğim kadarıyla bu iki ilacı önermiyorsunuz

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 18:02
Her iki ilaci da buhar makinasina koymayin. 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 20:12
Çok soru sordum biliyorum hakkınızı helal edin çünkü nasıl yapılır onu bilmiyorum peki buhar makinesine ne koymalıyım nasıl kullanmalıyım 

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2022 Saat 03:39
Vicks, findik kadar koyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat