Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72236
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 19:08

Konu: Beta
Mesajı Yazan: aycakerem
Konu: Beta
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2022 Saat 18:55
Hocam merhaba, aşırı öksürük şikayetiyle 5 yaşındaki oğlumu doktora götürdüm.. boğzda beyazlık ve lenf bezlerinde şişlik olduğu için streptekok A testi istedi.. fakat hastanede sadece kültür yapıldığı için özel bir labda hızlı test yaptırdım.. sonuç kağıdında streptekok grup tayini pozitif yazıyor? Streptekok A pozitif yazmıyor.. bir de tedavi olarak bir hafta augumentn s-600 verdi.. sizce yeterli ve doğru bir tedavi mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2022 Saat 19:35
Antibiyotik gerekiyorsa (Streptokoklar dahil):
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. 
Turkiye'deki Laboratuvarlara, bilhassa doktor ile birlikte olan laboratuvarlara ASLA guvenmeyin. 
Benim yazdiklarima itibar edin. 
Aug..S 600, 20 kilo ustune verilir. 

" boğzda beyazlık ve lenf bezlerinde şişlik olduğu için streptekok A testi istedi.."
Bunlar, Strep-A Testi icin yeterli degildir. 
" Beta diye bir Virus.." makalemi Yazarlar kismidan okuyun. 

Mesajı Yazan: aycakerem
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2022 Saat 19:52
Hocam streptekok-a tedavisi nedir peki? Eğer test sonucu doğruysa? Augumentin s-600 kullanılmaz mı? Kültür de verdik fakat 2 gün sonra çıkacak sonucu

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2022 Saat 22:05
En zararli Streptokoklar bile cok zavalli bakterilerdir. 
1 olcek Ampisilin ile 12 saatte kaybolurlar.. AMA, 1 aylik (koruyucu) tedavi verilmesi, 1 ay suresince yeni
 Streptokok enfeksiyonu olmamasi icindir.
YOKSA, bakterinin kendisi zararli degildir.... Turk doktorlarinin zannettikleri gibi; Kalp veya Bobreklere gidip,
 harabiyet filan yapmazlar.... Harabiyeti yapan, uzun sure (senelerce) sik enfeksiyonlarla vucudun bunlara
 karsi urettigi antikorlar, bir seviyeden sonra, yapilari benzedigi icin, kalp veya Bobrek zarlarina saldirirlar. 
Iste bu antikorlar asiri yukselmesin diye, aylik tedavi verilir. 
Bunlari Turk doktorlara filan sormayin, bilmezler.

Mesajı Yazan: toprak1
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2022 Saat 11:12
Hocam bu antikorlarin yuksekligi hangi testle ogrenilebilir. Hangi deger yuksekse antikorlar zarar verecek boyutta dir. 

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2022 Saat 18:35
ASO testi gosterir.. AMA, butun Streptokokla icin gecerlidir. 
O yuzden, sadece; "A-Grubu,Beta-Hemolituk Streptokoklar" icin olusan antikorlari gosteren test yok. 
Hacettepe disinda, 1987'den sonra HICBIR hastamda "Akut Eklem Romatizmasi" hasta gormedim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat