Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz akintisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72254
Tarih: 26 Eki 2025 Saat 19:18

Konu: Geniz akintisi
Mesajı Yazan: Gunes05
Konu: Geniz akintisi
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2022 Saat 00:49
Dr bey merhaba 5.5 yaşında kızım temmuzdan beri geçmeyen geniz akintimiz var gripliyken  görmezden geliyorum ama şuan grip değil hala genzi akıyor sabahları öksürük ile kalkıyor trmizlene kadar balgam çıkarıyor geceleri sürekli yutkunuyor 
Bu zamana kadar illiadin yastık yükseltme cold mix buhar bal limon hepsini yaptık griplerinide  böyle geçirdik ( çok uzun sürüyor iyileşme) 
Şuan grip değil ama akıntı ve sabah öksürüğü be akıntı dolunca öksürüğü var illiadin 5 gün kullandım cold mix yastık yükseltme sf ile yıkamaya devam ( illiadin 2 gün önce bitti) Dr antibiyotik ve illadin demsiti ben antibiyotik için bactrim kullanabilirmiyom dedim sinüzit için uygun ve yeterli olmadığını söyledi.antibiyotik kullanmadım ama artık bu akıntı çok etkiliyor kızımı nasıl kuruyacak bu akıntı bactrim kullansam faydası olur mu? ( bu yasa kadar hiç antibiyotik almadi  bu yil tüm gripleri sizin söylediğiniz şekilde gecirdik) akintinin illiadin dışında tedavisi yok mu? ise yaramadı illiadin 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2022 Saat 19:48
Turk doktorlarina  sakin  kanmayin. Onlar Orta Kulak Iltihabi ve Sinuzitlerin, Antibiyotik ile iyilesecegini 
zannedecek kadar cahillerdir. 
Her iki hastalikta da, TEK tedavi bu bosluklara acilan kanallarin kapanmasini onlemektir. Bu kanallarin
 kapanmasi sonucu, icerde salgilanan ve boslugun nemli kalmasini saglayan "Seroz sivi" bu kanallardan
 akamaz ve icerde birikerek, basinca ve bunun sonucunda, agrilara sebep olurlar. 
SADECE; Iliadin DAMLA ile bu kanallarin acilmasi ile bu sivi bosalir ve gerisi de kendiliginden iyilesir.
Spreyler, bu kanallarin ucuna kadar gidemedikleri icin, FAYDASIZDIRLAR! 

Mesajı Yazan: Gunes05
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2022 Saat 20:35
Dr bey 5 gün kullandım illiadin 2 gün ara verdim bugün tekrar başladım wbc 15,56 çıkmıştı acaba bu sefer antibiyotik mi vermeliyim dedim.temmuzdan beri okul hayatı sosyal hayatı aksadı gece uykuları yetersiz bu sefer vermelisiniz diye düşündüm wbc de üst sınırda olunca 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2022 Saat 04:03
Cocukluk caginda, 17 ustu Antibiyotik gerekir VE!!!!
Antibiyotik gerektiginde: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan PAS tabakasi olur. 
Yazilarimi IYI okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat