Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüzde kizariklik ve alerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72261
Tarih: 10 Eki 2025 Saat 00:20

Konu: Yüzde kizariklik ve alerji
Mesajı Yazan: aisenur
Konu: Yüzde kizariklik ve alerji
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2022 Saat 06:28
Hocam merhaba,
Arama butonuyla alerji ve kizariklikla ilgili mesajları bulup okumaya gayret ett ama problemimizi anlayamadim size danışmadan da verilen ilaçları kullanmak istemedim
4.5 yaşındaki oğlumun 1 buçuk aydır burnu hem tikali hem akıyor gibiydi serum fizyooljikle mukus geliyordu ama SF yapmayınca akmıyordu ve gün içinde de büyük insan gibi sanki burun içinde birşey varmış gibi ses çıkartıyordu,bu dönemde hafif ses kisikligi dışında biseyi yoktu,sonra dilim kaşınıyor dedi ve ertsei  gün dilinin bir kenarı şişti hemen Dr a götürdük aft dedi sprey verdi kullanmadik zaten de ertesi gün geçti 
Son 10 gundurde yanakları kırmızı,soğuk yanığı gibi şimdilerde döküntü görüntüsü gibi olmaya başladı
Dün de 37 buçuk ateşi başladı burun tıkalı ama saydam akıyor bı hapsiriyor mukus dışarda ama tıkalı,Dr a götürdük dün,alerji dedi şimdide hafif viral enfeksiyon geçiriyor dedi tahlilde Wbc 12, nazoster allerset şurup verdi
Durumumuz griple iç içe geçmiş alerji mi,kortizon elzem mi ,dün geceden beri forumda dolanıyorum kortizon iyi değil kesinlikle kullanmak istemiyorum ama ya alerjiyse ve burnu çok tikalo SF artık çözüm olmuyor
Not:
Kreşe gitmiyor ama kalabalık kuzen ortamına girmisti

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2022 Saat 06:45

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2022 Saat 18:29
SAKIN, Nasoster ve Allerset'i kullanmayin. 
"Sahtekarligin 3 safhasi" yazimi okumadiniz hernalde! 
Agiz cevresi; yaladigi icin oluyor. Yalayinca kuruyor, kuruyunca tekrar yapilyor.
Dudaklarina; ChapStick (her yikadiktan sonra) surun. 
Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2022 Saat 21:22
Yazıyı tabiki okudum hocam ama anlamamış da olabilirim şimdi siz yazınca atladıgim bir yer mi oldu acaba dedim
Dudaklar tamam yanaklar için peki yanaklra nemlendirici tarzı bişey kullanayim mi
4 senedir her öksürük gripte hep sizin dediklerinizi uyguluyorum iyi ki varsınız sağolun
Bugun düne göre çok daha iyi burnu daha açık ateş yok sadece yüz ve yanak baya kuru ve açıyor diyor

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2022 Saat 22:31
Sabahlari ve her yikadiktan sonra, Vaselin surun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat