Burun
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72304
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 01:18
Konu: Burun
Mesajı Yazan: Gamzefeyzullah
Konu: Burun
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2022 Saat 19:12
Hocam 6 yaş oğlum anaokuluna gidiyor neredeyse 2 3 aydır Bi azalan Bi duran bir artan burun akıntısı var dediklerinizi uyguluyorum yalnız son zaman az ve sanki kokulu sümüğü farkediliyor yani rengi sarı yesil böyle olması nedendir acaba kokulu olması bir rahatlayamadi çocuğum , okuldan aldığımda burnunun ucunda duruyo öyle , bugünleri geçecek değil mi hocam
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2022 Saat 03:35
Sadece; iyilesmeye basladigini gosterir.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2022 Saat 16:22
Hocam oğlum 18 ekimde 7 yaşına girecek,konuşurken bazen çünkü kü kü yarın okula gidiyorum,gelin ama ma gitmeyin gibi takılmalar oluyor, d vitamini baktırmak için tahlil yaptırmaya gittiğimiz çocuk doktoru uzman görsün dedi,oğlum konuşmayı seven Bi çocuk kitap okurum bende ona her gün ama diğer çocuklara göre çok geç konuştu 3 5 yaş arası olabilir böyle diyorlar ama zaten 3.5 yaşında yeni başlamıştı konuşmaya,maalesef annelik yüreğim her bir yorumda kanadım kırılmış gibi hissediyorum sizin fikriniz benim için çok önemli, kekeme gibi k k k kalem gibi konuşmuyor oğlum, sizin fikriniz nedir hocam
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2022 Saat 18:37
Konuşma konusunda, erkek çocukları genellikle sorunludur. Ama ortak özellikleri, 4 yaş bitiminde hepsi konuşurlar.. 4 yaşından sonra problemli olanlara yardım gerekebilir. Arada bir kısa şiirler, tekerlemeler ve reklam spotlarını tekrarlatın.
|
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2022 Saat 15:31
Merhaba hocam, 1 sınıfa başladı çocuğum, 3.gun burnu da başladı akmaya, limonlu bal veriyorum yüksek yatiriyorum arada açık renk oluyo arada koyu renk akıntısı,okula maske ile gönderiyorum, geceleri arada burnu tıkalı olunca nefesini tutuyo gibi oluyo birden nefes aliyo cold mix de damlatiyorum hocam evdeki büyüklerin israriyla sağlık ocağına gittik ciğerleri temiz dedi erdostin coldaway ve tabi iliadin sprey verdi.Kullanmiycami bildiklerini için ilaçları kullan diyolar.Okuldada zor oluyordur burnunu silmesi koyu koyu aktikca , anasinifini sizinle beraber atlatmistik ilaçsız aksada burnu , acaba başka Bi şey mi var hocam tek çocuk dışarıdan uzak tutmadık ama nerde hata yapıyorum bilemedim
|
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2022 Saat 17:28
Bu tip burun tıkanıklıklıklarında, İliadin sprey kullanılabilir. Gene 5 gün, günde:2x1 fıs.
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2022 Saat 19:53
Hocam merhaba, oğlumun burun akıntısı vardi o azalmıştı baya yeşil geliyordu ama çok çok az sabahları iki sefer siliyordu o kadar,dışım ağrıyor diye uyandı pazar günü,meğer kulağıymis sonra kulagini gösterdi ,iliadin damla yapıyorum dün akşam küstü yediğini bisey yemekte istemiyor bugünde bir muz biraz su içti sabah şimdide biraz yoğurt ve meyve suyu içti bitirince küstü tekrar , vücudu sicak biraz bir şey vermedim uyuyakaldı kustuktan sonra dili normal ama kulağına dokundurtmuyor yani başında konuştuğumda acıdığını söylüyor hocam kusma neden olur kulak ağrısı varken baglantilimi ikisi ne yapmam lazım bisey istemiyor yemese olur mu
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 14:01
Hocam oğlumun 2 3 hafta süren burun akıntısı olmuştu en son tam burnu akmamaya başladı kulağım ağrıyor dedi o gün ateşi falan çıktı iliadin veriyorum hala ama duymakta zorluk çekiyor hocam duyması ne zaman netleşir ne zaman etki eder iliadin , kulak ağrısı yok şuan sadece ney ney diye duymadığında sesleniyo kısık konuşunca hiç duymuyo hocam duyması düzelir dimi
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 14:11
Öztaki borusu tam olarak açılınca düzelir. Gerekirse, bir 5 gün daha İliadin damla kullanın.
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 14:50
Çok sagolun hocam iyi ki iyi ki varsınız.
Diyorlar ya oztaki borusunda sıvı birikimi diye öyle durumlarda çocuk ağrı hisseder mi, birikim olsa bile çözümü sadece iliadin değil mi Hocam söylemeyi unutmuşum kulağının agridigi günün ertesi iki kulagida akmis ve kurumuş kulak içinde, akması neden olur
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 17:49
Kulak zarı delinince içindeki sıvı akar. Orta kulak içini nemli tutmaya yarayan bir sıvı vardır. Normal zamanda bu sıvının fazlası Öztaki borusundan boğaza akar. Öztaki Gribin yaptığı ödem ile kapanınca, akamayınca bu sıvı akamaz, içerde birikir ve basınc ile ağrı olur.
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 18:21
O zaman oğlumun kulak zarı mi delinmistir hocam bunu biz anlayabilir miyiz kötü bir şey midir
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 21:29
Evet, kulak zarı delinmiş. Basınç artması sonucu kulak zarı bir zaman sonra delinir. Ama içindeki sıvı boşalınca zar büzüşür ve kendini tamir eder. Sizin bir şey yapmanız gerekmez. İşte bu safhada bazı sahtekar doktorların verdiği "kulak damlalarını" kullanırsanız, zar kapanamaz, damlalar diş kulak yolundaki mikroplarla birlikte "Orta Kulak" boşluğuna girdiğinde de, "Pürülan Otit" denilen durum oluşur. Bu KBB doktoralarının en kazançlı işlerinden biridir. Kulaktan devamlı cerehat akar ve tedavisi son derecede zordur. İnatla kulak damlaları kullanıldığında da kulak zarı erir ve "Mikroşirürji" yöntemleri ile çok pahalı ameliyatlar gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2022 Saat 21:47
Gerçekten de damla verdiler hocam okumuştum kulak la ilgili yazılarınızı kullanmadık. Oztaki borusu açıldığında duyma sorunuda ortadan kalkar değil mi iliadine devam ediyorum 5 gün daha Kulağı sadece ağrının ertesi günü akmistı böyle beyazla krem arası bir renk yarım nohut tanesi kadardı her iki kulakta akmıştı. Beni duyamadiginda endişeleniyorum helva diyorum elma mı diyor bana
|
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2022 Saat 09:03
Merak etmeyin, kulağa damla yapmadığınız sürece kendiliğinden düzelir.
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2022 Saat 10:36
Hocam oğlumun kulagi daha iyi yalnız bu seferde iyi dediğimiz an yine burun akıntısı başlıyor,geçen yıl anasinifi da Bi burun akıntısı bir tıkanıklık hep bu donguyle geçmişti.Ilk iki yıl böyle geçer demiştiniz.Kulak zarını öğrenmek için doktora götürdüm kulak zarı sağlam dedi yalnız tam kurumamis kulak içi dedi ve burnunda kıkırdak egriligi varmis o yüzden bir kulağı fazla etkilenmiş dedi tabi coldaway yazdi bize.Niye bizi bu döngüye sokuyorlar ilaç yazsin diye gitmiyoruz ki kimse sizin gibi merak etmeyin niye demiyor hiç anlamıyorum. Sut ve süt ürünleri mukusu arttırıyor mu hocam Burun akıntısı için limonlu bal dışında hafifletecek rahatlatacak yapabileceğim Bi şey var mı okula da gidiyor okulda zorlanmasın burnunu silmekten
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2022 Saat 13:23
Coldaway; 12 yaş altına VERİLEMEZ.. Türk doktorlar okuma özürlüdürler. Yazdıkları ilaçların hiçbirinin içini bile okumazlar, bari SİZ okuyun. Sadece süt değil, bütün şekerli sıvılar ifrazat arttırır ama bu kötü bir şey değildir. Uğraşmayın. Burun akıntısı, virusları seyrelten ve etkilerini azaltan kıymetli bir sıvıdır. Bu akıntı ile uğraşmayın. Sedece fazlasını silin, o kadar.
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2022 Saat 17:21
Hocam iki hafta geçmedi oğlum yine yanağım aciyo dedi okuldan aldım halsizdi kulağı yanağına vuruyor galiba ağrı kesici verdim yanakları kıpkırmızı alında ateş yok her burun akıntısı kulak ağrısına mi çevirir hocam kendiliğinden geçer mi bu durum zaten duyması tam duzelmemisti yine başa döndü ne yapmam lazım kulak ağrısı beraberinde yanakları kıpkırmızı ağızda koku yok halsiz şuan uyuyor
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2022 Saat 19:39
Hocam üşüyor ve yatmak istiyor halsiz bisey yemek istemiyor burun akıntısı yeşil geliyordu koyu ve fazla , kulak ağrısı son aşama mi oluyo dinlenince kendiliğinden geçer mi acaba antibiyotik bactrim yazmiyorlar agumentin vermişler eczaneden de bactrim alamıyoruz
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2022 Saat 19:55
Hocam 7 yaş oğlum uzun burun akıntısınin ardından kulak ağrısı yaşamıştı onunla beraber duyamamak sorunu olmuştu tam düzeltirken tekrar burun akıntısı oldu yine kulak ağrısı oldu antibiyotik verdiler kullanmadım sadece dolven verdim iliadin kullanmaya devam ettim bir gün ara verip tekrar yapıyorum duyması yine gitti normal konuşmayı duyamıyor yüksek sesle konuşmamız gerekiyor iliadine devam ediyorum burun akıntısı hala devam ediyor akmasını sorun etmiyorum artık sizin sayenizde,her burun akıntısı kulak ağrısıyla devam ediyo bu normal midir,duyması için burnundan iliadini sprey olarak mı yapmak lazım acaba yine damla olarak devam edelim mi , oztaki borusunun açılmasını ne kolaylaştırır sakız da cignetiyorum duymaması zamanla düzelir değil mi hocam biz anlıyoruz da büyükler duymadığını gorunce soğan suyu iyi geliyormuş gibi şeyler diyorlar kulagina damla hiç kullanmadık bu arada burnunun sol burun deliğinde kıkırdak egriliği varmış
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2022 Saat 20:48
Sprey hicbir durumda kullanmayin. Damla bulamiyorsaniz, spreyi baska bir damlalikli siseye bosaltin.
Bugunden geriye, eski cevaplari okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2022 Saat 16:21
Merhaba hocam oğlum 7 yaşında geçen hafta çarşamba günü karnım ağrıyor dediği için nane limon vermiştim kısa süre sonra kustu kivi yedi onu da sonra kustu o gün okula gitmedi dinlendi sonra geçmişti 4. Gün bugün halsiz görünüyordu ama iyiyim diyodu ama yine kustu , az ama çok sulu tuvalet yapmıştı bir kere.burun akıntısı zaten bir ara akıyor bir ara tıkanıklık oluyo , gripten kaynaklı midir kusmasi hocam kisa sürede tekrar başlaması kafamı karıştırdı bisey vermiyorum cani isterse yer dimi hocam dinlenmesi yeterli olur başka bir tür müdür acaba kusunca rahatliyo
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2022 Saat 18:57
Yuzbin kere anlattim. Grip+Ishal= Domuz gribi dir. SAKIN ilac vermeyin, ates dusurmeyin. Eski yazdiklarimi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2022 Saat 21:48
Hocam peki alında ateş yok sıcaklık normal ama yanakları kıpkırmızı oluyo elleri ayakları da normal yanaklarinin kıpkırmızı olması ateş mi demektir
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2022 Saat 02:52
Hicbir zaman degildir. Insan utandiginda da yuzu kizarir.
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2022 Saat 11:21
Merhaba hocam oğlum 7 yaşında haksızlığı devam ediyor dün iyiydi hiç kusmadi ishali de olmadı.bugun bas ağrısıyla uyandi kulaklarımda bisey ötüyor diyerek.bogazina baktim dili damagi bembeyaz olmuş bademcik zaten büyüktü daha büyümüş kızarmış yanakları kıpkırmızı sürekli uyku halinde ve carsamba gününden beri hiçbir şey yemiyor ağrı kesici falanda vermedim ne yapmam lazım ne versem bisey de istemiyor çaresiz kaldım
|
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2022 Saat 19:00
Bogazinin resmini gonderin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 10:00
Hocam oglum gece abartısız 4 e kadar sürekli oksurdu , 2de de öksürürken kustu baya,yastığını yükselttik olmadı cami açtım biraz serinlik olsun diye olmadı rahatlatamadim limonlubal veriyordum geceleri o mu midesini bulandırıyor acaba hiç bilemedim nasıl bir şey bu böyle bunlarda geçecek mi yemekle ilgisini kesti tamamen çocuğum bende ısrar etmiyorum ne zaman isterse o zaman yesin üzülüyorum ama
Babası da diyor ki acile gidelim film çektirelim gıcık tarzında oksuruyo çocuk arada sadece balgam çıkarır gibi oluyo o da yoğun değil Hocam bircanly suruptan bahsetmissiniz bizim içinde olur mu o acaba ne durumlarda onu kullanabiliriz
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 18:34
SAKIN HA! Oksurugu keserseniz, hastalik akcigerlere iner. Yazilarimi okumaya devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 19:03
Tamam hocam peki boğulacak gibi oksurmesi bizi endişelendiriyor hele uyku arasında 3 dk 1 5 dk bir oksurmesi oluyo bunlar için endiselenmemeliyiz değil mi
|
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2022 Saat 22:51
Hayir. Oksuruk, vucudun savunma mekanizmasidir. Eskiden hastaliklarin sebebi bilinmedigi zamanlarda, "oksuruk" hastalik zannedilirdi. Hos, hala oyle oldugunu zanneden pek cok Turk doktor var. 1- Oksurugu; "oksuruk suruplari, Grip veya allerji ilaclari ile keserler, 4-5 gun sonra hastalik goguse iner. 2- Kortizonlu spreylerle "sahte iyilik hali" yaratirlar, 1 hafta sonra cocuk hastanelik olur. "Sahtekarligin 3 safhasi" yazimi okumadiniz mi?
|
|