Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Apandisit suphesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72319
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 07:00

Konu: Apandisit suphesi
Mesajı Yazan: limon kabugu
Konu: Apandisit suphesi
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2022 Saat 22:39
Hocam kızım 5 yaşında 17 kilo 110 cm sabahtan beri karnının agridigini söylüyordu siddetlenince doktora gittik rontgende gaz olduğunu söyledi lavman yapıldı ama ağrı geçmedi kan ve idrar tahlili normal şimdi ultrasonda bakıldı apandisit olabileceğini lenflerin sis oldugunu söylediler sonuçları değerlendirebilir misiniz teşekkür ederim simdiden

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2022 Saat 22:42

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 01:58
Sacma sapan isler. 
Apandisit DAHIL, butun karin ici ameliyatlik durumlarda, agri DEVAMLIDIR. 
Geldi-gitti agrilar, arkadan ishal geleceginin isretidir. 
Sakin ilac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2022 Saat 22:39
Hocam ağrısı gecmeyince ultrasonda bakıldı ve apandist te iktihap bariz görüldü ameliyat oldu bugün ikinci günü gaz ve dışkılama olunca az miktarda çıkış verdiler eve geldik bir iki kaşık çorba ve kompostu icebiliyor onu da kusuyor çok ağrısı var normal mi sıvı kaybı yaşar miyiz hastanede iyiydi evde bu sorunlari yaşamaya başladık çok endiseleniyorum

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 01:40
Kontrola gidin. Belki Apandisit DEGILDI!!! 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 01:43
Hocam bize patlamak üzere olduğunu söyledi ameliyattan sonra acile gitsek yine aynı şeyler hocam hangi birine nereye basvuralim

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 10:39
Hocam goturmedim az miktarda su yoğurt verdim onları kusması ağrıları hafifledi gibi hocam neler yedirmeliyim bilemedim tekrar kusmamasi icin

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 18:20
Agzi ne severse, onlari verin. 

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2022 Saat 23:27
Hocam ben sizden bir konuda bilgi almak istiyorum artık o kadar karmaşık ki doğruya ulaşmak malesef.. hocam benim kızımın 2 senedir şiddetli karın ağrısı oluyorsu düzensiz bı şekilde 3 ay 6 ay arayla bir dönem 3 ay üst üste agridi ama tahlillerde hiç bı sonuca varamadik fmf için arastirildi oda uyumlu çıkmadı bu ağrılar apandistten olabilir miydi bu lenflerin şişmesi patlama aşamasına gelmesi sadece aniden  mi olur birde apandist ameliyatından sonra bagisrsak yapismasi riski çok mu artar teşekkür ederim hocam yardımlarını icin

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2022 Saat 03:13
Apandisit agrisi; DEVAMLIDIR.. Asla geldi-gitti agrilar olmaz. Zaten 3 gun icinde de Apandisit patlar, oyle 
3 ay filan surmez. 
1- FMF'in guvenilir bir "arastirmasi" yoktur.
 En saglam usul, ilac denemektir. 
 Colchium Dispert, gunde 1 defa 1 tablet verin, 3 gun icinde agri gecer ve tekrarlamazsa, FMF demektir,
 ilaca devam edersiniz. 
2- Barsak solucanlari yapabilir. Andazol surup, bir kerelik;2 olcek icirin, 2 hafta sonra tekrar 2 olcek icirin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat