Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dentiflour

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72324
Tarih: 08 May 2025 Saat 20:38

Konu: Dentiflour
Mesajı Yazan: Dilyafruz
Konu: Dentiflour
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 19:18
Merhaba hocam

Dentiflour Türkiye de eczanelerde bitmiş, onun yerine başka ilaç kullanabilir miyiz ?
Çok eczaneye sordum depoya sordular bitti dediler 

Bugun bir eczaciya sordum sakın sakın bunu  diş doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın, cocuklar için zamanlar zararlı olabilir diyor , o yuzden belki de getirmezler dedi 🤔

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 20:51
   " Bugun bir eczaciya sordum sakın sakın bunu  diş doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın, cocuklar için zamanlar zararlı olabilir diyor , o yuzden belki de getirmezler dedi 🤔"

Goruyorsunuz degil mi? Discisi, Eczacisi, doktoru, CETE halinde, cocuklarin disleri curusun de bundan kazanc 
saglasinlar diye nasil da cabaliyorlar. 

Disardan, Zymafluor 0.25 getirtmeye calisin. (D-Fluoretten olmasin, cok pahali!)

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 22:00
Tamam hocam öyle yapacagız 

Sizin dediğiniz gibi geniz eti için  ogluma 4.5 yaş FS damlatıyorum , onun herzaman kullanmak zararı olmaz dimi ?

Bir de 2.soru son günlerde ellerinde parmakların yanında cildi kuru gibi olmuyor.Belki okulda parmak boyası kullandıkları için, belki sabun dokunuyor anlayamadım.Dokununca parca parca  kuru  cildi.
Hangi merhem ya da yag kullanmayı önerirsiniz?
Sadece ellerinde ( üst tarafında )kuruluk var .

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 22:23
Burun tikanikligi olursa, kullanin.. 
Ellerine, vaselin surun. 

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 23:27
Teşekkürler hocam 🙏

Bugün de anne ağzımda  tükürük acı demeye başladı, boğazından geliyormuş. Başka bir belirti olmadı .
Boğazı ağrıyor sandım yok tükürmek istiyorum diyor.

Acı tükürüğün nedeni ne olabilir acaba ?

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2022 Saat 01:30
Bazi virus enfeksiyonlarindan sonra olabiliyor. Yapilacak bir sey yok, zamanla duzelir. 

Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 31 May 2022 Saat 17:43
Hocam merhaba , 

D-Flouretten ile Fluoretten farklı şeyler mi? Bir arkadaşımdan rica etmiştim Almanya'da bir doktor tanıdığına rica etmiş reçete ettirmiş Tr ye gelirken 1mg olanından getirdi bugün elime geçti başında D yazmıyor ama üzerinde çocuk resmi var zannedersem Zentiva'nın üretimi .

Mesaj Tarihi: 31 May 2022 Saat 19:38
D-Fluoretten; D vitaminli olanı.. Pahalı olanı! Siz düz "Fluoretten" olanı kullanın. 
4 yaşından büyükler zaten 1 tablet (1mg) kullanır. 
2 yaşından büyük olanlarda; 1/2 (0.5mg) tablet verin. 

Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2022 Saat 22:09
Hocam bu tür şeyler belki canınızı sıkıyor ancak yetkili ağızlardan duyunca yine gelip sizin görüşünüzü alma gereği hissediyoruz, eski mi bilmiyorum ama bir haber okudum haberde ismi geçen doktorun ve üniversitenin ismini tam vermeden haberi yazıyorum ,

Haber Şöyle:
   Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı çocuk sağlığı için önemli uyarılarda bulundu.

Diş macunlarının içinde ‘sodyum florür’ adı verilen zehirli bir kimyasalın yer aldığını anlatan A., bunun doğada kullanılan flor gibi doğal özelliklere sahip olmadığını ve birden çok zararı bulunduğunu söyledi. Aydın, diş çürüğünü engellediği gerekçesiyle çocuklar için üretilen diş macunlarında da bu maddenin kullanıldığını kaydetti.

”Bağışıklık Sistemini Çökertir”
   Çocukların dişlerini fırçalarken macunu yuttuğuna dikkati çeken Prof. Dr. A şunları kaydetti: “Bu çok sakıncalı. Kanserojen özelliklere sahip olan bu kimyasal madde çocuklarda zeka geriliğine yol açar. Ayrıca, bağışıklık sistemini çökertir, enfeksiyonlara karşı direnci düşürür, üreme sistemine zarar verir ve kalıcı dişlerin çıkmasını geciktirir. O nedenle yuttuğuna emin olacağımız yaşa kadar çocuklara macun kullandırtmamalıyız. Bu yaş da 5-6’dır.”

Hocam bir de epifiz bezini kireclendirdigi yönünde açıklamalar var her şeyi buraya detaylı yazmak istemedim.

Ancak bütün bunlara rağmen Türk diş hekimleri Birliği ve Türkiye'deki ismi bilinen hekimlerin çoğu florürün faydasının olduğu yönünde açıklamalar bulunuyor yani florür zararlı değil faydalı bir şeydir deniyor kafamiz karıştı hocam floruru tavsiye ediyorlar.

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2022 Saat 08:32
EĞER o şahıs; burdada olduğu gibi aşşağılık bir sahtekar ise ve çocukların dişlerinin çürümesinden kazanç
 umuyorsa, böyle yalanları hiç çekinmeden uydurur. Gelişmiş ülkelerin çoğunda Fluor ilacı takviye olarak
 çocuklara verilmez, ZİRA o ülkelerde içme sularına "Fluor" katkısı yapılır ve orada insanlar hayat boyu
 Fluor alırlar. Bu salakların dünyadan haberleri olmadığı için  böyle uydururlar. 
Türkiye, salağı en bol olan bir ülkedir.
- Süt ile ilgili söyledikleri yalanları bir düsünün! Bu ekonomik krizde aileler eskisi gibi mamalar alsınlarda
 görelim!
- Cıva ile ilgili yalanlar! 
- Yüksek gerilim hatları ile ilgili yalanlar.
- Alkali su sahtekarlıkları.
- Aşılarla ilgili umacılıklar.
- Gümüş sahtekarları
- Ve en son 5G Covid yapıyor  sallaması!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat