Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fikrinize ihtiyacım var

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72327
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 19:07

Konu: Fikrinize ihtiyacım var
Mesajı Yazan: Gunes05
Konu: Fikrinize ihtiyacım var
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 20:08
Dr bey Kızım ek gıdaya geçtiğinden beri süt ve dondurma tuketemiyor bunun dışında yoğurt peynir yiyor. Şuan 5.5 yaşında 113 cm 19.8 kg doğum kilosu 37 hafta 2820 gr 49 cm
Sizinle süt alerjisini konuşmuştuk pişik yapiyr demistim kanda neg çıkıyor alerjisi.
Bizim genelde sorunumuz mukuslu kaka idi siz yediğinden yada çok yediğinden oluyor dediniz. 
Colyak testleri neg geldi.
Şuanda sorunumuz gaz gaz ile birlikte gelen az ara ara mukus gibi bağırsak ifrazati geliyordu ama kakasi normaldi hiç bozulma yada mukus olmadı. yogun gaz oldugunda 2,3 kere mukus geldi gazla 
Kasımdan beri 3 kere karın röntgeni çekildi 3n de de yoğun gaz ve gaita çıktı( günlük kaka yapar bazen okulda tutunca 2. Güne kaliyor) 
Son 2 rontgende karın ağrısı kusma ile gittik
En son ki 4 gün önce oldu yine yoğun gaz ve gaita dendi lavman ile ağrısı hafifledi kusma ve ishal devam etti şuan cıvık acik renk kaka mevcut.( kaka testi temiz bactrim kullanıyordum 4. Gününde bu şikayetler oluştu etkisi varmidir bilmiyrum)
Süt içmediği için yoğurda fazlamı yükledim bilmiyrum ama gunde 2 küçük kase yiyor en fazla sonradan yoğurda tepki oluşturmuş olabilir mi?
Birde kendisi yemek yemiyor biz yediyoruz cokmu geliyor yedogi ama doydum yeter deyince bırakıyoruz.
Bu gaz ve beraberindeki mukus  ve yeterince kaka çıkaramama  sebebi ne olabilir alerjisine yoğurt yada başka birsey mi eklendi kafam çok karıştı.
Bu yasa kadar böyle gaz yada gazlı mukus sorunumuz yoktu 
Uzun oldu hakkınızı helal edin gastroya gitsek endoskopi kolonoskopi perişan edecekler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2022 Saat 21:04
Festal draje, gunde 1 tanesini, havanda ezip, 3 kisma bolup gidalarina katin. 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 14:07
Festali gaz icin mi önerdiniz hocam. siz ne olabileceğini dusundunuz

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 18:25
Hazimsizlik ve bunun sonucunda olusan gaz icin. 

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 18:55
Yani bu şikayetlerin hazımsızlık sonucu olduğunu düşünüyorsunuz öyle mi? Alerjisi geri geldi diye yoğurdu bile kesmeyi düşünüyordum 
Ben çok yedirdigim ve gece geç saatlerde yediği için ( özellikle meyve gece yiyor ) diye düşünmüştüm bu yüzden kendi yesin diye teşvik etmeye başladım
Fakat şuan bir kusma ve ishal gecirdi 1 haftada 700 gr vermiş nasıl toparlayacagiz  bilmiyrum.1 hafta sonunda et tavuk renkli yemeklere yeni geçtim. Bu kadar kilo nasıl verebiliyor alırken çok zor verirken daha hızlı.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2022 Saat 18:57
Once Festal'i bir kullanin!! Gereksiz verilse bile bir zarari olmaz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat