Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72358
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 00:11

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: Eyslyrt
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 16:37
Hocam merhaba kızım 4 yasında. 15.2 kg 105 cm boy.
1)  2 gündür 39 derece ateş ve cok yogun balgamı var hocam. Bu sabah balgamı cıkaramadı kustu. Öksürüp cıkarmaya calısıypr öksüremiyor bogazı hırıl hırıl dolu hocam. Uyurken bile horlar gibi bogazından ses geliyor.  Bugn bi tahlil yaptrdım tahlilleri bu sekilde. Bogazı için önemli bseyi yok dedi doktor fakat yutkunamıyorum cok acıyor diyo kızım.
2) Hocam birde hepatit için tuttu mu diye yaptrdım ama acaba tutmus mu aşısı.

https://www.hizliresim.com/g26y4li" rel="nofollow">
https://www.hizliresim.com/a773hai" rel="nofollow">
https://www.hizliresim.com/bg2jdg7" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 19:16
Anemi:Yok.
Antibiyotik:Gerekmiyor.
IYE: Yok. Idrar temiz. 
Grip geciriyor. Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 22:11
Hocam bunca tahlile, cocuk grip olmus diyemedi doktor. Anlayamadım sebebini dedi. Ateşini takip et acil durumda tekrar gelin dedi. :/ 

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2022 Saat 04:25
Esas parayi; laboratuvarlardan aldiklari komisyonlardan kazaniyorlar! 
O yuzden, selam verseniz tahlil isterler. 

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2022 Saat 21:18
Hocam bugün 5. Gün. Ne yese cıkarıyor. Halsiz. Ve 5 dk da bir tuvaletim geldi diye tuvalete gidiyor. Ne yapmalıyım hocam.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2022 Saat 21:31
Ilac vermeyin. Kusma ve ishal ile mikroplari atinca iyilesecek. 

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2022 Saat 00:29
Hocam bu saatte yazıyorum cok endişeliyim bugn 6 gün bitti hala ateşli hocam suan alın 39.9-40 gövde 39.3 
Calpol verdim baskasını içmiyor.
 Bugün yine kustu balgamı cıkaramıyor öksürürken kusup balgam atıyor. Hiçbsey yemiyor ısrar etmedim aksam 200 ml kutu süt içti sadece. Kustugu zaman sadece balgamı ve tükürük tarzı cıkıyor safra kusar gibi yani.  Bogazı cok kuruyor hocam böylr nefes aldıktan snra bile öksürme geliyor fakat sadece bogazı temizlemek için. Salı gnü röntgen cekildi gögüs kısmı temiz dedi. Bogazı kulakları temiz dedi fakat balgam vr ates var halsiz iştahsız. Yarım kilo vermiş bile hocam ne olacak böyle hocam aynen bekleyelm mi illiadin ve calpol kullanıyorum suan sadece. 4 yas 14.5 kg 105 cm

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2022 Saat 02:26
Boyle; zirt-pirt Rontgen cektirmeyin! Solunum dakikada 60'dan fazla olsa anlarimda, bu durumda gereksiz.
Antibiyotik gerekirse: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur.  
Anemi: Yok (Hgb:12.3g/dL, bu yas icin cok iyi bir degerdir)
Antibiyotik:Gerekmiyor. (WBC: cok dusuk. )
Losemi:Yok
Kan Hastaligi:Yok. 
Hepatit-B asisi tutmus. 

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2022 Saat 00:49
Hocam kızım tam olarak gribin tüm evrelerni atlattı. (Ates,balgam, kusma, ishal) Halen öksürük (balgam atmaya calısması) devam ediyor. Aklıma grip aşısı olmadgmz geldi hocam. 4 senedir hiç grip teshis edilmemişti (!) Fakat aşısını vurdurmustuk bu sene aşıyı buldgmzda cok gec kalmstık yaptrmadık. Acaba o yüzden mi uzun sürdü hocam (11 gün)
2.sorumda bir arkdasa yazmıssınız hocam faranjitte antbyotik işe yaramıyor mu? 2 aya bir faranjit olup bu sene 5 kere kullandım( kutuyu bitrmedim sadece bogaz acısı gecince bıraktım hep 2 gün kullandım mx.)
Ve faranjit için ne yapmalıyım tantum hariç? Asm doktoru parol önerdi (?)
Cok teşekkür ederim hocam

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2022 Saat 03:55
Her turlu Grip; zaten en az 2-3 hafta surer. Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. Zira, cikarlari yoktur.
Turk doktorlarinin "Farenjit" teshislerine inanmayin.
Farenjit; bakteriel ise, Ates +Agizda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakasi olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat