Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72582
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 17:28

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: gokben
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2022 Saat 14:16
2 yaşında kızım sabahtan beri kusuyor ishal yok ateş yok kusmayı durdurmalımıyım eğer öyleyse ne içirebilirim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2022 Saat 18:24
SAKIN karismayin. Kusma ne kadar etkili olursa, arkadan gelecek ishal de o kadar hafif olur, hatta bazen
 hic ishal olmaz. 

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2022 Saat 03:27
Hocam kusmaya ateş ve ishalde eklendi evde kendim sıvı kaybını nasıl önleyebilirim

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2022 Saat 03:54
Hocam su içirdim yarım biberon mama verdim uyudu ateşi 38 kusma için bir şey kullanmalımyım metpamid var fitil yok ilacı kusmuyor sıvı kaybetmeyiz dimi ishal kusms aynı anda var sabah önce ateşsiz kuma 4 gibi ishal eklendi gecede ateş eklendi canı yemek istiyor ama yiyemiyor 

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2022 Saat 17:54
Oyle, 1-2 kusma ile su kaybi OLMAZ, su kaybi icin gunler gerekir.
Metpamid kullanabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2022 Saat 01:24
Kadir hocam doktora gittik ev halkına da bulaştı bugun kusma önce sonra ishal doktor dili paslı dedi kaka tahlili istedi verince görelim dedi henüz veremedik yapmadı flagyl şurup çinko diafrly enterogermina verdi ateşi de var karnı gaz da oluyor ne yapmamız gerekir

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2022 Saat 02:41
SAKIN, SAKIN o ilaclarin hicbirini kullanmayin. Yazilarimi okuyun.
O doktora ve ilaclara verdiginiz paralara yazik! 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2022 Saat 02:43
Hocam devamlı kusuyorlar ishal birkere yaptılar onun dışında devamlı kusuyorlar ne yapacağımı şaşırdım yazılarınızı okuyorum sürekli ama başa gelince 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2022 Saat 02:48
Kusmayi kesmeyin. Hemen oyle 1 gunde su kaybi gelismez. 
Ara ara, az miktarlarda su icirin. 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2022 Saat 04:14
Tamam hocam şimdi kaka tahlil sonucu aldım rotavirüs adenovirüs parazit hiç bişi yok temiz görünüyor teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2022 Saat 17:50
Kadir hocam kızım aşırı halsiz ve dilide bembeyaz ishali devam ediyor dilin beyaz olması normalmi ilkkez görüyorum böyle 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2022 Saat 19:34
Normaldir. O yuzden, Antibiyotik gereken durumda; (ates+agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi) her
ucununde beraber olmasi SART diye yaziyorum. 
Bir seyler yemeye basladiginda, dildeki beyazlik yok olacak. 
Merak etmeyin, kusma olmadan, sadece ishal ile su kaybi OLMAZ. 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2022 Saat 20:00
Tamam hocam zaten kullandığımız bir antibiyotik yok dil beyaz ateş yüksek ishal devam sıvı almıyor zorla kaşıklar veriyoruö 🤦🏼♀

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2022 Saat 20:05
Ağızda beyazlık ateş mevcut ozaman antibiyotik mi gerekiyor kadir bey doktora gittik vermedi antibiyotik 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 02:44
Normaldir. O yuzden, Antibiyotik gereken durumda; (ates+agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi) her
ucununde beraber olmasi SART diye yaziyorum. 
Bir seyler yemeye basladiginda, dildeki beyazlik yok olacak. 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 17:49
Hocam salı gününden beri bugun iki serum yedi serum alırken gözü açılıyor eve geliyoruz yine aynı ishal bugun hiç olmadı ama gözünü açmadan uyuyor ateşide çıkıcak gibi normalmi bu durum acıktığında yalnızca formül mama yiyor onuda dvmlı değil günde iki kere onun haricinde suyu diğer şeyleri zorla veriyoruz bu kadar halsiz yatması normalmi ilkkez başıma geldi bundan evvelde ishal yaşadık ama böyle olmamıştık geziyordı en azından bunda yerinde kaldıramıyoruz kusma ile başladı ishale çevirdi kusma ikinci gün durdu ishal çok sık olmasada oluyor ve yağlı ve suluya çevirdi birde bağırsak hareketleri çok fazla endişelenmelimiyim farklı bir şeye sebep olurmu sepsis menenjit gibi internette bir kadın yazmıştı kusma ishalden sonra ensefalit ve menenjitten şüphelenildi yoğun bakımda diye korkuyorım açıkçası

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 17:51
Bugun 2 serum yedi yazmışım yanlış olmuş salı başladı hastalık perşembe bir serum cuma bir serum şeklinde bugun serum almadı evdeyiz hastanede de yatmadık

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 18:32
Internetteki Turkce yazilara itibar etmeyin. 
1- Cocugunuzdaki ishal: VIRAL ishal. Rota veya Noro virus olabilir. Asisi olmadi ise, buyuk ihtimal ile Rota
virus olmasi mumkun. Viral ishaller 1 hafta surerler. Ishal basladiktan sonra kusma gecmez.
2- Bir tek, bu VIRAL ishallerde, su kaybi ve Seruma ihtiyac olur. 
3- Kusma gectikten sonra, ishal devam etse bile su kaybi olmaz.
VE ASLA bu tip ishallerde Antibiyotik gerekmez ve hatta zararli olur. 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 18:44
Kaka tahlili bakıldı adenovirüs rota virüs negatif çıktı

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 18:46
"O" iki virus harici de ishal yapici viruslar vardir ve Testleri yoktur.
Viral ishal= kusma ve ishal beraber olur. NOKTA!

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2022 Saat 22:17
Hocam siz yinede noktayı koymadan önce söyleyebilirmisiniz kusma yok ishal ve siz tek başına ishalde sıvı kaybı olmaz dediniz peki neden sürekli uyuyor ve idrar yapmıyor serum yediği an yapmıştı

Mesaj Tarihi: 01 May 2022 Saat 03:23
Su icmedigi icin olur. Visne/soda gibi tadi guzel olan karisimlardan verin. 

Mesaj Tarihi: 01 May 2022 Saat 04:00
Keşke içse red ediyor bugun sofrada ilkkez kalktı kendi isteğiyle çorba içmek istedi 3 kaşık sonrası red etti ve bağırsakları okadar hareketliki şuan yanımda uyuyor sesi dışarıdan duyuluyor yarın tam 6. Gün bitmiyor çocuk süzüldü artık kadir hocam kusma kesileli 3 gün oldu yeme içme başlasa endişemde kalmayacak bu durumda ishalide takmayacağım ama hem yemiyor içmiyor hem ishal bu durumda deride sıvı kaybı varmı diye test ediyorum sürekli göz yaşıyla ağlıyor ama ben doktor değilim tanı koyamıyorum

Mesaj Tarihi: 01 May 2022 Saat 10:26
Hocam son mesajımı okumadan siz tekrar belirtmek isterim kızım dünden beri idrara çıkmıyor ishali sulu kusma yok sıvı almıyor asla sıvı kaybımı gelişti 

Mesaj Tarihi: 01 May 2022 Saat 18:27
Susayinca icececektir.
Kola dahil, sevdigi sivi ne varsa, onlardan teklif edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat