Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Krupmu zatürre mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72663
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 05:28

Konu: Krupmu zatürre mi
Mesajı Yazan: Melek57
Konu: Krupmu zatürre mi
Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 08:48
Merhaba hocam 17 aylik oglumun bayramdan beri burun akintis ve öksürüğü  vardi hatta burun akıntısı  bitmek üzereydi  öksürük  oluyordu  uykudan uyanınca  falan ama bu sabah uyanir uyanmaz kuru cok siddetli öksürükle uyandi nefes alis verisi degisti hisiltili bir nefes alis verisi var suanda nefes alip verirken göğsünden ses geliyor  sesi boguk cikiyor ne yapmam lazim hocam krup mu  zatturemi bu nedir önceden  bronsiolit gecmiside var cok korkuyorum suan elim ayagim titriyor😪

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 19:42
Turk doktorlarinin koydugu; "Bronsiolit" teshislerine fazla kulak asmayin. Onlar yeminlidirler, ve ASLA Grip
 teshis etmezler! 
Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix uygulayin. Yatmadan evvel de, sicak su buhari yapin. 

Mesaj Tarihi: 08 May 2022 Saat 19:55
Peki hocam bu dedikleriniz krup icindemi gecerli öksürüğü  azaldi balgamliya döndü  hiriltisi var ve istahsiz sadece emiyor

Mesaj Tarihi: 09 May 2022 Saat 03:01
Krup olsa; sadece 3 gece "Havlar tarzda oksuruk" olurdu. Oldugunda, soguk havaya cikmak iyi geliyor. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2022 Saat 03:06
Şuanda  öksürükten uyuyamadi hocam uyuyordu öksürük  başlayınca  uyandı  kustu  uyanik suan keyfi yerinde  arada  öksürüyor  ve hiriltisi var cevabiniz icin cok teşekkür ederim hocam 

Mesaj Tarihi: 09 May 2022 Saat 15:23
Hocam gene rahatsiz ediyorum kusura bakmayin lütfen  sizden baska güvenebilecegim  bir dr yok simdi götursem bizim  cocuk  doktoru gene akut bronsiolit mevsimsel rinit otitis media diyip ilaca bogacak bebeğimi cunku ne zaman böyle  olsa receteye bunlari yazip bir ton astim ilaci ve antibiyotik veriyor  artik bu kısır  döngüden kurtulmak istiyoruz oglum dun gece 11 de uyudu saat 1 de öksürükten uyanip kustu  saat 4 e kadar uyanik kaldi arada öksürük  oldu burnu akiyor hiriltisi vardi  saat 4 bucukta uyuttum arada  gene öksürük  oldu sabah saat ona kadar saat onda uyandi gene şiddetli şiddetli  öksürük  vardi soguk buhar verdim bal limon verdim burnunu serumla tenizledim suanki durumu öksürük  ara ara devam ediyor  burnuda akıyor  iştahı  yok sadece emiyor  öksürük  özelikle  uykuda cok zorluyor  simdi bu krupmu bronsiolit mi ikisinden biriyse ne kadar devam eder böyle  dahada ilerlermi😪 bebegimden önce  9 yasindaki ablasi ve 7 yaşındaki abiside grip  atlatti onlar ilaç  kullanmadan atlaatti sizin onerdiklerinizle ama bu küçük  oldugu icin cok zorlaniyor😔

Mesaj Tarihi: 09 May 2022 Saat 17:33
Ateside cikti hocam suanda en yüksek  39 a kadar cikiyor cok halsiz duruyor  😪

Mesaj Tarihi: 09 May 2022 Saat 19:07
Grip geciriyor.
Yerden goge haklisiniz.. Turk doktorlari, ASLA Grip teshis etmezler. Zira getirisi azdir! 
Sirf; "Sahtekarligin 3 Safhasini" uygulayabilmek icin, her atesli/oksuruklu hastaya; Astim veya bronsit gibi
 sacma sapan teshisler koyarlar.

Mesaj Tarihi: 09 May 2022 Saat 19:28
Peki hocam cok teşekkür ederim iyiki varsiniz

Mesaj Tarihi: 10 May 2022 Saat 12:03
Merhaba hocam oglumun dun ogleden sonra ateşi  basladi bu sabah 6.bucuga kadar devam etti hic müdahale  etmedim sadece iki kere ilik dus aldirdim atesi varken cok halsiz ve keyifsizdi şuanda ates yok öksürük  ve burun akintisi devam ediyor arada  kulagini çekiştirip duruyor  illiadin damlatmaya basladim hocam kulakta iltihap varsa illiadinle gecermi 

Mesaj Tarihi: 10 May 2022 Saat 15:59
Orta Kulak Iltihaplari; "Iltihap" degildir!!! 
Ilgili 2 makaleyi yazarlar kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 11 May 2022 Saat 04:23
Peki hocam atesin düşüp  bir gun sonra tekrar çıkması  normalmi sabahtan beri yoktu atesi  şuan  uykudan uyandi baktim gene atesi  var öksürük  ve burun akıntısı da devam ediyor 

Mesaj Tarihi: 11 May 2022 Saat 17:43
Vardir vucudun bir bildigi!! Bagisikligin calisabilmesi icin, atesin cikmasi sarttir! 
Ates dusurmeyin, Turk doktorlarina da ates konusunda inanmayin. Onlarin tek derdi halki ates ile korkutup,
dolandirabilmektir. 
Grip... En az 2-3 hafta surecek. Ilgili yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 11 May 2022 Saat 19:18
Hergun girip okuyorum hocam firsat buldukça  eski soru cevaplarida okuyorum  sayenizde atesten korkmayip daha rahat davranabiliyorum cok teşekkür  ederim  

Mesaj Tarihi: 12 May 2022 Saat 18:08
Hocam oglumun atesi  iki gundur cikmadi  ama günde  bir iki kere öksürükle  birlikte kusuyor ishalde var hicbirsey  yedirip iciremiyorum emiyor  ama az geliyor  demekki oda bezi kupkuru  cok az idrar yapıyor  oda koyu  sari  soru cevaplarda emedur verin demissiniz su kaybı  olmaması  icin bizde kullanabilirmiyiz 16 aylik oglum bide probiyotik  verebilirmiyim ishal icin

Mesaj Tarihi: 12 May 2022 Saat 18:31
Kusma cok olursa, Emedur100 fitil kullanin..Gunde:2x1 
Probiyotikler; SADECE, antibiyotik kullanim sonucu olan ishallerde iyi gelir. Turk doktorlari aradaki farki bilmezler.

Mesaj Tarihi: 12 May 2022 Saat 18:57
Tamam hocam cok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 12 May 2022 Saat 23:57
Hocam cok soru soruyorum lutfen kusuruma  bakmayın  söz  konusu insanin evladi olunca eli ayagi birbirine  dolaniyor oglumun ogleden beri ishali  var yazmistim size rengi cok degisik yemyesil  böyle  cimen yesili  gibi rota virusu olabilirmi eger rotaysa ne yapmak lazım  hastaneye gitmelimiyiz kusmasi dunden beri iki kere oldu oda oksurunce oluyor çok istahsiz sadece emiyor oda isteksiz idrari cok az ve sari 

Mesaj Tarihi: 13 May 2022 Saat 22:57
Iyi akşamlar hocam bugun oglumu ishali icin rota virusu testi icin hastaneye  götürdük  cok şükür  nagatif cikti  dr zinco ve polivit ve boğazında  enfeksiyon var diyip antibiyotik  zincoyla poliviti kullanabilirmiyim faydasi  yada zarari olurmu bide hocam kulağında  sivi oldugunu söyledi  illiadini uc gun kullanip carsamba birakmistim tekrar kullanmaya gerek varmi huzursuz  ve kulaklarini cekiyor cogu zaman

Mesaj Tarihi: 14 May 2022 Saat 02:22
Eski cevaplarai okuyun... Sorularinizin bitecegi YOK! 

Mesaj Tarihi: 14 May 2022 Saat 09:16
Eski soru cevaplarda arattirdim zincoyla ve polivitle ilgili pek birsey bulamadim  hocam kusura bakmayin bu ara cok soru sordugumun farkındayım 

Mesaj Tarihi: 14 May 2022 Saat 18:01
Her iki ilaci da HICBIR ishalde KULLANMAYIN!!! 
Bilhassa Vitaminler ishalli hastalarda, ishali ARTTIRIR!! Turk doktorlara guvenmeyin.
Probiotiklerde, SADECE, Antibiyotik sonrasi olusan ishallerde kullanilir.

30 sene once, bu Probiyotikler ilk ciktiklarinda, bir toplantida bunlarin yararlarini ve ne ZAMAN kullanilmasini 
anlattigimda, bu sarlatanlarin tamami,  "Biz cocuklara mikrop vermeyiz" gibi salakca bir itirazda bulunmuslardi! 
Siz bu Turk doktorlarinin ne MAL olduklarini bilemezsiniz!!! 
Bu sarlatanlar, ilk defa Kizamik asisi ciktiginda, ona bile itiraz etmisler,  "Biz nasil para kazanacagiz!!" diye
yaygara yapmislardi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat