Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Düşmeyen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72886
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:40

Konu: Düşmeyen ateş
Mesajı Yazan: Yasyas
Konu: Düşmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2022 Saat 23:21
Doktor bey oğlum 8aylık 9kg erkek bu sabah ateşle uyandı 12.30 ve 19.30 da aşırı kusması oldu. Ateş hiç düşmedi çok huysuzlanıp sürekli ağlayınca calpol verdim gece uyurken ama şuruba rağmen ateş düşmüyor. Gözleri baygın gibi sürekli inliyor tedirgin oluyor ne önerirsiniz

Şuan sabah 5 kadir bey öğürüyor bi kitle midesinden yukarı aşağı iniyor kusamıyor baygın halde

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2022 Saat 08:16
Arkadan ishal gelecek, sakın ilaç/antibiyotik vermeyin. Çok rahatsız olmadıkca; Ateş düşürmeyin.

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2022 Saat 08:20
Şimdi yine sadece süt kustu kadir bey hala çok ateşli ve baygın halde gözlerini açamıyor

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2022 Saat 08:27
Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış. 

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2022 Saat 11:36
Ateş kusma korkmuyorum Kadir bey yullardır sizi takip ediyorum fakat sürekli ağlıyor durduramıyoruz yarı baygın halde gözleri. Bu normal mi?

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2022 Saat 13:07
Ateşli her hastada olur. 
Tek ayırd etmeniz gereken konu; Antibiyotik gerekiyor mu, gerekmiyor mu??
Ateş +Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası yoksa, Antibiyotik gerekmez. Tehlikeli olabilecek konu
antibiyotik gerektiği halde, verilmeyen hastalarda görülebilecek bazı nadir hastalıklardır. 
Yoksa; çoğu bakteriel hastalıklar tamamen zararsız olup, tedavi edilmeseler bile kendiliğinden iyileşirler.

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2022 Saat 22:49
Kadir bey ateş devam fakat beslenmiş midesi dolu olduğu halde öğürü öğürüp kusamıyor bebeğim. Kusamamak nedemek ağzında bi parça katı beyazlık geliyor sadece ter döküyor öğürüp kusamıyor 

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 08:09
Bazı kimselerde kusma refleksi zayıf olabiliyor. Önemli değil. 

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 08:34
Normalde sadece anne sütü alırken çok kusan bi bebekti kadir bey bikaç aydır geçmişti kusması.
Sabah yine öğürüp kusamadu ve böyle bi kaka yaptı normal mi kadir bey ateş devam ediyor çok yıprandı

https://www.hizliresim.com/jmo5156" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 08:37
ÇOK yiyor!! Beslenme aralarını AÇIN... Günde 4-5 defadan fazla yedirmeyin. SAKIN salak doktorlara kanıp da 3 saate bir beslemeyin.

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 09:24
Kadir bey üç gündür 39derece ateşli ateş düşürücüye rağmen düşmüyor 2gün 4kere kustu dünden beri öğürüyor kusamıyor. Çok bitkin durumdan ne yapalım?

Antibiyotiğe rağmen ateş düşmezse antibiyotik gereksiz demek midir?

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 11:12
SAKIN ishali varken Antibiyotik vermeyin. Veriyorsanız, HEMEN kesin. 
Çok şart olmadıkca da ateş düşürmeyin. Ancak, çocuk çok rahatsız olursa ateş düşürücü verin.
Yazılarımı ve makalelerimi mutlaka okuyun. Yoksa bu doktorlardan çok çekeceğiniz var. 
Solunum yolu enfeksiyonlarında:  Ateş+ Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası varsa, Antibiyotik 
gerekir.

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 13:31
Solunum yolu enfeksiyonu değil kadir bey dirençli Ateş ve kusma var bir de öğürüp kusamama

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2022 Saat 15:56
ZATEN, ishal ve kusma için Antibiyotik VERİLMEZ!!! Türk doktorlar veriyorlarsa bilemem. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat