Hocam merhaba,
Öncelikle size, bizlere farklı bir pencere açtığınız için bir anne olarak en içten şekilde teşekkür ediyorum.
Benim oğlum 6 yaşında ve Mart ayından bu yana aralıklı olarak kusma ve ishalin eşlik ettiği bağırsak enfeksiyonu geçiriyor. Bu iki bulgu dışında ateş vs. gibi hiçbir semptom yok. İlki 6 gün kusma ve ishal birlikteliğiyle sürmüştü. Çocuk doktoruna gittiğimizde kaka tahlili istemeden Flagyl yazmıştı, kullanmadım ve kendiliğinden geçti. Bundan 20 gün sonra bir gece yine kalktı kustu ve ardından kusma kesilip ishal başladı hemen doktora gittik, Diafuryl verdi. O da ishali kesti ve bitti. Ondan sonra iki defa daha oldu, yine 20'şer gün arayla kusma ve sonrası ishal şeklinde. Sizin yazılarınızı okuduktan sonra kusmayı da, ishali de kesmedim ilaç kullanmadım ve hep daha kısa sürede iyileşti. Bu arada okuldaki pek çok arkadaşı ve biz de eş zamanlı geçirdik aynı enfeksiyonu.
En son enfeksiyondan sonra çocuk gastroenteroloji doktoruna gittik. Bize ya dizanteri gibi bir enfeksiyon olabileceğini ya da bağırsak enfeksiyonları sonrası laktoz intoleransı geliştirmiş olabileceğini söyledi. Kaka testleri istedi. Lökosit, eritrosit, dizanteri, rota, adeno hepsi negatif çıktı. Kalprotektin değeri sadece sınır 71 iken 213 çıktı. Hocamız bunun enfeksiyon ya da alerjiler sonrası da olabileceğini söyledi.
Bu arada oğlumda iştahsızlık, kakada kan, ateş, mukuslu kaka, kilo kaybı gibi belirtiler de yok. Kilosu 27.6, boyu 122 cm.
Hocam asıl sorum şu olacak. Dün oğluma dedesi benim güvenilir bulmadığım bir yerden dondurma ve lahmacun yedirmiş. Hem havaların ısınması nedeniyle, hem de oğlumda şişmanlık potansiyeli olması nedeniyle, hem de geçirdiği bu enfeksiyonlar sebebiyle ben ne kadar dikkat etsem de yanında bulunamadığım için yemiş. Bu sabah karnım ağrıyor, kusacağım diyerek uyandı ve kustu. Gün içinde bir defa daha kustu. İshal henüz başlamadı. Kusmaya da, ishale de müdahale etmiyorum. Bol bol su teklif ediyorum. Hocam bunun bir gıda zehirlenmesi olma ihtimali var mıdır? Yoksa önceki enfeksiyonlar gibi değerlendirip tekrar kalprotektin baktırmamız gerekir mi? Bir de sizce daha öncekilerde de yediklerinden mikrop almış olma ihtimali var mıdır?
Tekrar çok teşekkür ediyorum.
|