Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pipi ucu şiş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72975
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 05:52

Konu: Pipi ucu şiş
Mesajı Yazan: DemetRüzgar
Konu: Pipi ucu şiş
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2022 Saat 13:37
Hocam iyi günler oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu
4 aylıkken sünnet olmuştu 
Şimdi 4 yaşına girecek ama bu sabah çişini ettirirken pipisini üçünde şişlik fark ettik neden olmuş olabilir korktum şişliği görünce napicagimi da bilemiyorum 
Zaten sürekli eli pipisini doktora sormuştum kendini tanıyor dedi 
O esnada ilgisini başka yere çekiyorum sordum da pipi mi ittiyorum diyor
Anlamadım hocam çok çaresiz kaldım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2022 Saat 17:36
Sabunlu sıcak su küvetine otursun.

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2022 Saat 23:14
Hocam sizi rahatsız ediyorum tekrardan kusura bakmayın :(
Hocam oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu
11.01.2022 de aşırı öksürük şikayetiyle doktora goturmustum film çekmişti covid testi yaptılar pozitif çıktı
Daha sonra 13.01.2022 tarihinde ev de ateşini dusuremedik durumu çok kötüydü ambulansla hastaneye götürdüm orda da film çektiler akciğer de sıkıntı varmi diye temiz dediler daha sonrasında hiç akciğer film mi cektirmedim hocam zararlı olduğunu söylemiştiniz 
Hocam covidten sonra öksürük hep kaldı
Her hastalığı ateşli geçiyor alakasi var mı bilmiyorum tabi
Bu akşam sağlıkçı olan bir tanıdığımız oğlumun covid olduğu akciğer filmine baktı ve dedi ki skolyoz olabilir eğrilik var dedi biz de çok tedirgin olduk korktuk son film de çok kötüydü ayakta duramıyordu çocuk Hocam ben size danışmak istedim ben fark edemedim çünkü üzerinden yaklaşık 5.5 ay geçti eğer böle bir şey var ise geciktirdik mi hangi doktora gitmemiz gerekli sizin değerli fikirlerine ihtiyacım var hocam şimdiden çok teşekkür ederim:(
Hocam bir de 04.10.2020 tarihinde bir akciğer filmi mi çekilmiş şuan fark ettim raporları gösterirken Aktif İnfiltratif ne demek 2 sene önce ki raporunda bu yazıyor doktor bir şey olmadığını söylemişti hatırladım kadarıyla bir sıkıntı olur mu hocam ondan sonra da 2 sene sonra bu akciğer filmleri cekilmisti onun raporların da böle bir şey yazmıyor aklim karıştı hocam

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2022 Saat 23:15
https://www.hizliresim.com/dhgbrgy" rel="nofollow">

Bu ilk çekilen Hocam diğeriyle araların da iki gün var 

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2022 Saat 23:16
https://www.hizliresim.com/dpns9qp" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2022 Saat 08:33
Her 2 Akciğer grafileri NORMAL.
İlk çekilen; (teknik olarak HATALI) nefes verdiğinde çekilmiş. Acemi doktorlar, buradaki koyu görünümleri
 "infiltrasyon" olarak değerlendirebilir, bunlar normal akciğer dokusudur.
İkinci Film; (düzgün) nefes aldığında çekilmiş, o yuzden akciğer dokusu daha iyi görülüyor.

EĞER; duruş bozukluğu değilse bile, bu derecedeki Skolyoz önemsizdir.

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2022 Saat 12:37
Hocam peki ileri de bu durum sıkıntı olmaz mı 
Ben bu zamana kadar hiç anlayamadım 
Eğer var ise tedavisi nasıl oluyor hocam cevaplarınız benim için çok kıymetli 
Akciğer filmiyle mi anlaşılıyor bu hastalık hocam:( 
Çok korkuyorum bana akciğer filmlerinde hiç bir sıkıntı yok deyince ben de üzerine fazla düşmedim tertemiz dediler 
İlk röntgeni ikinci röntgen arasında iki gün var hocam orda da skolyoz belli oluyor mu

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2022 Saat 13:53
https://www.hizliresim.com/c6rdo8d" rel="nofollow">

https://www.hizliresim.com/t34wgdu" rel="nofollow">

Hocam bunlar 2020decekilmis akciğer film mi doktor normal demişti ben raporu sonradan gördüm akcigerinde herhangi bir problemvar mıdır daha çektirmeye gerek var mı size attıklarım ocak ayında çekildi 

Mesaj Tarihi: 19 Haz 2022 Saat 15:46
Hyaır. Anlattığım gibi; Film hatalı çekildiği için acemilere öyle görülür. Hiçbir şey yok.

Mesaj Tarihi: 21 Haz 2022 Saat 21:50
Hocam iyi akşamlar  sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın
Oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu 
Aslında biraz çekinerek soruyorum hocam ilk size sormak istedim herhangi bir doktora da goturmedim
Hocam oğlum pipisiyle son zamanlar da çok fazla oynamaya başladı 
İlgisini başka yone çeksem de yine hem oynuyor hem büyüdüğünü söylüyor 
Hocam 4 yaşına girecek oğlum yani pisinin büyümesi onunla oynaması yerlere surtunmesi normal mi yani pipisi büyüdüğü zaman ittirmeye çalışıyor başkalarının yanında da yapıyor yapma dedikçe napim anne pipim büyüyor diyor anlamadım Hocam internette araştırdım bir sürü korkunç şeyler çıkıyor 
Psikoloğa goturmemi söyleyen bile oldu 
Hani yanında böle şeyleri asla konusmuyoruz 
Böle şeyler yaptığında bağırmak çağırmak istemiyorum güzellikle anlatıyorum ama halen devam ediyor bir ara bırakmıştı şimdi eskisinden daha çok yapıyor ne yapabilirim Hocam bu durum beni çok üzüyor 
Pipisi kendiliğinden büyüyor hocam bu bir sağlık problemimidir 
Büyümesinin sebebini anlamıyorum sonra buldu yere neresi olursa sürtuyor nasıl bir yol izlemeliyim yanında bole şeyleri hiç konuşmuyoruz ama beni korkutan şey pipisiyle oynamasa bile kendi kendine büyümesi hocam napicami bilmiyorum çaresizim 

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2022 Saat 08:00
Aynı şeyi kızlar da yapıyor!!
Cinsellikle hiç alakası yok. İnternetteki yazılanların tamamı kendilerine hasta çıkarma derdinde olan bazı
şarlatanlar. 
Siz ilgilendikce daha beter yapar. Başkalarının yanında, devamlı meşgul edin. Daha ziyade yanlız kaldığında
 yapacaktır. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat