Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gelişim geriliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73058
Tarih: 06 Oca 2026 Saat 23:31

Konu: Gelişim geriliği
Mesajı Yazan: flzbklmz
Konu: Gelişim geriliği
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2022 Saat 20:30
25 aylik erkek çocuğum var. 3850 ve 50 cm olarak 38+5 sezeryan doğumla dogdu. Anne sütü alıyor ek gıdada cok iyi değiliz. 10 aylik yürümeye başladı. 6 aylıktan beri kendi kaşığını tutuyor başka kimseden yemek yemiyor . Kendi yediği  kadar yiyor. Cok hareketli. Algılaması cok güzel kendini ifade etmesi de 3 sozcukten oluşan cümleler kurabiliyor. Şu an boyu 85 cm kilosu 10. Zayıf görünüyor. Gelişim geriliği için doktora götürdün  mu diyorlar?zayıf çocuk diye düşünüyordum araştırılması gerekli mi değerlendirebilir misiniz? Tahlil yaptirirsam neye baktirayim? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2022 Saat 07:58
2.5 kilo eksiği var. 
Sipraktin şurup, 5 gün, günde:2x1 ölçek verip sonucuna bakalım. 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2022 Saat 09:15
Şurubu vermeye başladım ac tok fark ediyor mu? Uyku süresini arttırdı dozu değiştirmek gerekir mi? Sabah 7bucukta kalkardı 9 buçukta zor kalkıyor öğlen 1 bucuk saat uyurdu 3 saat uyuyor.

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2022 Saat 10:08
Aç-tok farketmaz, sattleri kaydırabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2022 Saat 12:35
Doktorum tesekkur ederim. Şurubu içince yemeye başladı. 5 günden sonra bırakıyor muyum? Bugun 4.gun 400 gram almis.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2022 Saat 12:49
Ara verin. Bazen bu dönemde edindiği yeme alışkanlığı ile şuruba gerek kalmaz. Tekrar iştahı azalınca başlarsınız. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2022 Saat 21:28
Hocam oğlum 31 aylik oldu. Boyu 89 cm kilo 10.8 size yazın yazmıştım. Sipraktin kullanmistik 1 hafta 10 kilo boyu 85 cmdi Haziran ayında. Aile Hekimi çocuk doktoruna gösterin dedi. Baktirmamizi tavsiye ettiğiniz bir değer var mi? Sipraktini tekrar kullanalım mi?

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2022 Saat 03:21
Saki bir yere gitmeyin, Sipraktin'e devam edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat