Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 aylik bebek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73297
Tarih: 14 Eki 2025 Saat 18:28

Konu: 2 aylik bebek ateş
Mesajı Yazan: elifkerem
Konu: 2 aylik bebek ateş
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2022 Saat 13:03
Hocam merhaba 66 günlük bebeğim var. Kilo 5900 boy 57 cm kiz bebek. 5 gün önce abisi ateşli grip geçirdi 2 gündür de ben ateşli grip geçiriyorum korona miyim bilmiyorum Dr test yapmadı kan testi yapıp parol ve infex 200 mg verdi bana onu kullanıyorum. Bebeğim için herhangi maske falan kullanamadik çünkü aynı evin içinde sürekli yanyanayiz kucağımda emzirdim yanımda yattı sanırım ona da geçti. Dün gece atesi 37. 5 oldu. Ve her gece 2 ye kadar bas bas ağlayan kızım dun gece hiç aglamadi ve sürekli bir uyku halindeydi arada gözünü aciyor geri kapatıyor etmesi normaldi. Biz de korktuk hemen acile götürdük Dr muayene etti birsey yok diye gönderdi atesi için döven verin dedi. Gece uyudu sabaha kadar hiç uyanmadı 7 buçuk gibi ben uyandırıp emzirdim dediğim gibi hocam normalde böyle değil uyurken bile gazı gelip arada vizirdardi ağlardı dun gece çok tuhaftı. 
Biraz uzun oldu hocam kusura bakmayın daha çok küçük ne yapalım nasil bir durum tehlikeli olur 2 aylık cocuk için. Benim içtiğim ilaçlar etkiliyor olabilir mi? 
Sabah 37.4 tu atesi fitil verdik 36.7 simdi. 
Birde 2 gün önce rota dahil 2.ay aşıları da oldu aslında aşıdan bu zamana kadar hiç ateş olmamıştı ama onun da etkisi olabilir mi hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2022 Saat 18:36
Aşı ile ilgisi yok. Infex vermeyin. 
Meme emdiği sürece korkmayın.

Mesajı Yazan: elifkerem
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2022 Saat 22:59
Infex ben içiyorum hocam. 
Emiyor çok şükür çok gazlı bir bebek.
Ekstra birsey vermeyelim mi hocam 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat