Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş düşürücü vermiyorum danışmak istedim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73359
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 19:00

Konu: Ateş düşürücü vermiyorum danışmak istedim
Mesajı Yazan: Glnrkzy
Konu: Ateş düşürücü vermiyorum danışmak istedim
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 06:19
Kadir bey

14 aylık oğlum.saat 04:00 da uykusunda hareketli olup ses çıkarıyordu baktım ateşi 38.6., normalde gece çok çiş yapmaz ama yoğun olarak çişli bez aldım altından 

Burnu açık, uyandı, ılık duş aldırdım, sadece bez bağladım çıplak. Emzirdim, çok su kabul etmedi. 

Ateş saat 06:00 koltuk altı 38.7, uyuyor nefes alış veriş hızlı 

Ateş tedavisi makalenizi okudum. Ateşe neden olan şeyi bulmak için bir test vs yaptırmak gerekir mi. Ateş düşürücü vermiyorum 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 08:28
Sadece; antibiyotik gerekiyor mu, gerekmiyor mu ona bakın.. 
Milyon kere anlattım.. Bir daha anlatayım mı?
Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olursa Antibiyotik gerekir. 

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 13:08
Antibiyotik vermeyi düşünmedim hocam hiç. Ateşi düşmedi henüz. Ama ağlarken burnu şeffaf akıyor. Büyük ihtimal grip. Grip için söylediklerinizi uygulamaya başladım.

Sormak istediğim birşey var hocam. Çocuk birinden grip kaptıysa hastalık bu şekilde ne kadar süre sonra kendini gösterir bunun belki bir süresi var mı? Akşam bir düğüne katıldık orada grip kapsa sabaha karşı kendini gösterir mi? Yoksa daha önce mi gribi kapmış dır. Yada covit ise. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 13:17
Virus kaptıktan sonra, (solunum yolu virusları) ortalama 1 hafta sonra arazlar gösterir.. 
Buna mukabil, Misal: Hepatit-A virusu: 3-4 hafta sonra. Hepatit-B virusu : 2-3 ay sonra araz gösterir. 

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 14:20
Teşekkür ediyorum hocam. Şimdi 37.8 ateşi biraz huzursuz ama normaldir sanırım. Çok teşekkür ederim. Sizi bilmeyen herkes beni acile yönlendirdi. Hastaneye gitmediğim için yadirgayan bakışlar altında devam ediyorum önerileriniz ile. :) Bizleri ne yanlış öğretmişler bu güne kadar. Ateş öcü diye korkuyor resmen insanlar. Iyi ki sizi takip ediyorum hocam. Allah razı olsun sizden 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 14:42
Hocam birde denize bu durumda soksam zararı olur mu. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2022 Saat 15:16
Ateş düştükten sonra, girebilir. İlk gün yarım saatten fazla kalmasın.

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2022 Saat 07:44
Hocam size buradan devam ediyorum yazmaya. 14 aylık bebek. Pazar _pazartesi günü ateşi vardı. 38. 8 i gördü sadece ılık duş aldırarak ateşini düşürdüm. Pazartesi akşam üzeri ateşi normale döndü.
Salı günü kısa süreli denize soktum. Keyfi daha bir yerine geldi. Zaten çok seviyor. 
Sürekli ağlama hali, iştahsızlık var. Yiyor ama eskisi gibi değil. Bebde zorlamıyorum eskisi gibi yemesi için. 

Bugün perşembe sabaha karşı yine aynı saatler saaar 04:00 civarı yine ateşlendi. Ateşi 38.2 calpol verdim 2.5ml

9. Dişi azı dişi çıkıyor şu an ucu görünüyor. Damağı baya şiş. Burun akıntısı vs gibi birşey yok. Bir döküntü de olmadı. Ağızda kötü koku, paslı görünüm vs yok. Uykuları sayıklayıp söylenerek sürekli. 

Birde hiç salyası akmıyor hocam. Arada minik bir dışarı salya çıkıyor. Diğer dişleri de böyle salya dışa akmadan çıkardı. Salya boğaza akıyor yani. Bununla alakalı olabilir mi. Disten dolayı olabilir mi?

Ateş tekrar çıkınca sormak istedim yapmam gereken başka birşey var mı? Yada yanlış yaptığım. Calpol vererek doğru mu yaptım. Çünkü oazar gününden bu yana ne onun ne benim takatimiz kalmadı. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2022 Saat 12:45
1- Çok rahatsız olmadıkca sakın ateş düşürmeyin.
2- Dişler ateş dahil hiçbir rahatsızlık yapmazlar. Tamamı eski Türk doktor uydurmalarıdır. 
3- Ağız suyu, eskiden daha az olan tükrük salgısının bu aylarda (katı gıdalara başlanması ile) artmaya 
başlaması ile olur.
Dişlerle veya bir hastalıkla hiçbir alakası yoktur. 

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2022 Saat 13:25
Hocam ateş, huzursuzluk, iştahsızlık, uyku bölünmesi, ve sürekli ağlama dışında bir sorunu yok. Neden olabilir o zaman.

Ne bir burun akıntısı, ne tıkanıklık, ne öksürük, ishal, kusma yok. Üstelik 2 gün ilaç kullanmadan düşen ateş 2 gün sonra tekrar başladı. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2022 Saat 14:55
Bazı basit virus enfeksiyonlarında olur. Uğraşmayın.

Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2022 Saat 14:56
Anladım hocam teşekkür ederim 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2022 Saat 02:06
Hocam değerli vaktinizi alıyorum ama eksik birşey yapmak da istemiyorum. O yüzden yeni gelişmelerini yazmak istedim size. 

38 altına hiç düşmüyor ateşi. Gece uykuda konuşuyor. Burun akıntısı başladı yoğun. Burnunu izotonik ile açıyorum. Öksürük ve hapşırık olarak devam ediyor. Biraz hırıltı var. Burnu şeffaf şu anda yeni olduğu için yazdıklarınızdan okuduğum kadarı ile anladığım. Gün boyunca halsiz. Ağlıyor. Gülmeye sebep arayan çocuğu güldüremiyoruz o derece. 

İshal kusma gibi bir durumu yok ama çok gazı oluyor ateşi kontrol için sadece bez ile dolaşıyor ondan gaz olabilir mi? 

Hocam çok covit çocuk vakası var. Covit olabilir mi? Büyük oğlum 11 yaşında onda da burun kanaması var ne zaman grip gibi bir hastalık gelecek olsa önden burnu kanar. Covit olma ihtimali var mı bebeğimin. 

Ben şahsen şimdiye kafar hiç olmadım covit yani belirti olmadi, eşim de bende çok temaslı olduk ama covit geçirmedik. 3 aşımız var. Aşı ile biz korunduk da çocuklar mı oldu acaba.

Biliyorum covit için grip gibi tedavi öneriyorsunuz  ama varsa başkalarına bulaştırmamak izole olmak adına soruyorum. Tatildeyiz bide covit testi yaptırayım mı çocuklara sizce. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2022 Saat 09:04
Covid mi, Grip mi???  Ayırımı yapsanız ne olacak ki??? Nasıl olsa yapılacaklar AYNI! 
Uğraşmayın, oturun oturduğunuz yerde. Bugünlerde, hastalık bulaşması en muhtemel yerler hastaneler. 

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2022 Saat 10:13
Haklısınız hocam teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2022 Saat 02:48
Kadir bey dediğiniz gibi hiç hastaneye gitmedim. Çevre baskısına rağmen.

Ateş düşer düşmez aşırı derecede burun akıntısı başladı 24 saat sürdü izotonik ve şırınga ile temizledim. 24 saat inanılmaz ağlama krizlerine girdi. Her duyan doktora götür antibiyotik versin. Antibiyotiki ölümsüzlük iksiri sanıyor insanlar ben anlatmaktan bıktım Allah size yardım etsin. 

Bugün sanırım salgı koyulasti hırıltı var gece uykuya dalamadı yine izotonik ile temizledim yumuşadı boğazında ki öksürük ve su içerek hafifledi, sıcak su buharı uyguladım uyudu. 

Başka birşeye ihtiyaç var mı burnu tıkalı kalmıyor. Hep boğaza iniyor balgam olarak. Huysuzluk geçti, iştah açıldı çok şükür. 

Birde denize sokmak istiyorum sorun olur mu? Belki denize dalıp çıkması daha çok açar diye düşündüm. Seviyor zaten suyu. Suya dalıp çıkmayı. 
Öksürük devam ettiği için bilemedim. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2022 Saat 09:09
Denize girsin, 1 günde düzelir. 
Unutmayın! Her toplum layık olduğu doktorlara sahiptir. Bu ahmak insanlar , bu sahtekar doktorlara böyle
taptıkları sürece, burunları b.k dan çıkmayacak ama gene de anlayamayacaklardır. 
Türk halkı; kendilerini önce korkutan ve olmayan hastalığı "başarı" ile tedavi eden doktorlara bayılırlar! 

Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2022 Saat 13:36
Çok haklısınız hocam yani sizi takip edince anladım ki Turkiyede kullanılan antibiyotik lerin %90 ı gereksiz. Yazık günah. Paraben olmasın diye dunya oara verip x marka d vitamini alan insanlar çatır çatır antibiyotik kullanıyor.

Doktorlarında Her zaman hatası yok hocam. Mesela kadın diyor x doktora gittim bir ateş düşürücü verdi burnunu temizle hafif giydir dedi yolladı. Bir serum takar insan bir antibiyotik verir.. O doktor onlar için kötü oluyor. Diyorum sakın o doktoru bırakma. Sürekli ona git çünkü doğru olan bu. Hayır yani insan yavrusu doğurduğunun farkında da degil sanki bu insanlar. Hasta olacak ağlayacak inleyecek büyüyecek. Ama yok bir iksir versin doktor şıp diye iyileşsin düşünceleri.

İyiki sizi takip etmişiz. Hala ara ara eski maillerini okuyorum geriye dönüp. Kitabınızı da en yakın zamanda okuyacağım. Teşekkür ederiz 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat