Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vücutta kırmızı benekler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73496
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 14:11

Konu: Vücutta kırmızı benekler
Mesajı Yazan: Glnrkzy
Konu: Vücutta kırmızı benekler
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2022 Saat 21:56
Merhaba Kadir Bey

Yeğenim 12 aylık vücudunda resimdeki gibi kızarık benekler oluştu saç dipleri, bez bağlanan bölge,El içi üstü, ayak altı üstü, kollar,bacaklar, yüzü, en çok göbek ve sırtta var.

Yapılan testi ekte veriyorum. Kızarıklık öncesi ateş vs hiçbir sorunu olmadı.. Keyfi yerinde gayet. Ama kızarıklık artıyor gibi. 

Virüse bağlı enfeksiyon denilmiş. Zyrtek  sabah öğle ve atarax 1 doz ayrıca Sabah akşam bioderma kuruyunca stilex sürmesi istenmiş.

3 güne kadar eğer geçmezse agumentin başlanacak mış. Antibiyotiklik bir durum var mı sizce. Bu kızarıklık nedeni nedir?

Teşekkür ederim. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 09:26
1-  " Virusa bağlı enfeksiyon"!!! Saçmalığın da bu kadarı ancak Türk Tıp fakültelerinde eğitim ile olur. 
Virus enfeksiyonu olduğunda, WBC değeri, 10'un altında olur, Nötrofil oranı da düşer. 
2-  O cahil doktor daha Zyrtec nasıl verilir, ondan bile haberi YOK! Zyrtec günde 1 ölçek verilir.. 
3- Zyrtec yanında Atarax verilmez.. Salak mı NE?? 
4- O kremlerin hiçbir faydası olamaz. 
5- Anemi:Yok... Antibiyotik:gerekmiyor.
6-  Kaşıntı olmadığına göre, Uyuz değil. İsilik. Aşırı sıcak tutmaya bağlı. 
HER GÜN yıkayın, serin tutun, başı terlemeyecek kadar giydirin. Hiçbir krem iyi gelmez. 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 09:45
Hocam kaşıntı sadece üstünü çıkarırken oluyor muş. Ben de uyuz olabilir mi diye düşündüm açıkçası ama kızarıklık birden bu hale geldi birde boyundan üstte olmaz dediğiniz için elemistim uyuz ihtimalini. Bazı kızarıklık uçları uç vermiş gibide.

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesajı Yazan: tulayferiha
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 11:14
karışmak haddim değil ama, bence de isilik. birde bebeğinizin ftosunda zıbın var bir de gri bişey var kalın gözüken.. havalar çok sıcak.. nasıl giydiriyorsunuz?
benim kızımda çok hassas, günde 2 duş ve sadece pamuklu atlet ve kilotla yaşıyor ve çok rahat çocuk. ben de üşür diye giydiren annelerdendim.. çok pişmanım..
geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 12:13
Bravo! Pes doğrusu o "kalın" her ne ise onu atlamışım!! Yani, hakikaten bu mevsimde o ikinci kat ne oluyor!
 Tek zıbın yeterli! 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 16:26
Yok hocam kalın değil. Sadece zıbın var üzerinde görünen önlük.. Zaten yazlık tatil bölgesindeyiz çok sıcak olduğu için mümkün değil ikinci kat. Bazen sadece bez ile gezdiriyoruz çocukları. Ağız salyası çok fazla olduğu için takıyorlar. Birde denize girmesi iyi gelir mi sizce. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 17:56
Çok iyi gelir de.. Çocuğun cildini gören bir sürü abuk-subuk kimseler, sizin canınızı sıkacak laflar edebilirler,
 onlara kafanızı takmayın. 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:29
Çok teşekkür ederim hocam. Sevgiler saygılar 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2022 Saat 06:20
Hocam tekrar Merhaba. Aynı postdan devam ediyorum. Size yeğenimin resimlerini atmıştım. Şu an oğlumun yüksek ateşi var. 15 aylık Akşam üzeri çıkmaya başladı.. Koltuk altı 38.7 fakat sanrım özellikle kafası daha sıcak ölcemiyorum ama ilk defa ateşten korktum. Sabah 05.00 da uyandırdım vücudunu ıslattım ılık su ile uyandı keyfi yerinde 1 saat falan oyun oynadı. Emdi. Bol bol su içti. 

Ve vücudunda sabah küçük küçük sönen tekrar çıkan kırmızı lekeler vardı. Şimdi çoğalmaya durdu. 

Yeğenim de de aynı lekeler oldu (size resmini atmıştım) yani ben benzettim ama yeğenimin hiç ateşi çıkmadı. Birde bu çocuklar her gün beraber mutlaka bir kaç saat evde beraber oyun oynuyorlar. Onlar çok sokağa çıkarmıyor. Ama bizim ki genel olarak dışarıda. Sabah deniz akşam sahilde gezme vs gibi. 

2 hafta oldu yeni hastalık atlattı. Grip di ilk iki gün hiç ilaç kullanmadım ateş düşürücü bile. Daha sonra çocuk yorgun ve bitkin düşünce calpol verdim 6 saat ara ile sadece. Tam iştahı geri geldi derken baştan başlıyoruz.

Bir alakası olabilir mi ikisinin bu lekelerinin. Yoksa bizim farklı bir durum mu? 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2022 Saat 09:23
Hastalık döküntüsü değil, isilik. kendiliğinden geçer.
Hergün yıkayın, serin tutun..

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2022 Saat 13:52

Tatildeyiz hocam her gün denize giriyor. Dönüşte duş alıyor gece yatmadan önce yine duş alıyor. Denize de güneşin dik olduğu saatlerde çıkmıyoruz 2 aydır düzenimiz böyle. 

Gün içinde ateşi 38.8 38.5 oldu hiç ateş düşürücü vermedim. Diş çıkardığı için ağrısı var. Calpol verdim gece uyumadan önce. Ateşi düştü ama hrr zamankinden farklı terliyor. Cok çok fazla saat başı atlet değiştiriyorum hocam soğuk soğuk terliyor. Ve ağlayarak uyanıyor sürekli. Acı çekiyor gibi. Komple soyup heryerini kontrol ettim birey yok görünürde. Sadede gaz çok çıkardı akşam. Ateşi varbdiye sadece bezle duruyordu o yüzden gaz olabilir mi? 

Iki hastalık arası 2 hafta oldu. Bunun önceki ioe bir alakası yoktur değil mi. Ayrı bir hastalık olarak değerlendirmem gerekiyor. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat