Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendim için tahlil sonuclari

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73650
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 03:25

Konu: Kendim için tahlil sonuclari
Mesajı Yazan: elifkerem
Konu: Kendim için tahlil sonuclari
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2022 Saat 09:12
Hocam 32 yaşındayım 4 aylik bebegim var emziriyorum. İdrar yollarımda cok ağrım vardi ara ara ateşlendim ve artık böbreği vurunca doktora gittim. Tahlil sonuçlarım bunlar. Tomografi de çekildi böbrekler temiz ama idrar duvarında yoğun enfeksiyon var dedi. Sadece hapla geçmez diye desef.in iğne 1.mg verdi ve ayrıca piyoleseptyl 100 mg antibiyotik emziriyorum dedim ama verdi. 1 doz kullandım iyi geldi gibi hocam devam etmelimiyim bebegim için sakıncası olur mu?

Birde hocam temografiden sonra Dr sütünü sag öyle ver dedi fakat hastane işleri uzayınca hastanede elle az bir sağım yapabildim ve emzirdim zarari var midir 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2022 Saat 09:13
https://www.hizliresim.com/99ukd7q" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2022 Saat 11:48
Meme veren annelerin aldıkları ilaçlar, vücut ağırlığı ile orantılı olarak, süt ile çocuğa geçerler.
Misal: 50 kilo bir anne 500mg'lık bir Antibiyotik aldığında, (ilaç bütün vücuda eşit olarak dağildığı için) bunun
 elli de birini yani, 10mg'ını 1 litre süt ile verebilir.  200ml anne sütü verildiğinde: 2mg Antibiyotik vermiş 
olursunuz, bu miktar da, "sıfır" hükmündedir.
Sağmanıza filan gerek yok, her zaman olduğu gibi emzirin.
İYE var tedavi görmeniz şart. Ben olsam iğneyi vermezdim.  

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2022 Saat 15:01
Cok tesekkur ederim hocam. Peki hocam temografiden sonra emzirmek zararlı midir?

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2022 Saat 18:29
Ne alakası var!! 
Türk doktorları, "radyoaktivite" ile  "Röntgen ışınlarının " farkını bilmezler.. İkisini aynı zannederler, onları 
ciddiye almayın. 
Röntgen ışınlarının Radyoaktivite gibi vücutta birikmesi söz konusu değildir. 
Zaten bir tek Sintigrafilerde radyoaktif madde kullanılır. O maddelerin de yarılanma ömürleri çok kısadır. 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2022 Saat 15:58
https://www.hizliresim.com/1awr7vk" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2022 Saat 16:00
Hocam Dr kültür de istemişti sonuç bu ve ekstra bir antibiyotik vermedi ben suan da sadece 6 iğne oldum des.fin 1 mg bu yeterli midir birde antibiyotik duyarlılık testinde çoğu antibiyotige dirençli zaten dedi veremem dedi başka antibiyotik ne yapmalıyım hocam lütfen birsey söyleyin 2 cocugum var daha kötü olmaktan korkuyorum 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2022 Saat 16:34
Söylenenlere boş verin, Bactrim Fort günde:2x1, 10 gün alın. 
Bactrim haric Antibiyotiklerin çoğu Karaciğerde parçalandıkları için, tamamı idrar ile atılan Bactrim kadar 
etkili olamazlar. Tek kusuru, öbür antibiyotiklere nazaran ucuz olması ve bu yüzden doktorlar tarafından 
sevilmemisidir. İğne şeklindeki antibiyotiklerin çoğu Karaciğerden atıldığı için, etkili olmazlar. 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2022 Saat 21:59
Hocam ben bactrim i de söyledim Dr a ona da dirençli dedi o olmaz dedi 

Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2022 Saat 09:20
Kullanın, boşverin dediklerine. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat